13.10.2026 15:10 / Güncelleme: 17:00

Gürsel Tekin'in basın toplantısında Hasan Karayol'dan 'Avşar Elleri' performansı

Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyım olarak atanan Gürsel Tekin, 'Organize Köysel Bölge' projesini tanıttı. Tanıtım sırasında müzisyen Hasan Karayol'un 'Avşar Elleri' türküsünü söylediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

CHP İstanbul İl Başkanlığına mahkeme kararıyla kayyım olarak atanan Gürsel Tekin, 'Organize Köysel Bölge' projesinin sahibi Ünal Karahasan ile birlikte il başkanlığında projenin tanıtımını yaptı. Tanıtım sırasında müzisyen Hasan Karayol'un 'Avşar Elleri' türküsünü söylediği kısa dinleti sosyal medyada gündem oldu.

Basın toplantısının düzenlendiği masada Tekin ve Karahasan'ın arkasına geçen Karahasan, türkünün "Kalktı göç eyledi Avşar elleri/Ağır ağır giden eller bizimdir/Arap atlar yakın eder ırağı/Yüce dağdan aşan yollar bizimdir" mısralarını seslendirdi.

"Her şey dahil köy tatili"

Daha sonra projeyi tanıtan Tekin, büyükşehirlerde yaşanan ekonomik sorunların kentlerden köylere doğru bir “tersine dönüş” yarattığını belirterek, “Gelin bu tersine dönüşü teşvik edelim, üretime dayalı olsun” dedi.

Projenin sahibi Ünal Karahasan da "Köyüne dönmek isteyen, 40 yıl önce oradan gelmiş insanın köyü harap olmuş, orada büyük sorunlar var. Bu bir köye dönüşten ziyade, hani her şey dahil tatil köyleri var ya, bu her şey dahil köy tatili” diye konuştu.

(ANKA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.10.2026 10:57 / Güncelleme: 16:59

Taklit ve tağşiş listesi güncellendi: Sucukta kanatlı eti, baklavada gıda boyası, peynirde nişasta

Tarım ve Orman Bakanlığının 2026 yılı taklit ve tağşiş listesine yeni ürünler eklendi. Sucuk, peynir, sirke, baklava ve takviye edici gıdalarda tespit edilen uygunsuzluklar dikkat çekti.

Taklit ve tağşiş listesi güncellendi: Sucukta kanatlı eti, baklavada gıda boyası, peynirde nişasta

Fotoğraflar: Unsplash

13.10.2026 11:28 / Güncelleme: 11:36

Burdur'da özel öğrenci yurdunda çalışan genç aşçı yardımcısı odasında ölü bulundu

Burdur'da özel bir öğrenci yurdunda aşçı yardımcısı olarak çalışan 25 yaşındaki Mustafa Sarı, kaldığı odada yatağında hareketsiz halde bulundu. Sarı'nın ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacak.

Burdur'da özel öğrenci yurdunda çalışan genç aşçı yardımcısı odasında ölü bulundu

Görsel: DHA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
13.10.2026 13:04 / Güncelleme: 13:06

MSB Tersanesi'nde açık sendika düşmanlığı: EMEP'li Bayhan 'Sendikayı bırak, görevini vereyim' şantajını Meclis'e taşıdı

EMEP Milletvekili İskender Bayhan, Bayhan MSB Tersanesi'nde, Samet Akkuş’un Türk Harb-İş Sendikası işyeri delegeliğine seçilmesinin üzerine maruz kaldığı "Sendikayı bırak, görevini vereyim" şantajını Meclis'e taşıdı.

MSB Tersanesi'nde açık sendika düşmanlığı: EMEP'li Bayhan "Sendikayı bırak, görevini vereyim" şantajını Meclis'e taşıdı
13.10.2026 13:16 / Güncelleme: 13:21

Polonya'daki Starlink istasyonu yangını: İki Türkiyeli, Almanya'da gözaltına alındı

Polonya’nın Mazovya bölgesinde internet altyapısına ait bir istasyonda çıkan yangınla bağlantılı olarak iki Türkiye vatandaşı Almanya’da gözaltına alındı.

Polonya'daki Starlink istasyonu yangını: İki Türkiyeli, Almanya'da gözaltına alındı

Fotoğraf: Sebastian Huber/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!