24.10.2026 11:02 / Güncelleme: 11:16

Fransa'da sokaklar yeniden hareketleniyor: Öğrenciler ve sendikalar eylemde

Paris'te sendikaların düzenleyeceği yürüyüş için saat 14.00 planlanırken, valiliğin güzergah yasağı nedeniyle belirsizlik sürüyor.

Fransa'da sokaklar yeniden hareketleniyor: Öğrenciler ve sendikalar eylemde

Fotoğraf: Kıvanç Demir/Evrensel

Fransa’da 24 Ekim Cumartesi günü hayat pahalılığına ve kamu hizmetlerindeki kesintilere karşı ülke çapında yeni bir eylem günü düzenleniyor. Liselilerin başlattığı, üniversite öğrencileri ve sendikaların desteklediği hareket kapsamında farklı kentlerde gösteri çağrıları yapıldı.

Sendikalar, Paris’te saat 14.00’te Bastille Meydanı’ndan Nation Meydanı’na yürümeyi planladı. Ancak Paris Emniyet Müdürlüğü, cuma günü bu güzergahı yasaklayarak Porte d’Italie ile Porte de Vincennes arasında alternatif bir güzergaha izin verdi.

Sendikalar ise karara itiraz ederek ilk güzergahta yürümekte ısrar ediyor.

Gösteriler öncesinde güvenlik önlemleri de artırıldı

Fransız makamları ülke genelinde yaklaşık 70 bin polis ve jandarmanın görevlendirileceğini açıkladı.

Lyon’da gösteriler yasaklanırken, Marsilya’da sendikaların düzenleyeceği yürüyüşe izin verildi. Başka kentlerde de yerel yasaklar ve güzergah kısıtlamaları uygulanıyor.

Bugünkü eylemler, 17 Ekim’de hayat pahalılığına karşı düzenlenen ve sendikalar, öğrenciler ile Sarı Yeleklilerin katıldığı gösterilerin ardından geliyor.

Yeni eylem çağrılarında hayat pahalılığına karşı mücadele, kamu hizmetlerinin korunması ve gençlerin eğitim koşullarının iyileştirilmesi öne çıkıyor.

(Dış Haberler)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.10.2026 09:46 / Güncelleme: 11:07

Bağcılar'da zincirleme kazada 2 kişi yaralandı

Bağcılar'da hafriyat kamyonunun yavaşlaması üzerine arkadan gelen 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 2 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle 3 şerit kapatıldı.

Bağcılar'da zincirleme kazada 2 kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

24.10.2026 09:50

CarrefourSA'nın A101'e devri tamamlandı: Mali tablo KAP'a bildirildi

CarrefourSA'nın A101'in sahibi Yeni Mağazacılık'a devrinde Sabancı Holding'in yaptığı ödeme arttı. Hisselerini devretmek için 85,5 milyon dolar ödeyen holdingin, KAP'a yapılan son açıklamaya göre 6,47 milyon dolar daha ödediği ortaya çıktı.

CarrefourSA'nın A101'e devri tamamlandı: Mali tablo KAP'a bildirildi

Fotoğraf: Raoin099/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

24.10.2026 00:33

Eski SPK Daire Başkanı Erman Çete hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon vurgunu soruşturması kapsamında eski SPK Daire Başkanı Erman Çete hakkında gözaltı kararı verildi.  

Eski SPK Daire Başkanı Erman Çete hakkında gözaltı kararı

Fotoğraf: ANKA

24.10.2026 08:25

Diyarbakır merkezli 10 ilde dolandırıcılık operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Diyarbakır merkezli 10 ilde sahte internet siteleri üzerinden ucuz araç kiralama vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 12'si tutuklandı.

Diyarbakır merkezli 10 ilde dolandırıcılık operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Temsili | Fotoğraf: Kindel Media/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!