14.10.2026 10:40 / Güncelleme: 11:35

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da saldırı uyarısı sonrası patlama sesleri duyuldu

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da saldırı uyarısı sonrası patlama sesleri duyuldu. Sivil Savunma Müdürlüğü'nden kısa süre sonra yapılan açıklamada da tehlikenin geçtiği kaydedildi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da saldırı uyarısı sonrası patlama sesleri duyuldu Riyad Havaalanına 11 Ekim'de de saldırı gerçekleştirilmişti

Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü'nün X sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, erken uyarı sisteminin başkent genelinde devreye girdiği bildirildi. Kurum ayrıca vatandaşların uyarı anında izlemesi gereken güvenlik talimatlarını içeren bir bilgilendirme mesajı paylaştı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre uyarının ardından Riyad'da 4 patlama sesi duyuldu.

Sivil Savunma Müdürlüğü'nden kısa süre sonra yapılan açıklamada da tehlikenin geçtiği kaydedildi.

Riyad'da cep telefonu kullanıcılarına tehdidin geçtiği, olası isabet noktalarından uzak durmaları, çevredeki herhangi bir yabancı cisme yaklaşmamaları uyarısı içeren ikinci bir bildirim gönderildi.

Yemen'deki Husiler, bir süredir Arap koalisyonunun saldırılarına misilleme olarak Suudi Arabistan'da başkent Riyad'a ve diğer birçok bölgeye balistik füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenliyor.

Suudi Arabistan’ın Yemen müdahalesi sürüyor

Yemen’deki Husi yönetimi, Eylül 2014’te başkent Sana dahil birçok vilayeti kontrol altına almış, dış müdahaleyle ülkede iç savaş çıkarılmıştı. Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Mart 2015’te 'Başkanlık Konseyi' güçlerine destek vererek savaşa doğrudan müdahil olmuştu.

Yıllardır dış güçlerin desteğiyle sürdürülen çatışmalar Yemen’de ağır bir insani krize yol açarken, Suudi Arabistan’ın askeri müdahalesi de savaşı şiddetli boyutlara taşıdı.

Husi yönetimi, kendilerine yönelik saldırılara misilleme olarak Suudi Arabistan’daki koalisyon hedeflerine balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenliyor.

Mekke Anlaşması'yla Türkiye savaşa sürükleniyor

Suudi Arabistan, Pakistan ve Türkiye arasında, 7 Ağustos 2026'da 'Mekke Ortak Savunma Anlaşması' imzalanmıştı.

Türkiye'yi Yemen savaşına sürükleyen anlaşma kapsamında taraf devletler, birine yönelik herhangi bir saldırıyı, anlaşma taraflarının her birine yönelik bir eylem olarak değerlendirmeyi taahhüt ediyor.

Husi yönetimine karşı geniş çaplı askeri operasyonun başlatıldığı 5 Ekim günü de Riyad'da olağanüstü şekilde toplanan Mekke İttifakı komitesi, "Suudi Arabistan'a üzerinde uzlaşılan askeri kuvvet ve kabiliyetlerin sağlanması ve hızla konuşlandırılması" kararı almıştı.

(AA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
14.10.2026 06:33

Yağmur, çamur, fırtına: Meteoroloji'den birçok il için şiddetli yağış uyarısı

Yurdun büyük bölümünde yağışlı hava etkili olacak. Antalya ve Muğla'da şiddetli yağış, bazı bölgelerde fırtına beklenirken, Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Yağmur, çamur, fırtına: Meteoroloji'den birçok il için şiddetli yağış uyarısı

Fotoğraf: Elena Malinina/Unsplash

14.10.2026 00:10 / Güncelleme: 05:30

‘Şefkat’ değil sorumsuzluk kalkanı: Okulda şiddetin yükü de kadınların sırtına

İçişleri Bakanlığının 81 ilde yürürlüğe girilmesi beklenen “şefkat kalkanı” programı kadınlara ve öğretmenlere yeni yükler yüklüyor. Konuştuğumuz çocuk hak örgütleri ve dernekler, Yeni Şafak gazetesinin gündeme getirdiği programa karşı çıkıyor.

‘Şefkat’ değil sorumsuzluk kalkanı: Okulda şiddetin yükü de kadınların sırtına
14.10.2026 10:04 / Güncelleme: 10:50

Halk TV kayyımı bilindik isim: Yeni Şafak yazarı İbrahim Paşalı

Halk TV'ye düzenlenen polis baskınıyla TMSF tarafından el konularak kayyım atandı. Kanalın yönetimine getirilen Yeni Şafak yazarı İbrahim Paşalı, canlı yayına devam edilmesine izin vermedi.

Halk TV kayyımı bilindik isim: Yeni Şafak yazarı İbrahim Paşalı

İbrahim Paşalı

14.10.2026 11:22

Sarıyer'de Şişli Hamidiye Etfal Hastanesini ve bazı evleri su bastı

İstanbul Sarıyer'de sağanak yağışın da etkisiyle Şişli Hamidiye Etfal Hastanesini ve bazı evleri su bastı. İlçede yollar da göle döndü.

Sarıyer'de Şişli Hamidiye Etfal Hastanesini ve bazı evleri su bastı

Fotoğraflar: DHA

14.10.2026 10:09

Cizre'de eğitimciye mobbing, iftira ve tehdit iddiası: Kaymakamlık soruşturma izni vermedi

Cizre'de idarecilerin mobing, iftira ve tehditlerine maruz kalan eğitim görevlisi S.B., can güvenliği olmadığı gerekçesiyle başka kente tayin oldu. Kaymakamlık idareciler hakkında soruşturmaya izin vermezken, Eğitim Sen duruma tepki gösterdi.

Cizre'de eğitimciye mobbing, iftira ve tehdit iddiası: Kaymakamlık soruşturma izni vermedi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!