Korteks'te iş kazası: İşçinin üç parmağı silindire sıkıştı
Zorlu Holding’in sahibi olduğu Korteks’te meydana gelen iş kazasında bir işçinin üç parmağı ağır hasar gördü. Yaklaşık 1300 işçinin çalıştığı fabrikada son aylarda üretimde daralma gerekçesiyle çok sayıda işçi işten çıkarılmıştı.
Fotoğraf: Google maps
Bursa'da Zorlu Holding'in sahibi olduğu polyester iplik üretimi yapan Korteks'te iş kazası gerçekleşti. İşçilerin son dönemde üretim yoğunluğundan ve ağır çalışma koşullarından yakındığı fabrikada bugün bir işçinin 3 parmağı makineye sıkıştı. Üretim bölümünde isminin Levent olduğunu öğrendiğimiz işçinin, makine toplanmasından dolayı silindire sarma yaparken elinin sıkışması sonucu 3 parmağı büyük hasar görürken orta parmağı kemiğe kadar sıyrıldı; diğer ikisi parmağı da kullanılmaz hale geldi.
Teksif sendikasının yetkili olduğu ve 1300 işçinin çalıştığı fabrika daha önce sendikanın satış sözleşmesini imzaladığı grev ve ardından patronun işçi çıkarmasıyla gündeme gelmişti. Fabrika son aylarda 'üretimde daralma' gerekçesiyle onlarca işçiyi işten çıkarırken bu çıkarmayla sendika yönetimine muhalif olanları ve yüksek kıdemlileri kapı önüne koymuştu.
(Evrensel)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et