19.10.2026 16:14

Katar'dan 'yeni bölgesel savunma ortaklığı' hazırlığı

Doha’da düzenlenen Küresel Güvenlik Forumu’nda konuşan Katar Başbakan Yardımcısı, yeni bir bölgesel savunma ortaklığını duyuracaklarını açıkladı.

Katar'dan 'yeni bölgesel savunma ortaklığı' hazırlığı

Fotoğraf: Steven Byles from Singapore, Singapore/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Saud bin Abdulrahman al Sani, Katar’ın askeri kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan yeni bir bölgesel savunma ortaklığını duyurmaya hazırlandığını belirtti.

Doha’da düzenlenen Küresel Güvenlik Forumu’nda konuşan al Sani, “Yerel savunmamızı sağlamak ya da bu şirketlerin bazılarına yatırım yapmak amacıyla, ABD, Birleşik Krallık ve Fransa gibi diğer ortaklarımızın yanı sıra bölgesel bir ortakla da iş birliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Katar ve diğer Körfez ülkelerinin balistik füzeler, insansız hava araçları ve siber saldırılardan kaynaklanan tehditler hakkında sorulan bir soruya al Sani, “Yakında, bu üç unsur ve diğer alanlarda kapasite geliştirmeye yönelik yeni bir girişim oluşturmak üzere bölgesel ortaklarımızla gerçekleştireceğimiz yeni bir ortaklığı duyuracağız” yanıtını verdi. (Dış Haberler)

(Dış Haberler)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
19.10.2026 09:52 / Güncelleme: 12:31

7 mesleğe vizesiz seyahat gündemde: Pilotlar, mühendisler ve sağlıkçılar için yeşil pasaport teklifi

TBMM'ye sunulan kanun teklifleri, 7 meslek grubuna yeşil pasaport verilmesini öngörüyor. Pilotlar, mühendisler, mimarlar ve sağlık çalışanlarını kapsayan düzenlemeler henüz yasalaşmadı.

7 mesleğe vizesiz seyahat gündemde: Pilotlar, mühendisler ve sağlıkçılar için yeşil pasaport teklifi

Fotoğraf: DHA

19.10.2026 12:38

Bir mimarın görsel hafızası: Mimar Sinan Kafadar’ın eskizleri sergide

İstanbul’dan arkeolojik alanlara, tarihi yapılardan gündelik nesnelere uzanan eskiz ve suluboya çalışmaları, Mimar Sinan Kafadar’ın “Gördüklerim… Düşündüklerim… Çizdiklerim…” sergisinde bir araya geliyor.

Bir mimarın görsel hafızası: Mimar Sinan Kafadar’ın eskizleri sergide
19.10.2026 08:44

Ankara merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi: Süleymancılar cemaatine yönelik soruşturmada 22 gözaltı

Süleymancılar olarak bilinen cemaate yönelik soruşturmada 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Suç örgütü kurma, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla yürütülen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Ankara merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi: Süleymancılar cemaatine yönelik soruşturmada 22 gözaltı

Temsili | Fotoğraf: Kindel Media/Pexels

19.10.2026 16:03 / Güncelleme: 16:16

EKK’dan sorunlu fonlarla ilgili açıklama: Ara ödemeler ne zaman başlayacak?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), manipülasyon yapılan fonların tasfiyesine ilişkin kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildiğini bildirdi.

EKK’dan sorunlu fonlarla ilgili açıklama: Ara ödemeler ne zaman başlayacak?

Fotoğraf: ANKA

19.10.2026 11:19

Deniz Esin davasında adli tıp raporu: Şiddet var, nörolojik hasarla illiyet bağı yok

Kahramanmaraş’ta kuvözde hemşire şiddetine uğradığı öne sürülen Deniz Esin Bozoklar’ın (5) davasında Adli Tıp Üst Kurulu, nörolojik rahatsızlıklarla şiddet arasında bağ kurulamadığını bildirdi. Rapora sert tepki gösteren aile ise rapora itiraz etti.

Deniz Esin davasında adli tıp raporu: Şiddet var, nörolojik hasarla illiyet bağı yok

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!