16.10.2026 16:36

Yunanistan, Fransa, İtalya ve Kıbrıs'tan Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat

Yunanistan, Fransa, İtalya ve Güney Kıbrıs'ın katılımıyla 19 Ekim'de Doğu Akdeniz'de düzenlenecek Eunomia tatbikatı, Türkiye ile gerilimin yaşandığı GSI elektrik kablosu güzergahında gerçekleştirilecek.

Yunanistan, Fransa, İtalya ve Kıbrıs'tan Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat

Fotoğraf: Ввласенко/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Yunanistan’ın 19 Ekim’de, Fransa, İtalya ve Güney Kıbrıs ile birlikte Doğu Akdeniz’de tatbikat yapacağı belirtildi.

Ta Nea gazetesinin haberine göre, “Eunomia” tatbikatı, büyük ölçüde Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail arasında yapılması planlanan elektrik hattı projesinin (GSI) güzergahında gerçekleştirilecek. Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz’de gerçek atışlı talimler yapılması planlanırken, öğleden sonraki aşamada ise tatbikatın Kaşot ve Kerpe adalarının güneydoğusunda yapılması öngörülüyor. Haberde “basit bir eğitim tatbikatı” olarak tanımlanan “Eunomia” için, “güzergahı nedeniyle jeopolitik açıdan önemli” yorumu yapıldı.

Deniz ve hava kuvvetlerinin katılacağı tatbikatın zamanlamasının tesadüf olamayacağı kaydedilen haberde, GSI için “Fransız bayrağına sahip bir geminin seçilmesi, Fransız şirketi Meridiam’in projeye katılması ve ‘Eunomia’ tatbikatının yapılması uluslararası düzeyde ve Avrupa düzeyinde bir koruma ağı sağlıyor” denildi. 

(Dış Haberler)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
16.10.2026 09:54

ATM QR kodla para yatırma limitleri 2026: Hangi banka kaç TL yatırmaya izin veriyor?

ATM’lerde QR kodla para yatırma limitleri bankalara göre değişiyor. Derlenen bilgilere göre bazı bankalarda günlük para yatırma limiti 185 bin TL’ye kadar çıkarken, bazı bankalarda sınır 20 bin TL’de kalıyor.

ATM QR kodla para yatırma limitleri 2026: Hangi banka kaç TL yatırmaya izin veriyor?

Fotoğraf: Peggy_Marco/Pixabay

16.10.2026 13:47 / Güncelleme: 14:28

Bahadır Özgür adli kontrolle serbest: Haftada iki gün imza yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağı

Fon vurgunu ile ilgili X hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alınan Gazeteci Bahadır Özgür, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza yükümlülüğüyle serbest bırakıldı.

Bahadır Özgür adli kontrolle serbest: Haftada iki gün imza yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağı

Fotoğraf: Fatih Polat/Evrensel

16.10.2026 12:31

Kamu ihalelerinde SGK ve vergi borcu sınırı 50 bin TL'ye çıkarıldı

Kamu İhale Kurumu, kamu ihalelerine katılımda dikkate alınan SGK ve vergi borcu limitlerini 5 bin TL'den 50 bin TL'ye yükseltti. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Kamu ihalelerinde SGK ve vergi borcu sınırı 50 bin TL'ye çıkarıldı

Fotoğraf: ANKA

16.10.2026 11:31

Şanlıurfa'da okul pansiyonunda zehirlenme şüphesi: 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki Sare Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 30 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Şanlıurfa'da okul pansiyonunda zehirlenme şüphesi: 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Fotoğraf: DHA

16.10.2026 14:51

131 ilaç daha SGK'nın geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 119'u yerli üretim olmak üzere 6'sı kanser ilacı olmak üzere 131 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını açıkladı

131 ilaç daha SGK'nın geri ödeme listesine alındı

Fotoğraf: Diamond Rehab Thailand/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!