02.11.2026 11:40 / Güncelleme: 20:17

İBB davasında tanık beyanları | İmamoğlu’ndan mahkemeye Vali Gül çağrısı: 'Neden buraya çağırmıyorsunuz?'

İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 436 kişinin yargılandığı İBB davasında 3. celse başladı. Tanık Ahmet Taşçı bazı iddialarının duyumlara dayandığını söylerken İmamoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül’ün tanık olarak dinlenmesini istedi.

İBB davasında tanık beyanları | İmamoğlu’ndan mahkemeye Vali Gül çağrısı: “Neden buraya çağırmıyorsunuz?”

Görsel: Google Gemini Al

Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 436 kişinin yargılandığı İBB davasının üçüncü celsesi başladı. İki hafta sürmesi planlanan duruşmada önce müştekilerin, ardından tanıkların beyanları alındı. Tanık Ahmet Taşçı, bazı iddialarının duyumlara dayandığını söylerken İmamoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül’ün de tanık olarak dinlenmesini istedi.

Duruşmanın başında mahkeme başkanı, üçüncü celsenin iki hafta süreceğini belirterek müşteki ve tanıkların bu hafta, sanık ve müdafilerin taleplerinin ise gelecek hafta alınacağını söyledi. Başkan, 12 Kasım Perşembe günü tutukluluk incelemesi yapılacağını da açıkladı.

Duruşma salonuna girişlerin ardından izleyiciler, “Foncular içeri, başkanlar dışarı” sloganlarıyla sanıklara destek verdi. İlk olarak müştekilerin beyanları alındı, ardından tanık ifadelerine geçildi.

Müştekilerin bir bölümü şikâyetçi olmadığını söyledi

Duruşmada ilk beyanı alınan müştekilerden Bahattin Uçar, şikâyetçi olduğu herhangi bir sanık bulunmadığını söyledi. Mehmet İlhan Gülay da kimseden şikâyetçi olmadığını belirterek davaya katılma talebinde bulunmadı. Avni Çelik de şikâyetinin olmadığını ifade etti.

Müştekilerden Alaattin Kameroğlu, "yalnızca Bakırköy Belediyesinden şikâyetçi olduğunu, İBB ve diğer iddialara ilişkin şikâyetinin bulunmadığını" söyledi. Kaan Yüce de şikâyetçi olmadığını belirtti.

Çetin Gül, İlker Keleş, Nezih Barut ve Selahattin Özgül şikâyetlerinin devam ettiğini bildirdi. Gül ve Keleş davaya müdahil olmak istemediklerini söyledi. Nezih Barut da şikâyetinin sürdüğünü ancak davaya katılma talebinde bulunmadığını belirtti. Ziya Yılmaz ise belediye yönünden şikâyetinin devam ettiğini, davaya katılmak istemediğini söyledi.

Tanık Arzu Uçar: Eşim üzerine atılan suçlama nedeniyle intihar etti

Müştekilerin ardından tanıkların beyanlarına geçildi. İlk olarak Arzu Uçar dinlendi. "Eşinin 23 yıl boyunca Beylikdüzü Belediyesinde veznedar olarak çalıştığını söyleyen" Uçar, eşinin üzerine atılan bir suçlama nedeniyle intihar ettiğini belirtti.

Uçar, belediyede iptal edilen bir makbuzun ortaya çıkmasının ardından eşinin bu durumdan sorumlu tutulduğunu, ancak makbuzda görünen paranın ortada olmadığını söyledi. Tazminat karşılığında kendisine bir daire verildiğini ancak 2019’dan bu yana tapunun üzerine geçirilmediğini de belirtti.

Tanık Ahmet Taşçı: Anlattıklarım duyumlara dayanıyor

Duruşmada dinlenen tanıklardan Ahmet Taşçı, savcılık ifadesinde yer alan bazı iddiaların doğrudan bilgisine değil, duyumlara dayandığını söyledi.

Mahkeme başkanının, ifadesinde geçen “naylon faturalar” ve “kirli ilişkiler” sözlerini neye dayandırdığını sorması üzerine Taşçı, “Duyumlarım” yanıtını verdi. Taşçı, Serdal Taşkın hakkındaki rüşvet iddialarının sektörde konuşulanlardan ibaret olduğunu belirterek, savcının kendisine isimler sorması üzerine bu şekilde cevap verdiğini söyledi.

Murat Ongun’un avukatı Rahşan Sertkaya, Taşçı’nın 19 Mart operasyonundan sonra mahkemeye sunduğu dilekçede anlattıklarının ne kadar doğru olduğuna ilişkin bilgisinin bulunmadığını belirttiğini hatırlattı. Sertkaya, “Yanlış da olabilir değil mi?” diye sordu. Taşçı ise “Müvekkilinizin itiraflarına bakın hanımefendi, ben MASAK değilim” yanıtını verdi.

Murat Kapki’nin avukatı Çağan Yazıcı da Taşçı’ya, müvekkilinin olağandışı zenginleştiği iddiasını hangi verilere dayandırdığını sordu. Taşçı’nın somut bir veri sunmaması üzerine Yazıcı, “Muhasebecisinin bilmediği bir şeyi siz nasıl biliyorsunuz?” diye karşılık verdi.

