19.10.2026 11:22 / Güncelleme: 14:38

Samsun Çarşamba'da kültür sanat evi açıldı

Çarşamba'da demokratik mücadele ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla kurulan Çarşamba Kültür ve Sanat Evi, yoğun bir katılımla kapılarını açtı.

Samsun Çarşamba'da kültür sanat evi açıldı

Samsun - Çarşamba’nın Sungurlu Mahallesi'nde Çarşamba Kültür ve Sanat Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve yerel halk katılım sağladı.

Kültür Sanat Evi Başkan Yardımcısı Taha Yıldız, açılış konuşmasında konukları selamlayarak şunları söyledi:

"Çarşamba'da anti-faşist, anti-emperyalist demokratik mücadelenin tarihsel temeli ve güçlü bir altyapısı vardır. Bu derneği bu temel üzerine kurduk. Kalbi eşitlikten, adaletten yana atan tüm dostlara selam olsun."

Açılışta söz alan Kültür ve Sanat Evi Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Ayşe Çubukçuoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Çarşamba'da tarihe mal olmuş nice bilim insanları, sanatçılar, sporcular, siyasetçiler çıkmıştır; Ali Fuat Başgil, Ferhan Şensoy, Yıldıray Çınar ve daha niceleri... Bunların hepsi Çarşamba'nın kültürüdür, Çarşamba'da çıkmış, yetişmiştir. Biz burada, bu dernekte hep birlikte bizim olan bu kültüre sahip çıkacağız. İyi ki buradasınız, iyi ki varsınız, hoş geldiniz."

"Gelin bu ışığı birlikte büyütelim"

Çarşamba Kültür Sanat Evi Başkanı Namık Köni de konuşmasında etkinliğe katılan ve derneğin kurulmasında önemli katkılar sunan Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri ile kurum temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ardından Çarşamba Kültür ve Sanat Evi kuruluş bildirgesini okudu.

Bildirgede şu ifadelere yer verildi:

"Derneğimiz, kültür ve sanatın, insanın kendisini, toplumu ve dünyayı anlama, sorgulama, ifade etme ve değiştirme özgürlüğünün temel taşlarından olduğuna inanarak kurulmuştur. Derneğimiz, özgür bir toplum ve dünyanın ancak farklı kimliklerin, yaşam biçimlerinin ve düşünce biçimlerinin bir arada olabilmesi ile mümkün olacağı inancındadır. Derneğimizin varoluşunun temelinde özgürlük, demokrasi, eşitlik, çoğulculuk, insan onuruna ve haklarına saygı ile dayanışma bulunmaktadır. Eleştirinin, tartışmanın ve her türlü farklılığın tehdit değil zenginlik olduğuna inanmakta ve böyle bir kültürel ortamı savunmaktadır.

Çarşamba Kültür ve Sanat Evi; sanatı yalnızca bir gösteri ya da tüketim nesnesi olarak değil, eleştirel düşüncenin, yaratıcılığın, toplumsal belleğin ve özgür ifade hakkının önemli bir aracı; kültürü ise toplumun ortak hafızasını taşıyan, geçmiş ile bugün arasında kurduğu bağ ile geleceğin kurulmasına katkıda bulunan bir alan olarak görmektedir. Tiyatrodan sinemaya, müzik ve edebiyata, görsel sanatlardan düşünce dünyasına yeni ufuklar açan bilimsel ve kültürel çalışmalara yer vermek, üretmek ve bunu sadece üyeleri ile değil toplumla paylaşmak ve bunun için alan ve olanak sağlamak derneğimizin hedefleri arasındadır. Kısacası Çarşamba Kültür ve Sanat Evi; özgür düşüncenin, özgür sanatın ve birlikte yaşama iradesinin buluşma alanı olarak kurulmuştur.

Dileğimiz ve elbette hedefimiz bu küçük pırıltının büyüyen bir ışık bahçesine dönüşmesidir. Gelin bu ışığı birlikte büyütelim!"

Konuşmaların ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

(Evrensel)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
19.10.2026 09:52 / Güncelleme: 12:31

7 mesleğe vizesiz seyahat gündemde: Pilotlar, mühendisler ve sağlıkçılar için yeşil pasaport teklifi

TBMM'ye sunulan kanun teklifleri, 7 meslek grubuna yeşil pasaport verilmesini öngörüyor. Pilotlar, mühendisler, mimarlar ve sağlık çalışanlarını kapsayan düzenlemeler henüz yasalaşmadı.

7 mesleğe vizesiz seyahat gündemde: Pilotlar, mühendisler ve sağlıkçılar için yeşil pasaport teklifi

Fotoğraf: DHA

19.10.2026 08:55 / Güncelleme: 13:29

Vali Gül: Sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

İstanbul Valisi Davut Gül, Ayazağa’da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve ödemelerin başladığını açıkladı. Selde yaşamını yitiren 8 kişinin cenazesine ulaşılırken, 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Vali Gül: Sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

Fotoğraf: DHA

19.10.2026 13:47 / Güncelleme: 14:13

Fransa'da eylemler sürerken öğrenciler Louvre Müzesi'nin girişlerini kapattı

Fransa'daki protestolar Louvre Müzesi'ne taşındı. Sanat ve kültür okullarında eğitim gören öğrenciler, kamu hizmetlerindeki sorunlara ve polis müdahalelerine tepki göstererek müzenin girişlerini kapattı.

19.10.2026 14:22

Volkswagen'de 660 bin işçiye 2030'a kadar sıfır zam planı

Almanya'nın en büyük sendikası IG Metall, Volkswagen yönetiminin dünya genelindeki yaklaşık 660 bin çalışanın ücretlerini 2030'a kadar dondurmayı planladığını açıkladı. Sendika, sıfır zam politikasına karşı mücadele edeceğini duyurdu.

Volkswagen'de 660 bin işçiye 2030'a kadar sıfır zam planı

Fotoğraf: Haberdoedas/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!