28.10.2026 20:16

BM Genel Kurulu, ABD'nin Küba'ya yönelik ambargoyu sonlandırmasını talep eden tasarıyı kabul etti

BM Genel Kurulu, ABD'nin Küba'ya uyguladığı ekonomik, ticari ve mali ambargonun sona erdirilmesinin gerekliliği konusunda sunulan karar tasarısını 17'ye karşı 130 oyla kabul etti.

BM Genel Kurulu, ABD'nin Küba'ya yönelik ambargoyu sonlandırmasını talep eden tasarıyı kabul etti

Fotoğraf: Yuting Gao/Pexels

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, ABD'nin Küba'ya uyguladığı ekonomik, ticari ve mali ambargonun sona erdirilmesinin gerekliliği konusunda sunulan karar tasarısını 17'ye karşı 130 oyla kabul etti.

BM Genel Kurul salonunda yapılan oylamada, üye ülkeler, Küba'ya uygulanan ABD ambargosu konusunda görüşlerini ortaya koydu.
Oylamada, Türkiye'nin de dahil olduğu 130 ülke, Küba'ya ambargonun sonlandırılması tasarısı için "evet" oyu kullanırken, aralarında ABD, İsrail, Ukrayna, Arjantin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu 17 ülke, ambargonun devam etmesi yönünde oy kullandı.

25 ülke de oylamada "çekimser" tutum sergileyerek oy kullanmadı.

Alınan kararla ABD'nin Küba'ya yönelik "ekonomik, ticari ve finansal" ambargosunu sonlandırma çağrısı kabul edilmiş oldu.

BM Genel Kurulu'nda 2012'den bu yana kabul edilen karar tasarılarında, ABD'ye ambargoyu sonlandırma çağrısında bulunuluyor.

Bağlayıcılığı bulunmayan BM Genel Kurulu kararı "tavsiye" niteliği taşıyor ve uluslararası toplumun tutumunu gösteriyor.

ABD'nin Küba'ya uyguladığı ambargolar, ilk kez Küba Devrimi'nin hemen ertesinde, 1960'ta başlamış ve ilerleyen yıllarda kapsamı daha da genişlemişti.

(AA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
28.10.2026 12:52

Almanya'da gençler sokağa çıkmaya hazırlanıyor: 140 bin kişi katılım bildirdi

Fransa’da büyüyen öğrenci protestolarının ardından Almanya’da da gençler 31 Ekim’de kitlesel gösteriler düzenlemeye hazırlanıyor. Organizatörlere göre 23 kentte yapılacak eylemler için 140 binden fazla kişi katılım bildiriminde bulundu.

Almanya'da gençler sokağa çıkmaya hazırlanıyor: 140 bin kişi katılım bildirdi
28.10.2026 16:50

Putin'den Batı'ya Afrika suçlaması: 'Kıtayı yeniden borç esaretine sürüklüyorlar'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen Rusya-Afrika Ekonomi ve İnsani Forumu'nda Batılı ülkeleri Afrika'yı ağır borç koşullarıyla yeniden bağımlı hale getirmeye çalışmakla suçladı.

Putin'den Batı'ya Afrika suçlaması: “Kıtayı yeniden borç esaretine sürüklüyorlar”

Fotoğraf: Kremlin

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!