30.10.2026 12:17

Ardeşen Belediyesine çevre kirliliğinden 2 milyon 346 bin lira ceza

Ardeşen Belediyesi, atıkları vahşi depolama yaparak çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle 2 milyon 346 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Ardeşen Belediyesine çevre kirliliğinden 2 milyon 346 bin lira ceza

Fotoğraf: AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize'nin Ardeşen Belediyesine, Fırtına Deresi yakınında 'vahşi depolama' yaparak çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle 2 milyon 346 bin lira idari para cezası uyguladı.

Bakanlığın açıklamasına göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, CİMER'e yapılan şikayetler üzerine Fırtına Mahallesi'nde denetim gerçekleştirdi. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu, Bakanlığın kentte hizmetlerin aksamaması amacıyla Ardeşen Belediyesine hibe ettiği çöp kamyonlarıyla toplanan atıkların usul ve esaslara aykırı olarak Fırtına Deresi bölgesine döküldüğü belirlendi. İncelemede, atıkların çevresel tedbir alınmadan vahşi depolandığı, alanın yakınında konut ve iş yerlerinin bulunduğu tespit edildi.

Belediyenin eylül boyunca aktarma istasyonuna hiç atık göndermediğinin de belirlenmesi üzerine, ihlaller nedeniyle Ardeşen Belediyesine 2 milyon 346 bin lira idari para cezası verildi.

(AA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.10.2026 06:14

Sonbahar yüzünü gösterdi: Meteoroloji'den 21 il için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun bazı illeri ve Balıkesir'in batı kıyıları için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Sonbahar yüzünü gösterdi: Meteoroloji'den 21 il için kuvvetli sağanak uyarısı

Fotoğraf: Osman Akça/AA

30.10.2026 07:06

Mersin'de sağanak sonrası su baskını: Ev ve iş yerlerine doldu, yollar göle döndü

Mersin'de sağanak yağışın ardından Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su basarken, belediye ekipleri tahliye çalışmalarına başladı.

Mersin'de sağanak sonrası su baskını: Ev ve iş yerlerine doldu, yollar göle döndü

Fotoğraf: DHA

30.10.2026 10:44 / Güncelleme: 10:49

Dolar 50 lira sınırında, euro 56 liraya dayandı

Döviz kurları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Dolar 49,94 liraya çıkarak rekor seviyeye ulaşırken, euro ise 55,87 liradan işlem görüyor.

Dolar 50 lira sınırında, euro 56 liraya dayandı

Fotoğraf: FilipFilipovic/Pixabay

30.10.2026 12:09

AYM'den okul değiştirme cezası verilen lise öğrencileri için hak ihlali kararı

AYM, okul değiştirme cezası verilen iki lise öğrencisinin eğitim haklarının ihlal edildiğine hükmederek 50'şer bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı. AYM ayrıca öğrencilere 50'şer bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

AYM'den okul değiştirme cezası verilen lise öğrencileri için hak ihlali kararı

Fotoğraf: Murat Karabulut (VOA)/Wikimedia Commons Public domain

30.10.2026 11:42

Kapadokya'da peribacasının çökme nedeni araştırılıyor: 5 bilirkişi görevlendirildi

Kapadokya'da çöken peribacasının altında kalarak hayatını kaybeden Gazeteci Fatih Eray Tuna ve eşi Begüm Çetinkaya Tuna'nın cenazeleri ailelerine teslim edildi. Çökmenin nedeninin belirlenmesi için 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirildi.

Kapadokya'da peribacasının çökme nedeni araştırılıyor: 5 bilirkişi görevlendirildi

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!