13.10.2026 13:27

Osmaniye'de 63 yaşındaki kadının yaşam mücadelesi: Kiramı ödeyemiyorum, yemeğimi bile komşum getiriyor

Osmaniye'de yaşayan 63 yaşındaki kadın, aldığı sosyal yardımların temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini söyledi. Üç aylık kira borcu bulunan, evinde yiyecek erzakı kalmadığını belirten Yılmaz, "Yaşamaya hakkım yok mu?" diye sordu.

Osmaniye'de 63 yaşındaki kadının yaşam mücadelesi: Kiramı ödeyemiyorum, yemeğimi bile komşum getiriyor

Temsili görsel | Fotoğraf: Pexels

Osmaniye'de yalnız yaşayan 63 yaşındaki Fatma Yılmaz, sosyal yardımlarla geçinmeye çalışırken üç aylık kira borcuyla karşı karşıya kaldı. Evinde yiyecek erzakı kalmadığını, yemeklerini komşusunun getirdiğini anlatan Yılmaz, "Benim de yaşamaya hakkım yok mu?" diye sordu.

Osmaniye’de yalnız yaşayan 63 yaşındaki Fatma Yılmaz, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kira ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. ANKA Haber Ajansına konuşan Yılmaz, eşini kaybettiğini, 5 çocuğunun Antakya'da yaşadığını ve çocuklarının da kendisine maddi destek sağlayamadığını belirtti.

Geçimini sosyal yardımlarla sürdürmeye çalışan Yılmaz, iki ayda bir eşi vefat etmiş kadınlara verilen 4 bin lira yardım ile ayrıca 3 bin lira sosyal yardım aldığını ifade etti. Ancak aldığı yardımların kira ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini söyleyen Yılmaz, üç aylık kira borcu bulunduğunu ve ev sahibi ile emlakçının kendisinden evi boşaltmasını istediğini aktardı.

"Evimde yiyecek erzak yok"

 

Görsel: ANKA

Görsel: ANKA

Kronik guatr hastası olduğunu ve dizlerindeki ağrılar nedeniyle günlük yaşamını sürdürmekte zorlandığını anlatan Yılmaz, tedavi olamadığını söyledi. Evindeki eşyaların hayırseverler tarafından verildiğini belirten Yılmaz, yemek ihtiyacını dahi zaman zaman alt komşusunun karşıladığını dile getirdi.

Yaşadığı geçim sıkıntısını anlatan Yılmaz, "Eşim vefat etti. Hiçbir yerden gelirim yok. Evimde yiyecek erzakım bile yok. Alt komşum her zaman yardımcı oluyor. Kirama bile yetmiyor. Kendime bile bakamıyorum. Yemeğimi bile alt komşum getiriyor. Nereye kadar getirecek? Ondan da utanıyorum, çekiniyorum" dedi.

"Ben nereye gideyim, sokaklara mı düşeyim?"

Üç aylık kira borcu nedeniyle evden çıkarılma endişesi yaşayan Yılmaz, barınma sorununun yanı sıra temel ihtiyaçlarını karşılamakta da güçlük çektiğini belirtti. Yılmaz, yaşadığı çaresizliği şu sözlerle anlattı:

"Evinden çık’ diyorlar. Ben nereye gideyim, sokaklara mı düşeyim? Bu yaşımda ben ne yapayım? Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Benim de yaşamaya hakkım yok mu? Ben hiç yaşayamadım. Türkiye'de birileri zenginlik içinde yüzerken ben kiramı ödeyemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Oturacak eşyam bile yok. Komşum getirdi, verdi. Ben insan değil miyim?"

(Ekonomi Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.10.2026 10:57 / Güncelleme: 11:17

Taklit ve tağşiş listesi güncellendi: Sucukta kanatlı eti, baklavada gıda boyası, peynirde nişasta

Tarım ve Orman Bakanlığının 2026 yılı taklit ve tağşiş listesine yeni ürünler eklendi. Sucuk, peynir, sirke, baklava ve takviye edici gıdalarda tespit edilen uygunsuzluklar dikkat çekti.

Taklit ve tağşiş listesi güncellendi: Sucukta kanatlı eti, baklavada gıda boyası, peynirde nişasta

Fotoğraflar: Unsplash

13.10.2026 12:43

Greta Thunberg, Fransa'daki öğrenci eylemlerine katıldı: 'Geleceğimiz için mücadele ediyoruz.'

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, eğitim sorunlarının çözülmesi eylemlerini sürdüren Fransa'daki lise öğrencilerine destek verdi. Saint-Denis'de öğrencilerle bir araya gelen Thunberg, “Geleceğimiz için mücadele ediyoruz.” dedi.

Greta Thunberg, Fransa'daki öğrenci eylemlerine katıldı: “Geleceğimiz için mücadele ediyoruz.”

Greta Thunberg | Fotoğraf: Evrensel

13.10.2026 11:28 / Güncelleme: 11:36

Burdur'da özel öğrenci yurdunda çalışan genç aşçı yardımcısı odasında ölü bulundu

Burdur'da özel bir öğrenci yurdunda aşçı yardımcısı olarak çalışan 25 yaşındaki Mustafa Sarı, kaldığı odada yatağında hareketsiz halde bulundu. Sarı'nın ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacak.

Burdur'da özel öğrenci yurdunda çalışan genç aşçı yardımcısı odasında ölü bulundu

Görsel: DHA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
13.10.2026 13:19

Hatay Reyhanlı’da öğretmenlerin ödenek ve ek ders ücretleri ödenmiyor

Hatay’ın Reyhanlı'da öğretmenlerin "eğitim-öğretim ödeneği" ve ek ders ücretlerinin ödenmemesi tepkilere neden oldu. Türkiye genelinde ödeme yapılmayan tek ilçe olan Reyhanlı’da öğretmenler ödeme ve görevlendirme sorunlarını gündeme getirdi.

Hatay Reyhanlı’da öğretmenlerin ödenek ve ek ders ücretleri ödenmiyor

Fotoğraf: Feliphe Schiarolli/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!