30.10.2026 01:52

ABD ve Finlandiya arasında kritik mineraller ve teknoloji anlaşması imzalandı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen ile teknoloji ve kritik mineraller alanlarında iki anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

ABD ve Finlandiya arasında kritik mineraller ve teknoloji anlaşması imzalandı

ANKA

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen ile teknoloji ve kritik mineraller alanlarında iki anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Rubio, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile ben, ekonomik ve stratejik işbirliğimizi güçlendirecek bir 'Teknoloji Refah Anlaşması' ve bir 'Kritik Madenler Çerçeve Anlaşması' imzaladık. Finlandiya’nın kritik madenler konusunda gösterdiği ortaklık ruhunu ve sürdürülebilir savunma yatırımlarına yönelik taahhüdünü memnuniyetle karşılıyorum" ifadesini kullandı.

(ANKA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.10.2026 01:28

Bosna Hersek'te EUFOR'a ait helikopter düştü: 4 İtalya askeri hayatını kaybetti

Bosna Hersek'in kuzeyindeki Brcko'da, AB Barış Gücü Misyonuna (EUFOR) ait askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 İtalyan asker hayatını kaybetti.

Bosna Hersek'te EUFOR'a ait helikopter düştü: 4 İtalya askeri hayatını kaybetti

Fotoğraf: Gian Marco Anzellotti from Roma, Italia/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

29.10.2026 19:07

Yeni Parti'den Sinem Dedetaş açıklaması: 'Bir an önce görevinin başına dönmeli'

Yeni Parti Grup Başkan Vekili Murat Emir, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın ev hapsi kararıyla tahliye edilmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Kimse bu kararı bir adalet tecellisi ya da lütuf gibi sunmasın" dedi.

Yeni Parti'den Sinem Dedetaş açıklaması: 'Bir an önce görevinin başına dönmeli'

Fotoğraf: Üsküdar Belediyesi 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!