Trump yönetimi 300 binden fazla vizeyi iptal etti
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Mora Namdar, Trump yönetiminin göreve geldiğinden bu yana 300 binden fazla vizeyi iptal ettiğini açıkladı. Namdar, iptallerin süreceğini belirterek, vize sahiplerine ABD yasalarına uyma uyarısı yaptı.
Fotoğraf: DHA
ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, göreve başladığı günden bu yana 300 binden fazla vizeyi iptal ettiği bildirildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Mora Namdar, ABD merkezli X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, iptal edilen vize sayısının 300 bini aştığını ve artmaya devam ettiğini söyledi.
Namdar, Beyaz Saray’ın Trump yönetiminin önceki yönetimlerden daha hızlı ve daha fazla vize iptal ettiği yönündeki paylaşımını alıntıladı. Açıklamasında vize sahiplerinin ABD yasalarına uyması gerektiğini savunan Namdar, aksi durumda ülkeye seyahat etme “ayrıcalığını” kaybedebileceklerini belirtti.
İptallerin kapsamı açıklanmadı
Açıklamada, iptal edilen vizelerin hangi kategorilere dağıldığına, kararların hangi gerekçelerle alındığına ve kaç kişinin doğrudan etkilendiğine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.
Trump yönetimi, göç ve vize politikalarını sıkılaştırma yönündeki adımlarını sürdürürken, açıklanan toplam iptal sayısının hangi dönemi ve hangi vize türlerini kapsadığı konusunda daha ayrıntılı bilgi verilmedi.
(Dış Haberler)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et