Özgür Özel DEM Parti eş genel başkanlarıyla görüştü: 'Uçum erken seçim taahhüdünü kimden aldı?'
DEM Parti eş genel başkanlarıyla görüşen Özgür Özel, erken seçim tartışmalarına kapalı olduklarını söyledi. Görüşmede barış süreci, silahların bırakılması ve Meclisin siyasi partilerin katılımıyla oluşturulması önerilen izleme kurulu gündeme geldi.
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Özgür Özel’i ziyaret etti. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında barış süreci ve erken seçim tartışmaları ele alındı.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, sürece ilişkin tutumları nedeniyle Özel’e teşekkür ederek Meclis'teki izleme kurulunun bir an önce oluşturulması gerektiğini söyledi. Bakırhan, bütün siyasi partilerin bu kurulda yer almasının sağlanması çağrısında bulundu.
“Muhalefet diyaloğu sürdürmeli”
Özel, muhalefetin görevini özgürce yapabilmesinin demokrasinin temel ölçütlerinden biri olduğunu belirtti. İktidarın toplumsal ve siyasi muhalefeti baskı altına aldığını savunan Özel, farklı siyasi görüşlere sahip partilerin diyalog kanallarını açık tutması gerektiğini ifade etti.
Barış sürecine ilişkin konuşan Özel, silahların bırakılması ve çatışmaların kalıcı biçimde sona ermesinin Türkiye’de yaşayan herkesin yararına olacağını söyledi. Özel, bu konudaki tutumlarını değiştirmediklerini belirtti.
Erken seçim tartışmasına kapalı olduklarını söyledi
Görüşmenin ardından erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Özel, partisinin bu tartışmaya kapalı olduğunu ifade etti. Özel, erken seçim konusunda Meclis'teki milletvekili dağılımına ve siyasi partilerin tutumlarına dikkat çekti.
Özel, erken seçim tartışmalarının anayasal süreçler çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini savunarak Meclis iradesinin önemini vurguladı: “E şimdi bunun dışında 2 grup kalıyor bu sayıya erişebilecek. Sayın Eş Genel Başkan da diyor, 'Bizim böyle bir görüşmemiz, konuşmamız yok.' Sayın Mehmet Uçum o zaman Meclis'in iradesini ipotek altına alan ve 'Bu tarih kesinleşti' dediği taahhüdü kimden almış, onu bir açıklasın. Yani ben seçilmemiş bir genel başkana gidip 'Bu soruyu sorun' diyemeyeceğim size gazeteci olarak. Ama orada bir grup daha kalıyor ortaya. Yani Mehmet Uçum'un söylediği grup, butlanla müdahale ettikleri bir siyasi partinin kalan grubunu söylüyorsa o zaman o meseleyi ya Mehmet Uçum açıklasın ya da herkes kendi pozisyonunu doğru tarif etsin. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılan butlan girişiminin bir ürünü olarak oradan erken seçime bir destek taahhüdü aldıklarını söylüyorsa söylesinler, söylemiyorsa netleşsin. Çünkü bir başka partiye soracak durum yok.”
Özel, açıklamasında seçilmiş siyasetçilerin tutuklu bulunmasını da gündeme getirdi. Muhalefetin ülkenin temel sorunlarına ilişkin diyalog kurmasının önemini vurgulayan Özel, siyasi partiler arasındaki görüş alışverişinin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.
(Politika Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et