24.10.2026 14:56 / Güncelleme: 16:45

Fransa'da eylem yasaklarına karşı protestolar sürüyor

Fransa'da hükümetin eylem yasaklarına ve kısıtlamalarına karşı birçok kentte protestolar düzenlendi. Lyon'da yaklaşık 200 kişilik gruba polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Fransa'da eylem yasaklarına karşı protestolar sürüyor

Fotoğraf: Eren Araman/Evrensel

Fransa’da başta Paris olmak üzere birçok kentte düzenlenen protestolarda polis, valiliklerin eylem yasağı kararlarına uymayan göstericilere müdahale etti.

Yerel basına göre Lyon’da bir grup genç, valiliğin eylem yasağı getirdiği Jean Moulin Lyon 3 Üniversitesi yakınında toplandı. Yaklaşık 200 kişilik gruba polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Kentte yüzlerce öğrenci ise valiliğin izin verdiği alanlarda hükümeti protesto etti.

Grenoble’da bir grup eylemci A480 otoyolunu kapatmaya çalıştı. Isère Valiliği, girişimin trafik kazasına yol açtığını ve olayda iki kişinin hafif yaralandığını açıkladı. Valilik, polis müdahalesinin ardından eylemcilerin dağıtıldığını bildirdi.

Sokağa çıkma yasakları uzatıldı

Lille, Denain, Douai ve Wattignies’de 18 yaş altındakilere yönelik kısmi sokağa çıkma yasağı 26 Ekim’e kadar uzatıldı. Genellikle 22.00-05.00 saatlerinde uygulanan yasak Marly ve Valenciennes’i de kapsayacak şekilde genişletildi.

Fransa’da 17 Ekim’de Sarı Yelekliler eylemlerinde yaşanan şiddet olaylarının ardından Paris, Lyon, Nice, Marsilya ve Lille başta olmak üzere birçok kentte gece saatlerinde kısmi sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sendikalar dışındaki eylemlerin yasaklanması yönündeki açıklamasının ardından sendikal gösterilerin de valilik veya emniyet müdürlüklerinin belirlediği güzergâhlarda yapılması kararlaştırılmıştı.

(Dış Haberler)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.10.2026 13:59 / Güncelleme: 14:40

Aziz Yıldırım: İsmail Kartal kendi gitmek istemezse ben gönderemeyeceğim

Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İsmail Kartal ile ilgili; “Bütün Fenerbahçeliler bilsin; İsmail Kartal kendi gitmek istemezse ben gönderemeyeceğim. Benimle birlikte isterse ayrılır” dedi.

Aziz Yıldırım: İsmail Kartal kendi gitmek istemezse ben gönderemeyeceğim

Fotoğraf: DHA

24.10.2026 09:55

Polonya, ABD ve Fransa'yla nükleer iş birliğini genişletmek istiyor

Polonya Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz, ülkesinin ABD’nin nükleer caydırıcılık programına katılmak istediğini, Fransa'yla da nükleer iş birliği konusunda görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

Polonya, ABD ve Fransa'yla nükleer iş birliğini genişletmek istiyor

Fotorğaf: DHA

24.10.2026 08:52 / Güncelleme: 09:09

Şubelere gönderilen yazı ortaya çıktı: Türkiye Diyanet Vakfı’ndan 'fon' talimatı

Türkiye Diyanet Vakfı’nın il ve ilçe yönetimlerine gönderdiği “Katılım Esaslı Yatırım Fonları” yazısı açığa çıktı. Fonlara aktarılan toplam para ve elde edilen getiri ise henüz açıklanmadı.

Şubelere gönderilen yazı ortaya çıktı: Türkiye Diyanet Vakfı’ndan “fon” talimatı

Fotoğraf: Google maps

24.10.2026 09:07

Maltepe'de gecekonduda yangın: 11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İstanbul Maltepe'de gecekonduda çıkan yangında 11 yaşındaki İbrahim Karaduman hayatını kaybetti. Anne, baba ve 6 yaşındaki çocukları ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Maltepe'de gecekonduda yangın: 11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Fotoğraf: DHA

24.10.2026 11:04

ASKİ barajlardaki son verileri açıkladı: Ankara'da doluluk oranları kritik seviyelerde

Ankara'da son yağışlarla birlikte barajlardaki su miktarı artsa da doluluk oranları düşük seviyelerde kaldı. ASKİ'nin 24 Ekim verilerine göre toplam doluluk yüzde 36,86, kullanılabilir aktif su oranı ise yüzde 29,51 olarak ölçüldü.

ASKİ barajlardaki son verileri açıkladı: Ankara'da doluluk oranları kritik seviyelerde

Fotoğraf: DHA

24.10.2026 15:35

Güzelçamlı hafriyat alanı imar planı iptali kesinleşti

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Güzelçamlı'da yapılmak istenen hafriyat döküm sahasına ilişkin imar planının iptali kesinleşti. Danıştay, belediyelerin temyiz taleplerini reddederken karar çevre mücadelesi açısından kazanım olarak değerlendirildi.

Güzelçamlı hafriyat alanı imar planı iptali kesinleşti

Fotoğraf: Evrensel 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!