22.10.2026 01:54

Microsoft, Çin bağlantılı aktörün yapay zeka kullanarak yüzlerce kuruluşu hedef aldığını iddia etti

Teknoloji şirketi Microsoft, Çin devletiyle bağlantılı bir siber aktörün yapay zeka destekli araçlar kullanarak dünya genelinde yüzlerce kuruluşu hedef aldığını iddia etti.

Microsoft, Çin bağlantılı aktörün yapay zeka kullanarak yüzlerce kuruluşu hedef aldığını iddia etti

Fotoğraf: Shahadat Rahman/Unsplash

Washington – Microsoft Güvenlik Araştırmaları ve Microsoft Tehdit İstihbaratı ekiplerinin hazırladığı blog yazısında, Çin devletiyle bağlantılı "Storm-0940" adlı siber aktörün, eylül ayında çeşitli sektörlerdeki yüzlerce kuruluşu hedef alan saldırıları otomatikleştirmek için yapay zeka destekli sızma testi çerçevesi "ARTEX"i kullandığı iddia edildi.

Saldırıların birçoğunda aktörün kuruluşların bulut altyapılarına ayrıcalıklı erişim elde ettiği aktarılan yazıda, bazı vakalarda ilk hedef belirleme aşamasından ayrıcalıklı erişim sağlanmasına kadar geçen sürenin 3 saatten kısa olduğu öne sürüldü.

Yazıda, havacılık ve savunma, otomotiv, kimya, enerji, finansal hizmetler, kamu, hukuk, imalat, medya, askeri, yarı iletkenler, yazılım, teknoloji, düşünce kuruluşları ve kar amacı gütmeyen kuruluşların hedef alınan sektörler arasında olduğu bildirildi.

Ayrıca yazıda, Microsoft'un "Storm-0940"ın kısa süre önce kamuoyuna açıklanan ConnectWise tedarik zinciri ihlalinden sorumlu olduğunu değerlendirdiği savunuldu.

ConnectWise, 16 Ekim'de yaptığı açıklamada, ConnectWise Cloud Backup ortamıyla bağlantılı yetkisiz erişim girişimlerini araştırdığını duyurmuştu.

(AA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
22.10.2026 00:57

HSK, bazı ilçelerin yargı çevrelerini yeniden belirledi

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun Malkara, Gelibolu ve Eceabat ilçelerinin Keşan Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresine bağlanmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

HSK, bazı ilçelerin yargı çevrelerini yeniden belirledi

Fotoğraf: DHA

21.10.2026 15:01

ETHA muhabiri Ahmet Polad için çağrı: Derhal tedavi altına alınmalı, özgülüğüne kavuşmalı

Tutuklu ETHA muhabiri Ahmet Polad'ın sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen basın toplantısında, gazetecinin tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınması ve serbest bırakılması istendi.

ETHA muhabiri Ahmet Polad için çağrı: Derhal tedavi altına alınmalı, özgülüğüne kavuşmalı

Fotoğraf: ETHA

21.10.2026 14:27 / Güncelleme: 16:33

İÜ’nün DHL ile protokolüne öğrencilerden tepki: 'Bizim geleceğimiz CEO’larla değil, işçilerle'

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin DHL eCommerce ile imzaladığı protokole ve bu protokol aracılığıyla Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nde DHL’nin ders vermesine karşı basın açıklaması yaptı.

21.10.2026 14:09

Murat Karayılan: 157 kişilik yeni liste açıklanacak

Fesih kararı alan PKK'nin yöneticilerinden Murat Karayılan, çatışmalı süreçlerde hayatını kaybeden 157 kişinin daha isminin açıklanacağını duyurdu. Karayılan toplam kayıpların ise 50 bine yakın olduğunu söyledi.

Murat Karayılan: 157 kişilik yeni liste açıklanacak

Fotoğraf: MA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!