ABD Başkanı Donald Trump, NBA yıldızı LeBron James’i milli marş okunurken hareketsiz durmadığı gerekçesiyle ülkeye saygısızlık etmekle suçladı. Philadelphia 76ers forması giyen James’in, çarşamba günü New York Knicks’e karşı sezonun açılış maçı öncesinde marş okunurken golf sopası sallama ve basketbol şutu atma hareketleri yaptığı görüldü.

Trump, sosyal medya paylaşımında James’in Amerikan bayrağı uğruna hayatını kaybeden askerlerden ve kahramanlardan özür dilemesi gerektiğini söyledi. Basketbolcu için “tam bir utanç” ifadesini kullanan Trump’ın açıklamalarına James henüz yanıt vermedi.

LeBron James ve Donald Trump daha önce de birçok kez karşı karşıya geldi. Trump, James'i "Demokrat Partinin sözcüsü" olarak tanımlarken James ise onu "nefreti moda haline getirmekle" eleştirdi.

İkilinin arasındaki son tartışmada Trump, tarihin en iyi basketbolcusunun James mi yoksa Michael Jordan mı olduğu sorusuna Jordan’ı tercih ettiğini söylemiş, James’in “ırkçı” olabileceğini öne sürmüştü. Trump, “Yalnızca beni seven insanları severim” demişti.