21.10.2026 14:52 / Güncelleme: 16:37

İYİP Genel Başkanı Dervişoğlu istifasını istemişti: Fakıbaba kararını açıkladı

İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun partiden ve milletvekilliğinden istifasını istediği Ahmet Eşref Fakıbaba kararını açıkladı. Fakıbaba, “Bugün hem partiden hem milletvekilliğinden istifa dilekçemi derhal gönderiyorum” dedi.

İYİP Genel Başkanı Dervişoğlu istifasını istemişti: Fakıbaba kararını açıkladı

Fotoğraf: Ahmet Eşref Fakıbaba/Facebook

İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ‘süreç’, yeni anayasa ve Mekke Anlaşması konuşlarında yaşanan görüş ayrılığı yaşadığı, partisinin Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifasını istedi.

Dervişoğlu’nun Fakıbaba’nın İYİP’ten ve TBMM üyeliğinden istifa etmesini istemişti. Dervişoğlu, “Siyasi namusun gereği olarak, AK Parti'den istifa ederken takındığı ve tarafımızdan da takdir edilen tutumu yeniden sergilemesini diliyor, partimizden ve milletvekilliğinden istifasını bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Fakıbaba, hem İYİP’ten hem de milletvekilliğinden istifa dilekçesini göndereceğini açıkladı.

Saymaz'ın aktardığına göre Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün hem partiden hem milletvekilliğinden istifa dilekçemi derhal gönderiyorum. Genel başkanımız madem böyle istemiş, bunu yapacağım. Her işte bir hayır vardır.”

Ne olmuştu?

İYİP Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, gazeteci İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamalarda siyasi görüşlerine ve Türkiye'nin gündemindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Fakıbaba, “Gençliğimden beri liberal bir insanım. Kanı kanla yıkamazlar, suyla yıkarlar. İYİ Parti'ye geçerken 'Ne mutlu Türk'üm diyene' dememişimdir, 'Türkiye milliyetçisiyim' demişimdir” ifadelerini kullanmıştı.

‘Sürece’ destek verdiği belirten Fakıbaba,  “Terörsüz Türkiye sürecinin olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Sonuçlanmazsa devlet gereğini yapar. Barış sürecinin yanındayım” ifadelerini kullanmıştı. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Fakıbaba, bu yönde bir ihtiyaç olduğunu savunmuştu. Meclis’te yapılacak olası anayasa oylamasında “evet” oyu kullanacağını açıklamıştı. Fakıbaba ayrıca Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında askeri ittifakın kurulduğu Mekke Anlaşması'na destek vereceğini ifade etmişti.

(Politika Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
21.10.2026 14:20 / Güncelleme: 14:26

Beşiktaş-Crystal Palace maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'nde Crystal Palace'ı ağırlayacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 267'nci maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı sekiz karşılaşmanın yedisini kazandı. Maç yarın saat 22.00'de başlayacak.

Beşiktaş-Crystal Palace maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fotoğraf: Beşiktaş

21.10.2026 15:33 / Güncelleme: 16:34

Türkiye, Katar, Endonezya ve Pakistan arasında askeri iş birliği anlaşması: 'Bedir Mutabakat Zaptı'

Türkiye, Katar, Endonezya ve Pakistan, askeri üretim, savunma sanayisi, teknik eğitim ve Ar-Ge alanlarında işbirliğini geliştirmek amacıyla Doha’da “Bedir Mutabakat Zaptı” imzaladı.

Türkiye, Katar, Endonezya ve Pakistan arasında askeri iş birliği anlaşması: "Bedir Mutabakat Zaptı"

Fotoğraf: AA

21.10.2026 09:17 / Güncelleme: 09:27

Hatay'da iş yeri yangını: Mobilya fabrikasındaki alevlere müdahale sürüyor

Hatay'ın Antakya ilçesindeki sanayi sitesinde bulunan bir mobilya fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Hatay'da iş yeri yangını: Mobilya fabrikasındaki alevlere müdahale sürüyor

Fotoğraf: DHA

21.10.2026 10:05 / Güncelleme: 10:19

37. Ankara Film Festivali'nin SİYAD ve FİLM-YÖN jürileri açıklandı

12-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 37. Ankara Film Festivali'nin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda görev alacak SİYAD ve FİLM-YÖN jürileri belli oldu. Yarışmada 10 film ödüller için değerlendirilecek.

37. Ankara Film Festivali'nin SİYAD ve FİLM-YÖN jürileri açıklandı
21.10.2026 09:59 / Güncelleme: 13:12

Fon soruşturmasında yeni dalga: 31 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, SPK'nın raporları ve başvuruları üzerine Işıklar Enerji, Vişne Madencilik, Odine Solutions ve Tera Finansal Yatırımlar Holding'in pay işlemlerini soruşturuyor. 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Fon soruşturmasında yeni dalga: 31 gözaltı kararı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!