İmamoğlu'ndan fon soruşturması sorusu: 'Turpun büyükleri nerede?'
Ekrem İmamoğlu, "Kıymetli milletim, büyük turp siyasi ayaktır. Bu soygunun içindeki herkes kendini biliyor. Fon yöneticileri de o siyasileri tanıyor. Devleti yönetenler soygunu milletten saklıyor. Unutmayın. Bu iktidara inanmayın" dedi.
Fotoğraf: ANKA
Tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, fon vurgunu soruşturmasına dair yeni bir açıklama yaptı.
Soruşturmanın 40'ıncı gününde olduğunu belirten İmamoğlu, AKP yöneticilerinin ve bürokratların da soruşturma konusu işlemlerle bağlantılı olduğunu hatırlattı. "Turpun büyükleri nerede" diye soran İmamoğlu, "Büyük turp siyasi ayaktır. Devleti yönetenler soygunu milletten saklıyor" ifadelerini kullandı.
"Büyük turp siyasi ayaktır"
Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İmamoğlu, "Asrın soygununda 40. gün!" diyerek şu ifadeleri kullandı:
"İktidar partisinin onlarca üst düzey yöneticisi, seçilmiş görevlisi ve atanmış bürokratı bu soygunun içinde. Daha da gizlenenler var!
Soruyorum:
Turpun büyükleri nerede?
Bu, garabet başkanlık rejiminin organize vurgunudur. Kamu - özel iş birliğinin dünyada eşi benzeri olmayan en berbat örneğidir. Tarihi bir utançtır.
Soruşturma 180 derece zıt kararlarla tel tel dökülüyor:
1 ay önce kaldırılan tedbirler, ortada değişen hiçbir şey yokken geri geliyor.
Bağlantılı siyasilere aynı gün konup kaldırılan tedbirler var.
Fon yöneticileri ve birkaç memur medyanın önüne atılıyor, rejim ve siyaset ise korunuyor.
Herkesin aklındaki soru şu: Birilerine temizlik fırsatı mı yaratılıyor?
Bütün kurumları çürüttüler. Yargı dahil milletin güvenebileceği kurum bırakmadılar. Yönetemiyorlar, savruluyorlar.
Kıymetli milletim,
büyük turp siyasi ayaktır.
Bu soygunun içindeki herkes kendini biliyor. Fon yöneticileri de o siyasileri tanıyor.
Devleti yönetenler soygunu milletten saklıyor.
Unutmayın. Bu iktidara inanmayın."
ASRIN SOYGUNUNDA 40. GÜN! İktidar partisinin onlarca üst düzey yöneticisi, seçilmiş görevlisi ve atanmış bürokratı bu soygunun içinde. Daha da gizlenenler var! Soruyorum: Turpun büyükleri nerede? Bu, garabet başkanlık rejiminin organize vurgunudur. Kamu - özel iş birliğinin dünyada eşi benzeri olmayan en berbat örneğidir. Tarihi bir utançtır. Soruşturma 180 derece zıt kararlarla tel tel dökülüyor: ▪ 1 ay önce kaldırılan tedbirler, ortada değişen hiçbir şey yokken geri geliyor. ▪ Bağlantılı siyasilere aynı gün konup kaldırılan tedbirler var. ▪ Fon yöneticileri ve birkaç memur medyanın önüne atılıyor, rejim ve siyaset ise korunuyor. Herkesin aklındaki soru şu: Birilerine temizlik fırsatı mı yaratılıyor? Bütün kurumları çürüttüler. Yargı dahil milletin güvenebileceği kurum bırakmadılar. Yönetemiyorlar, savruluyorlar. Kıymetli milletim, büyük turp SİYASİ AYAKTIR. Bu soygunun içindeki herkes kendini biliyor. Fon yöneticileri de o siyasileri tanıyor. Devleti yönetenler soygunu milletten saklıyor. Unutmayın. Bu iktidara inanmayın.
— Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (@CA_iletisim) November 2, 2026
Erdoğan'ın "Turpun büyüğü" açıklamaları
"Turpun büyüğü" ifadesi muhalefet belediyelerini hedef alan yargı operasyonları henüz İBB'ye ulaşmadan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilmişti. Erdoğan, Erdoğan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanması sonrası, muhalefetin tepkilerine karşılık "Daha turpların büyükleri heybede, milletin yüzüne bakacak halleri kalmayacak" ve "Henüz heybede duran büyük turplar ortaya dökülmedi" ifadelerini kullanmıştı. İlerleyen dönemde 19 Mart 2025'te operasyonlar İBB'ye uzanmış ve Ekrem İmamoğlu diploması iptal edildikten bir gün sonra gözaltına alınıp tutuklanmıştı.
(Politika Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et