21.10.2026 13:19

Likya Yolu'nda kaybolan turist Friederike Elisabeth Newrzella aranıyor

Antalya'da Likya Yolu'nda yürüyüş yaparken kaybolduğu ihbar edilen 33 yaşındaki Friederike Elisabeth Newrzella'yı bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Likya Yolu'nda kaybolan turist Friederike Elisabeth Newrzella aranıyor

Fotoğraf: Friederike Elisabeth Newrzella'nın kişisel arşivi

Antalya - Likya Yolu'nun Kaş-Demre arasındaki bölümünde yürüyüş yaparken kaybolduğu ihbarında bulunulan 33 yaşındaki Friederike Elisabeth Newrzella için arama çalışması başlatıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Likya Yolu'nun Kaş ile Demre ilçeleri arasındaki bölümünde yürüyüş yapan Friederike Elisabeth Newrzella'dan haber alınamaması üzerine kayıp ihbarında bulunuldu. Newrzella'nın yakınları da sosyal medya hesaplarından paylaşımlarla kaybolan genç kadının bulunmasını talep etti. Kaybolduğu ileri sürülen Newrzella'nın bulunmasına yönelik arama kurtarma çalışması başlatıldı.

"Görenler bilgi versin" çağrısı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından yapılan açıklamada, Kaş-Kalkan ekibince Friederike Elisabeth Newrzella'nın bulunmasına yönelik arama faaliyetlerine başlandığı duyuruldu. Ekiplerin arama planını oluşturmak üzere çalışma yürüttüğü belirtildi. Kayıp duyurusunda, 27 Kasım 1993 doğumlu Newrzella'nın 1,66 metre boyunda olduğu ve vücudunda dövme bulunmadığı bilgisine yer verildi. Bölgede yürüyüş yapan gruplar ile yurttaşlardan, Newrzella'yı görmeleri veya bulunduğu yere ilişkin bilgi edinmeleri halinde 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ya da jandarmaya bilgi vermeleri istendi.

Antik kentleri bağlayan zorlu rota

Kültür Rotaları Derneğinin verilerine göre yaklaşık 760 kilometre uzunluğundaki Muğla'nın Fethiye ilçesinden Antalya'ya uzanan Likya Yolu, antik kentleri birbirine bağlayan tarihi yolları, kıyı manzaraları ve doğal güzellikleriyle doğa ve kültür turizminin önemli rotaları arasında yer alıyor. Roma yolları ve eski patikalardan geçen güzergahtaki dik yamaçlar, taşlık zemin ve sarp geçişler ise yürüyüşçüler için zorlu etaplar oluşturuyor.

 

  (Haber Merkezi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
21.10.2026 06:32

Meteoroloji il il açıkladı: Doğuda gök gürültülü sağanak, batıda sis bekleniyor

Doğu illerinde sağanak ve gök gürültülü yağış, batıda ise sis ve pus etkisini gösterecek. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il açıkladı: Doğuda gök gürültülü sağanak, batıda sis bekleniyor Fotoğraf: Arman Önal/AA
21.10.2026 12:14

Artvin halkından Eti Bakır’ın siyanür tesisi girişimine tepki: 'Verilen söz tutulmadı, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz'

Artvin'in Murgul ilçesinde Eti Bakır'ın siyanür tesisi girişimine karşı çıkan yurttaşlar, 23 Ekim'de yürüyüş düzenleyecek. Murgul Siyanüre Hayır Platformundan Alper Şeyhoğlu, mücadeleyi hukuki ve demokratik yollarla sürdüreceklerini söyledi.

Artvin halkından Eti Bakır’ın siyanür tesisi girişimine tepki: "Verilen söz tutulmadı, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz"

Fotoğraf: ANKA

21.10.2026 01:36

Fon vurgunu ile ilgili kanun teklifi görüşmeleri: 'Madem haksız kazanç sağlayanları tespit ettiniz, neden gönüllü iadeye başvuruyorsunuz?'

Yeni Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, fon vurgununda haksız kazanç sağlayanlara "gönüllü iade" mekanizmasının uygulanmasını eleştirerek, "Madem haksız kazanç sağlayanları tespit ettiniz, neden gönüllü iadeye başvuruyorsunuz?" diye sordu.

Fon vurgunu ile ilgili kanun teklifi görüşmeleri: "Madem haksız kazanç sağlayanları tespit ettiniz, neden gönüllü iadeye başvuruyorsunuz?"

Fotoğraf: DHA 

21.10.2026 08:22 / Güncelleme: 08:41

Arnavutköy'de servis minibüsü hafriyat kamyonuna çarptı: 9 işçi yaralandı

Arnavutköy'de işçileri taşıyan servis minibüsünün park halindeki hafriyat kamyonuna arkadan çarpması sonucu 9 işçi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Arnavutköy'de servis minibüsü hafriyat kamyonuna çarptı: 9 işçi yaralandı

Fotoğraf: DHA

21.10.2026 12:34 / Güncelleme: 12:48

Kayyım atanan Halk TV’nin X hesabı Türkiye’den görünmez kılındı

Kayyım atanmasının ardından yayınları durdurulan Halk TV'nin yaklaşık 3 milyon takipçili X hesabı 21 Ekim’de Türkiye’den görünmez kılındı. Kanalın diğer sosyal medya hesapları da 14 Ekim’de erişime engellenmişti.

Kayyım atanan Halk TV’nin X hesabı Türkiye’den görünmez kılındı

Görsel: Halk TV 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!