Bakırköy’de bu hafta tiyatro oyunları: 'Ay Tedirginliği', 'Eşeğin Gölgesi' ve 'Terör'
Bakırköy Belediye Tiyatroları, 4-8 Kasım haftasında “Ay Tedirginliği”, “Eşeğin Gölgesi” ve “Terör” oyunlarını sahneleyecek. Programda çocuk oyunu “Sihirli Oyuncak” da yer alıyor.
Eşeğin Gölgesi adlı oyundan bir sahne.
Sıla Altun
[email protected]
Bakırköy Belediye Tiyatroları, 4-8 Kasım tarihleri arasında “Ay Tedirginliği”, “Eşeğin Gölgesi” ve “Terör” oyunlarını sahneleyecek. Çocuk oyunu “Sihirli Oyuncak” da kasım ayı programında yer alıyor. Oyunlar Ataköy Baruthane Sahnesi ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde izlenebilecek.
Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT), kasım ayının ilk haftasında farklı türlerdeki oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturacak. 4-8 Kasım 2026 tarihleri arasında çağdaş dram, müzikli komedi ve interaktif hukuk draması türlerindeki yapımların yanı sıra çocuk oyunu da sahnelenecek.
“Ay Tedirginliği” Baruthane Sahnesi’nde
Özen Yula’nın yazdığı, Burcu Halaçoğlu’nun yönettiği “Ay Tedirginliği”, 4 Kasım’da Ataköy Baruthane Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. 1950’lerin İstanbul’unda, puslu bir gecede yolları kesişen iki yabancının hikâyesini anlatan oyun; faili meçhul cinayetler ve azınlık meselelerini ele alıyor.
Oyunda Damla Karaelmas ve Emre Koç rol alıyor. “Ay Tedirginliği” 4, 11 ve 18 Kasım tarihlerinde saat 20.00’de sahnelenecek.
Oyun günlerinde Ataköy Marmaray’dan saat 19.00’da sahneye, temsilin ardından saat 21.30’da yeniden Marmaray’a ücretsiz servis düzenlenecek.
“Eşeğin Gölgesi” ve “Terör” Leyla Gencer’de
Haldun Taner’in yazdığı “Eşeğin Gölgesi”, 6 ve 7 Kasım tarihlerinde saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Murat Karasu’nun yönettiği müzikli komedi, hayali Abdalya ülkesinde bir eşeğin gölgesi üzerinden başlayan tartışmanın medya manipülasyonu, siyasi hırslar ve dini istismarla nasıl büyüdüğünü konu alıyor.
Ferdinand von Schirach’ın yazdığı “Terör” ise 5 Kasım’da aynı sahnede izleyiciyle buluşacak. Nurkan Erpulat’ın yönettiği interaktif hukuk dramasında, 164 yolcusu bulunan bir uçağın 70 bin kişinin bulunduğu stadyuma düşmesini engellemek için emre aykırı davranan bir savaş pilotunun yargılanması anlatılıyor.
Seyircinin jüri olarak katıldığı oyunda, her temsilin sonunda yapılan oylamayla karar veriliyor. “Terör”, kasım ayında 5 ve 27 Kasım tarihlerinde saat 20.00’de sahnelenecek.
Çocuk oyunu “Sihirli Oyuncak”
BBT’nin çocuk oyunlarından “Sihirli Oyuncak”, paylaşma ve empati temalarını ele alıyor. Zerrin Akdenizli’nin yazdığı, Kadir Hasman’ın yönettiği oyun, Prenses Lina ve Stella’nın hikâyesi üzerinden çocuklarla buluşuyor.
Bahar Yılmazer, Emir Taha Sarı, Gülçin Yiğit, Nadide Özkaya ve Taha Tegin Özdemir’in rol aldığı oyun, 8, 15 ve 22 Kasım tarihlerinde saat 13.00’te Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.
25 yaş altına “Koltuk Senin” uygulaması
Bakırköy Belediye Tiyatroları, “Koltuk Senin” uygulaması kapsamında 25 yaş altındaki gençleri boş koltuk kapasitesi dahilinde ücretsiz olarak oyunlara davet ediyor.
Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et