Veyis Ateş'in davasında yeni gelişme: İki tanık için zorla getirilme kararı
Habertürk Eski Genel Müdürü Veyis Ateş'in yargılandığı davada mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan tanıklar Ebru Gülan ve Serap Şaylan hakkında zorla getirilme kararı verdi.
Görsel: Habertürk YouTube hesabındaki videodan alınan ekran alıntısı
Habertürk Eski Genel Müdürü Veyis Ateş'in "Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak" ve "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, tanıklar Ebru Gülan ve Serap Şaylan hakkında zorla getirilme kararı verdi. Duruşma 8 Aralık'a ertelendi.
DHA'da yer alan habere göre "uyuşturucu" soruşturması kapsamında tutuklanan, ardından tahliyesine karar verilen Habertürk Eski Genel Müdürü Veyis Ateş, 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşma, İstanbul Adalet Sarayı 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Veyis Ateş ve avukatı katıldı.
Duruşma 8 Aralık'a ertelendi
Duruşmada tanık olarak dinlenmeleri istenen Serap Şaylan ve Ebru Gülan'ın mahkemeye gelmemesi üzerine konuşan Veyis Ateş, "Mehmet Akif dosyasında tanıktım. Tahliyemden sonra o duruşmaya katıldım. Zaten 9 aylık tutukluluk dönemim var. Medyatik bir insanım. Tanıklar bir an önce gelsinler, ifadelerini versinler. Benim amacım bir an önce aklanmak ve beraat etmek" dedi.
Mahkeme heyeti, tanık Ebru Gülan ve Serap Şaylan hakkında zorla getirilme kararı verdi. Duruşma 8 Aralık 2026 tarihine ertelendi.
(Haber Merkezi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et