02.11.2026 12:50 / Güncelleme: 13:14

Diyarbakır'da hastanelerdeki sistem sorununa tepki: 'Hastaların sistem sorunu nedeniyle mağdur edilmesi kabul edilemez'

Diyarbakır'da hastanelerde yaşanan hasta kayıt sistemi sorununa dikkat çeken SES Diyarbakır Şubesi, durumun tedavileri aksattığını belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Diyarbakır'da hastanelerdeki sistem sorununa tepki: "Hastaların sistem sorunu nedeniyle mağdur edilmesi kabul edilemez"

Fotoğraf: MA

Diyarbakır'da hastanelerin hasta kayıt sisteminde yaşanan soruna dikkat çeken SES Diyarbakır Şubesi, durumun tedavileri aksattığı ve hastalar ile sağlık emekçileri arasında gerilime sebebiyet verdiğini belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır'da bulunan hastanelerde kullanılan Hastane Bilgi Yönetim Sisteminde yaşanan hata nedeniyle sosyal medyadan açıklama yaptı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerde kullanılan söz konusu sistemde uzun zamandır sorunlar yaşandığı, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Fonet HBY Sisteminin kesintisi nedeniyle geçen haftadan bu yana iki defa hasta mağduriyeti yaşandığı belirtildi.

Sistemdeki hatalar nedeniyle hasta kayıtları yapılamadığı için muayene tetkik, radyolojik görüntüleme ve diğer işlemlerin yapılamadığı kaydedilen açıklamada, “Hastalar saatlerce beklemektedirler. Bu nedenle hasta ve personel arasında sürtüşmeler ve gerilimler yaşanmaktadır. Sorunun kaynağı personel olmamakla birlikte, sistemin yarattığı mağduriyetin faturası personele kesilmektedir. HBYS sistemine yaşanan sorunlardan dolayı hastane idaresinin şartnamede gerekli koşulların ihlal edilmesi durumunda birinci dereceden sorumlu olduğunu belirtmek isteriz” diye belirtildi.

Türkiye'deki tüm hastanelerde sorunsuz kullanılabilecek program önerisi

HBYS için yakında ihaleye sürecinin başlayacağı belirtilen açıklamada, “İhale sürecinde, yaşanan sorunların göz önüne alınarak. Teknik altyapı, teknoloji ve kolaylık oluşturması açısından gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtmek isteriz. Türkiye geneli bakanlık nezdinde yapılacak bir sistem üzerinden tüm hastanelerin entegre edilebileceği ve Türkiye'nin her hastanesinde sorunsuz kullanılabilecek bir program ile sorun çözülebilir. Teknolojik gelişimin geldiği aşama incelendiğinde, hastaların sistem sorunu nedeniyle mağdur edilmesi kabul edilemez. Sağlık hizmetlerinin aksamasına ve emekçilerin zor durumda bırakılmasına neden olan bu soruna karşı yetkilileri göreve çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

(MA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.11.2026 07:09

Kasım ayına yağışlı başlangıç: Meteoroloji'den sel ve su baskını uyarısı

Kasım ayının ilk günlerinde yağışlı hava etkisini gösteriyor. Marmara, Ege, Akdeniz ve birçok bölgede sağanak beklenirken, Muğla çevrelerinde yağışların şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Kasım ayına yağışlı başlangıç: Meteoroloji'den sel ve su baskını uyarısı

Fotoğraf: magnific.com

02.11.2026 10:06

Rusya: Odessa'da Neptun füze sistemlerinin bulunduğu alanı ve gemiyi vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Odessa bölgesinde Neptun gemisavar füze sistemlerine ait fırlatma rampalarının depolandığı alanı ve Ukrayna ordusu için yük taşıdığı belirtilen bir gemiyi İHA'larla hedef aldıklarını duyurdu.

Rusya: Odessa'da Neptun füze sistemlerinin bulunduğu alanı ve gemiyi vurduk

Fotoğraf: Сергей Велов/Pexels

02.11.2026 09:55

İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum

İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışların ardından İSKİ güncel baraj doluluk oranlarını paylaştı. Kent genelindeki ortalama doluluk oranı yüzde 53.71 olarak kayıtlara geçerken, barajlar arasındaki doluluk oranlarındaki farklar dikkat çekti.

İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum

Fotoğraf: İZSU

02.11.2026 11:13

10 katlı binada iş kazası: İki işçi bağlantısı kopan iskelede mahsur kaldı

Kepez'de 10 katlı bir sitenin dış cephe boyasını yapan 2 işçi, iskele bağlantısının kopması sonucu en üst katta mahsur kaldı. İşçiler, itfaiye ekiplerinin merdivenli araçla müdahalesiyle kurtarıldı.

10 katlı binada iş kazası: İki işçi bağlantısı kopan iskelede mahsur kaldı

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
02.11.2026 11:37 / Güncelleme: 11:48

Şile Belediyesine yönelik 'yolsuzluk' davasında 6'ncı duruşma başladı: 53 kişi hakim karşısında

Şile Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve sanatçı Haluk Levent'in kardeşi Berkant Acil'in de aralarında bulunduğu 53 kişinin yargılandığı davanın 6'ncı duruşması başladı.

Şile Belediyesine yönelik 'yolsuzluk' davasında 6'ncı duruşma başladı: 53 kişi hakim karşısında

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!