21.10.2026 14:33

Uludağ Üniversitesinde kadın öğrencilerin çalışma yürütmesi güvenlik tarafından engellendi

Uludağ Üniversitesinde Kadın Dayanışma Ağının gazete dağıtımı özel güvenlik tarafından engellendi. Üniversiteli kadınlar, kampüsteki taciz ve şiddete karşı sessiz kalındığını belirterek dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Uludağ Üniversitesinde kadın öğrencilerin çalışma yürütmesi güvenlik tarafından engellendi

Fotoğraf: Uludağ Üniversitesi

Bursa — Uludağ Üniversitesi Kadın Dayanışma Ağının üyeleri, 20 Ekim Salı günü ana kampüste üniversiteli kadınlara ulaşmak amacıyla hazırladıkları tanıtım gazetesini dağıtırken özel güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Yapılan çalışmanın yasal olmadığı iddia edilerek kendi kampüslerinde tanıtım faaliyeti sürdüren üniversiteli kadınlardan birinin güvenlik görevlisiyle birlikte ofise gelmesi istendi.

Bu engellemeye maruz kalan Uludağlı Kadınlar, sosyal medya hesaplarından "Kampüste taciz ve şiddet karşısında sessiz kalan güvenlik görevlilerinin, kadınların dayanışmayı büyütmek için bir araya geldiği alanlara müdahale etmesini kabul etmiyoruz. Senelerdir Kadın Çalışmaları Topluluğu kurulmasını engelleyen Uludağ yönetiminin gücünü iktidardan ve onun cezasızlık politikalarından aldığını biliyoruz. Engellenmesi gereken kadın dayanışması değil kadınların maruz kaldığı tacizlerdir!” açıklamasında bulundu ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceklerini söylediler.

Dayanışma çağrısı

Uludağ Üniversitesi Kadın Dayanışma Ağı açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi; “Kadın Çalışmaları Topluluğu gibi alanların kısıtlandığı ve hatta açılmadığı bir üniversitede kendi kampüslerinde genç kadınlarla bir araya gelip dayanışma ağı oluşturan, güvenli kampüs talepleriyle öne çıkan, üniversiteli kadınların kürsüsü olup kadınların ihtiyacı olan alanı sağlayan bu kadın dayanışma ağına yapılan tüm üniversite öğrencilerine verilmek istenen bir göz dağıdır.

Ancak öğrenciler bir üniversitenin en temel bileşenidir ve iktidarın ve üniversite yönetimlerinin oluşturmaya çalıştığı korku iklimini yalnızca bu gibi ağlarla öğrencilerin dayanışmayı daha fazla büyütmesi dağıtabilir. Uludağ Üniversitesi Kadın Dayanışma Ağı da bu yüzden tüm üniversiteli kadınları dayanışmayı büyütmeye çağırıyor.”

(Evrensel)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
21.10.2026 10:13

ABD temsilcisi Witkoff, Putin ile görüşmek üzere Rusya'da

ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcisi Steve Witkoff'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere St. Petersburg'a gideceği bildirildi.

ABD temsilcisi Witkoff, Putin ile görüşmek üzere Rusya'da

Fotoğraf: U.S. Embassy Jerusalem/Wikimedia Commons CC BY 2.0

21.10.2026 11:19

Öcalan’ın İmralı’da yeni konuta taşındığı ve yeni bir komisyonun kurulduğu iddiası

Abdullah Öcalan’ın İmralı’da kendisi için hazırlanan yeni konuta taşındığı öne sürüldü. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulduğu iddia edilen "Tasfiye Komisyonu" adlı yeni bir mekanizmanın da çalışmalarına başladığı belirtildi.

Öcalan’ın İmralı’da yeni konuta taşındığı ve yeni bir komisyonun kurulduğu iddiası

Fotoğraf: ANKA

21.10.2026 10:03

Rusya: Ukrayna'da lojistik merkezlerini ve enerji altyapısını vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın lojistik merkezleri ve enerji altyapısına insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlendiğini, Odessa'ya askeri yük taşıyan bir geminin vurulduğunu ve yüzlerce İHA'nın imha edildiğini açıkladı.

Rusya: Ukrayna'da lojistik merkezlerini ve enerji altyapısını vurduk

Foto: Kollaj

21.10.2026 11:30 / Güncelleme: 12:06

Üsküdar'ın yeni 'temsilcisi' ilk icraat olarak cemaati ziyaret etti: Kaçak otoparkla 14 yaşındaki Mahmut’un ölümünden sorumluydular

Mahmut’un yaşamını yitirdiği kaçak otopark skandalında ihmaller zinciri ortaya saçılmaya devam ederken; Üsküdar’da tartışmalı seçimle göreve gelen AKP’li yeni başkan vekilinin ilk icraatı, çocuğun ölümünden sorumlu cemaati ziyaret etmek oldu.

Üsküdar'ın yeni 'temsilcisi' ilk icraat olarak cemaati ziyaret etti: Kaçak otoparkla 14 yaşındaki Mahmut’un ölümünden sorumluydular
21.10.2026 12:50

TOKİ kiralık konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? 1.071 konutta son durum

İstanbul’da ilk etapta kiraya verilecek 1.071 konut için başvurular 14-25 Eylül’de alındı. TOKİ’nin resmî sayfasında kura çekimi için Ekim 2026 tarihi belirtilirken kesin gün henüz açıklanmadı.

TOKİ kiralık konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? 1.071 konutta son durum

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!