Aile Bakanlığı 'Devlet korumasında değiller' demişti: Edirne'de kayıp 13 mülteci çocuk bulundu
Edirne'de İlk Kabul Arda Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'nden izne çıktıktan sonra geri dönmeyen ve kayıp olarak aranan 13 mülteci çocuk bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “Devlet korumasında değiller” demişti.
Fotoğraf: DHA
Edirne'de, İlk Kabul Arda Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'nden izne çıktıktan sonra geri dönmeyen 13 mülteci çocuk bulundu.
Yurt dışına çıkış yapmak isterken yakalanan ve İlk Kabul Arda Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'ne teslim edilen çocuklardan 14'ü, 11 Ekim'de, kendilerine verilen market izninin ardından kuruluşa dönmedi. Çocuklar dönmeyince görevliler, emniyete gidip kayıp başvurusunda bulundu. Bu sırada çocuklardan 1'i kuruma döndü.
Güvenlik güçleri, çocukları için kapsamlı arama çalışması başlattı. Çocuklardan 11'i Edirne kent merkezi ve Yunanistan sınırına yakın bölgede, 2'si de gittikleri İstanbul'da bulundu. 13 çocuk yeniden kuruma teslim edildi.
Çocukların kaybolması sonrasında hiçbir kurum sorumluluk kabul etmemiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamayla çocukların ‘devlet koruması’ altında olmadığını söylemişti.
(DHA)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et