27.10.2026 20:47 / Güncelleme: 23:53

Fon vurgunu soruşturması: Tera yöneticisi Hakan Gövdere ile Ral Yatırım Holding'in kurucu ortağı Rıza Kandemir tutuklandı

Fon vurgunu soruşturması kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında Tera yöneticisi Hakan Gövdere ile Ral Yatırım Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir tutuklandı

Fon vurgunu soruşturması: Tera yöneticisi Hakan Gövdere ile Ral Yatırım Holding'in kurucu ortağı Rıza Kandemir tutuklandı

İstanbul - Fon vurgununa ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklama 2’si de adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Gözaltındakilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tera yöneticisi Hakan Gövdere, Tera Yatırım Finans Grup Direktörü Elif Özüş, Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Elif Değerli ve Ral Yatırım Holding'in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir adliyeye sevk edildi.

2 kişiye tutuklama talebi

Savcılıkta ifade işlemleri tamamlananlardan Tera yöneticisi Hakan Hakan Gövdere ile Ral Yatırım Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir tutuklama talebiyle, Tera Yatırım Finans Grup Direktörü Elif Özüş ve Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Elif Değerli adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

2 kişi tutuklandı

Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerden Hakan Gövdere ve Rıza Kandemir tutuklanırken, Elif Değerli hakkında 'Ev hapsi' uygulanırken, Elif Özüş ise 'Yurt dışına çıkış yasağı' şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

(DHA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
27.10.2026 19:58 / Güncelleme: 23:53

Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi sona erdi

Derbi maçında Galatasaray’a 2-1 yenilmesi sonrasında Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi sona erdi. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada Kartalın görevden ayrılma isteğinin kabul edildiği bildirildi.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi sona erdi

Fotoğraf: Bein Sports

27.10.2026 14:08 / Güncelleme: 14:40

EMEP Başkanı Seyit Aslan: Küba’ya dönük ambargoya karşı enternasyonal dayanışmayı büyütelim

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, BM Genel Kurulu’nda 28 Ekim’de yapılacak Küba’ya yönelik ambargonun kaldırılması oylamasına dikkat çekti, “Türkiye hükümeti oylamada ambargonun kaldırılması yönünde oy kullanmalıdır” dedi.

EMEP Başkanı Seyit Aslan: Küba’ya dönük ambargoya karşı enternasyonal dayanışmayı büyütelim

Fotoğraf: Volkan Pekal/ Evrensel

27.10.2026 11:59

İsveç hükümetinden ChatGPT ve Claude'a güvenlik kısıtlaması

İsveç hükümeti, hassas verilerin işlenmesine ilişkin güvenlik endişeleri nedeniyle çalışanlarının iş bilgisayarlarında ChatGPT ve Claude'yu kullanmasını yasakladı. Yeni uygulamanın bu hafta yürürlüğe gireceği bildirildi.

İsveç hükümetinden ChatGPT ve Claude'a güvenlik kısıtlaması

Fotoğraf: Xinhua

27.10.2026 16:58

İmamoğlu’ndan pankart nedeniyle gözaltına alınan öğrencilere destek: 'Gençlere kaybedeceksiniz'

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i Kadıköy Lisesi ziyareti öncesi pankart asarak protesto eden TİP üyesi iki öğrencinin gözaltına alınmasına, "Cesur nesillere, gençlere kaybedeceksiniz" sözleriyle tepki gösterdi.

İmamoğlu’ndan pankart nedeniyle gözaltına alınan öğrencilere destek: 'Gençlere kaybedeceksiniz'

Fotoğraf: ANKA

27.10.2026 22:05 / Güncelleme: 22:07

SPK'den borsada geniş çaplı yaptırım kararı: 50 kişiye suç duyurusu, 55 kişi ve şirkete işlem yasağı

SPK, fon vurgunu ile ilgili 50 kişi hakkında suç duyurusunda bulunurken, 51 kişi ve 4 tüzel kişi hakkında işlem yasağı kararı verdi. 31 kişinin sermaye piyasası lisansları iptal edilirken, Tera'nın tüm faaliyet izinleri ve yetki belgesi iptal edildi.

SPK'den borsada geniş çaplı yaptırım kararı: 50 kişiye suç duyurusu, 55 kişi ve şirkete işlem yasağı

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!