15.10.2026 00:47

İBB: İstanbul'da yağış, 1985'ten bu yana kaydedilen en yüksek değerlerden birine ulaştı

İBB, 14 Ekim günü 1985 yılından bu yana kaydedilen en yüksek yağış değerlerinden birine ulaşıldığını belirterek, kentin bazı noktalarında metrekareye 242 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

İBB: İstanbul'da yağış, 1985'ten bu yana kaydedilen en yüksek değerlerden birine ulaştı

Adem Kutucu/AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 14 Ekim günündeki yağışlarda 1985 yılından bu yana kaydedilen en yüksek değerlerden birine ulaşıldığını belirterek, kentin bazı noktalarında metrekareye 242 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre Beykoz'da metrekareye 242 kilogram, Eyüpsultan'da 190,5 kilogram, Sarıyer'de ise 187,9 kilogram yağış düştü.

Özellikle Boğaz çevresi ile Avrupa Yakası'nın kuzey ve orta kesimlerinde metrekareye düşen yağış miktarı 100 ila 230 kilogram olarak ölçüldü.

İstanbul'un birçok noktasında metrekareye düşen yağış miktarı ise 100 kilogramı aştı.

Kaydedilen yağış miktarı, 1985 yılından bu yana görülen en yüksek değerlerden birine ulaştı.

İBB birimlerine toplam 6 bin 937 ihbar ulaştı

Yağış nedeniyle İBB birimlerine toplam 6 bin 937 ihbar ulaştı. İhbarların 5 bin 711'i İSKİ'ye, 528'i Çözüm Merkezi'ne, 498'i itfaiyeye, 200'ü ise yol bakım ekiplerine iletildi.

AKOM'un meteorolojik değerlendirmelerine göre, yağışların özellikle Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Bugün sabah saat 10.00'a kadar bazı bölgelerde metrekareye 50 ila 75 kilogram ilave yağış düşebileceği, rüzgarın ise saatte 50 ila 80 kilometre hıza ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlara zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, mümkün olduğunca toplu ulaşımı tercih etmeleri, dere yataklarından ve su baskını riski bulunan alanlardan uzak durmaları çağrısında bulunuldu.

İBB, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların güvenli alanlarda dinlenebilmesi için tüm sosyal tesislerini sabaha kadar açık tutacak. BELTUR'un 6 noktası da gece boyunca hizmet verecek. Vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 15 raylı sistem hattında seferler saat 02.00'ye kadar uzatıldı.

(Haber Merkezi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
14.10.2026 19:34

Diyarbakır'daki 'tesettür etkinliği' Azerbaycan'dan ses getirdi: İran televizyonu kara listeye alındı

Azerbaycan Medya ve Yayın Konseyi, Sahar Azeri televizyon kanalını Diyarbakır'da düzenlenen bir etkinliğin görüntülerini Azerbaycan'da başörtülü kadınlara destek amacıyla gerçekleştirilen bir gösteri gibi yayımlamakla suçladı.

Diyarbakır'daki 'tesettür etkinliği' Azerbaycan'dan ses getirdi: İran televizyonu kara listeye alındı

Fotoğraf: Hikmat Gafarzada/Unsplash

14.10.2026 17:48

Eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül hakkında soruşturma izni

Bakan Mehmet Şimşek, eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül hakkında soruşturma izni verdi.

Eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül hakkında soruşturma izni

İbrahim Ömer Gönül | Fotoğraf: Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu

15.10.2026 00:30

15 bölge barosundan ortak Halk TV açıklaması

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van baroları, Halk TV’ye kayyım atanmasına tepki gösterdi.

15 bölge barosundan ortak Halk TV açıklaması

Fotoğraf: ANKA

14.10.2026 14:32 / Güncelleme: 15:27

Beşiktaş Hoffenheim maçı kamp kadrosunu açıkladı: Vlahovic ve Cerny kadroda yok

UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında yarın Almanya temsilcisi Hoffenheim'la karşılaşacak olan Beşiktaş kamp kadrosunu açıkladı. Sakatlıkları bulunan Dusan Vlahovic ile Vaclav Cerny kamp kadrosuna dahil edilmedi.

Beşiktaş Hoffenheim maçı kamp kadrosunu açıkladı: Vlahovic ve Cerny kadroda yok

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!