İmamoğlu, İstanbul Valisi’nin dinlenmesini istedi

Tanık Ferhat Sayın’ın beyanları sırasında Ekrem İmamoğlu söz aldı. Sayın, "İstanbul Valisi Davut Gül’ün de katıldığı bir toplantıda Murat Gülibrahimoğlu’nun Kuzey İstanbul Gayrimenkul’deki hisselerinin yüzde 20’sini bir hayır kurumuna bağışlayacağını söylediğini" anlattı. Sayın, "bu hissenin Ekrem İmamoğlu’na ait olduğunu düşündüğünü" ifade etti.

İmamoğlu, söz konusu toplantıda İstanbul Valisi, vali yardımcısı ve MAPEG Genel Müdürü’nün de bulunduğunu hatırlatarak mahkeme heyetine Vali Davut Gül’ün tanık olarak dinlenip dinlenmeyeceğini sordu.

İmamoğlu, “Vali’yi çağırmadan yapılan bu yargılama gayrimeşrudur” dedi. Toplantıda konuşulanların tanık beyanları üzerinden aktarıldığını belirten İmamoğlu, Vali’nin dinlenmemesi halinde mahkemenin eksik bilgiyle karar vereceğini belirtti.

İmamoğlu, Sayın’a şirketinin İSFALT’ın hisselerini devralmak için başvuruda bulunup bulunmadığını da sordu. Sayın, böyle bir talepte bulunduklarını doğruladı. İmamoğlu, bu yanıt üzerinden tanığın beyanlarını ve şirketinin süreçteki konumunu sorguladı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Cem Erdinç, Abdi İbrahim şirketinin müdürü olduğunu belirtti. "İskânla ilgili bir sorun üzerine patronunun kendisine konuyla ilgilenmesini söylediğini" aktaran Erdinç," yapılan görüşmeler sırasında 3 milyon 500 bin dolar teslim ettiğini" ifade etti.

Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın avukatı Doğa Şanlıoğlu, Erdinç’e görüştüğü kişinin müvekkili olup olmadığını sordu. Erdinç, Şahan’la hiç görüşmediğini söyledi.

Tanık Taylan Danış da "kardeşi Serbülend Danış’ın yönlendirmesiyle iki gayrimenkulün devrine ilişkin işlemleri gerçekleştirdiğini ve daha sonra satış sözleşmesi imzaladığını "anlattı.

İkinci celsede 7 kişi tahliye edilmişti

İBB davasının ikinci celsesi iki hafta önce tamamlanmış, mahkeme heyeti ara kararla 7 kişinin tahliyesine karar vermişti. Böylece davadaki tutuklu kişi sayısı 46’ya düşmüştü.

Üçüncü celsede müşteki ve tanıkların beyanlarının alınmasının ardından sanık ve müdafilerin taleplerinin dinlenmesi bekleniyor. Mahkeme heyeti, 12 Kasım Perşembe günü tutukluluk incelemesi yapacak.

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.11.2026 15:22

Sosyal medyada yaş doğrulaması dolandırıcılığı: Sahte e-Devlet mesajlarına dikkat

15 yaş altına sosyal medya yasağı ve mevcut hesaplar için yaş doğrulaması süreci dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Sahte e-Devlet bağlantılarıyla kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılara karşı uzmanlar uyarıyor.

Sosyal medyada yaş doğrulaması dolandırıcılığı: Sahte e-Devlet mesajlarına dikkat

Fotoğraf: Eren Li/Pexels

02.11.2026 10:45 / Güncelleme: 17:59

Varto Ekoloji Platformu’ndan keşif öncesi son çağrı: 'Varto’da kazanacağız'

Varto Ekoloji Platformu, Çalıdere köyündeki JES projesine karşı bugün yapılacak bilirkişi keşfi öncesinde emekçilere ve halka çağrı yaparak “Kazanacağız” mesajı verdi.

02.11.2026 10:06

Rusya: Odessa'da Neptun füze sistemlerinin bulunduğu alanı ve gemiyi vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Odessa bölgesinde Neptun gemisavar füze sistemlerine ait fırlatma rampalarının depolandığı alanı ve Ukrayna ordusu için yük taşıdığı belirtilen bir gemiyi İHA'larla hedef aldıklarını duyurdu.

Rusya: Odessa'da Neptun füze sistemlerinin bulunduğu alanı ve gemiyi vurduk

Fotoğraf: Сергей Велов/Pexels

02.11.2026 16:42

Erdoğan'dan Azerbaycan hava sahasında Aliyev'e mesaj: 'Müttefiklik ilişkilerimiz gelişecek'

Güney Kore'ye gitmek üzere yola çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağı Azerbaycan hava sahasına girdiğinde pilot aracılığıyla İlham Aliyev'e ve Azerbaycan halkına seslendi.

Erdoğan'dan Azerbaycan hava sahasında Aliyev'e mesaj: "Müttefiklik ilişkilerimiz gelişecek"

Fotoğraf: AA

02.11.2026 11:55 / Güncelleme: 12:18

Akaryakıta zam üstüne zam: Otogaza 9 TL zam bekleniyor, litresi 50 TL'yi aşacak

Benzin ve motorin fiyatlarındaki artışın ardından otogaza da yüksek tutarlı zam bekleniyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen 9 TL'lik artışla otogazın litresi 50 TL'yi aşacak.

Akaryakıta zam üstüne zam: Otogaza 9 TL zam bekleniyor, litresi 50 TL'yi aşacak

Fotoğraf: erwinbosman/Pixabay

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!