13.10.2026 09:42 / Güncelleme: 09:54

Kral Halid Uluslararası Havalimanı kapatıldı, havayolu şirketleri seferleri durdurdu

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nın faaliyetlerinin 17 Ekim'e kadar durdurulmasının ardından çok sayıda hava yolu şirketi seferlerini iptal etti.

Kral Halid Uluslararası Havalimanı kapatıldı, havayolu şirketleri seferleri durdurdu

Fotoğraf:&nbsp;<!-- x-tinymce/html -->Kral Halid Uluslararası Havalimanı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı, bölgede artan çatışmaların ardından uçuşlara kapatıldı. Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi, havalimanındaki faaliyetlerin durdurulması kararının ikinci bir duyuruya kadar uzatıldığını açıkladı. Kararın, havalimanı tesislerinin güvenliğine ve operasyonlara hazır olup olmadığına ilişkin kontrollerin tamamlanması amacıyla alındığı belirtildi.

Havalimanının kapatılması nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Riyad seferlerini iptal etti. Bahreyn merkezli Gulf Air, 12-17 Ekim tarihleri arasındaki Riyad uçuşlarının karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu. Katar Hava Yolları, Riyad ve Dammam uçuşlarını geçici olarak askıya alırken, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Etihad Airways, Abu Dabi-Riyad seferlerini 19 Ekim’e kadar iptal etti.

Kuwait Airways ve Mısır merkezli EgyptAir de havalimanındaki faaliyetlerin durdurulmasını gerekçe göstererek Riyad uçuşlarını askıya aldı. Etihad Airways ayrıca Abu Dabi-Dammam seferlerinin bir bölümünü ve Abu Dabi-Cidde hattındaki bazı uçuşları iptal etti.

Vatandaşlar için otobüs seferleri

Suudi Arabistan’ın Katar, Bahreyn, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'teki büyükelçilikleri, uçuşları iptal edilen ve Riyad’a dönmek isteyen Suudi vatandaşları için otobüs seferleri düzenleneceğini açıkladı.

Beş havalimanı hedef alındı

Verilen bilgilere göre, Suudi Arabistan’daki beş havalimanı son bir hafta içinde toplam 10 saldırının hedefi oldu. Saldırılarda 20 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Saldırılar ayrıca havalimanlarında ciddi hasara ve uçuş trafiğinde aksamalara yol açtı.

En fazla saldırının gerçekleştiği nokta, beş kez hedef alınan Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı oldu. Dammam'daki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı iki saldırıya maruz kaldı. Abha, Cazan ve Necran havalimanları da birer kez hedef alındı.

Suudi Arabistan’ın Yemen müdahalesi sürüyor

Yemen’deki Husi yönetimi, eylül 2014’te başkent Sana dahil birçok vilayeti kontrol altına almış, dış müdahaleyle ülkede iç savaş çıkarılmıştı. Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, mart 2015’te 'Başkanlık Konseyi' güçlerine destek vererek savaşa doğrudan müdahil olmuştu.

Yıllardır dış güçlerin desteğiyle sürdürülen çatışmalar Yemen’de ağır bir insani krize yol açarken, Suudi Arabistan’ın askeri müdahalesi de savaşı şiddetli boyutlara taşıdı.

Husi yönetimi, kendilerine yönelik saldırılara misilleme olarak Suudi Arabistan’daki koalisyon hedeflerine balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenliyor.

Mekke Anlaşması'yla Türkiye savaşa sürükleniyor

Suudi Arabistan, Pakistan ve Türkiye arasında, 7 Ağustos 2026 'Mekke Ortak Savunma Anlaşması' imzalanmıştı.

Türkiye'yi Yemen savaşına sürükleyen anlaşma kapsamında taraf devletler, birine yönelik herhangi bir saldırıyı, anlaşma taraflarının her birine yönelik bir eylem olarak değerlendirmeyi taahhüt ediyor.

Husi yönetimine karşı geniş çaplı askeri operasyonun başlatıldığı 5 Ekim günü de Riyad'da olağanüstü şekilde toplanan Mekke İttifakı komitesi, "Suudi Arabistan'a üzerinde uzlaşılan askeri kuvvet ve kabiliyetlerin sağlanması ve hızla konuşlandırılması" kararı almıştı.

(Dış Haberler)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.10.2026 06:46

Meteoroloji'den çifte uyarı: Güneydoğu'yu toz, Marmara ve Ege'yi sağanak vuracak

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Marmara ve Ege'nin batısı ile Urfa'da kuvvetli yağış beklenirken toz taşınımı nedeniyle Güneydoğu'da hava kalitesi düşecek.

Meteoroloji'den çifte uyarı: Güneydoğu'yu toz, Marmara ve Ege'yi sağanak vuracak

Fotoğraf: Cem Genco/AA

13.10.2026 06:22

Adıyaman'da sağanak sonrası cadde ve sokaklar göle döndü

Adıyaman'da etkisini artıran sağanak yağış, cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Adıyaman'da sağanak sonrası cadde ve sokaklar göle döndü

Görsel: AA

12.10.2026 22:35

Okullardaki saldırılar Kadıköy'de protesto edildi: 'Sorumluluk ailelerin, okulların ve öğretmenlerin üzerine atılarak sorun çözülemez'

Okullarda yaşanan saldırılar ve iktidarın tutumu akşam saatlerinde Kadıköy'de protesto edildi. Eylemde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası adına yapılan açıklamada, “Problemlerin asıl sebepleri; eğitimin hızlı bir şekilde özelleştirilmesi” denildi.

Okullardaki saldırılar Kadıköy'de protesto edildi: “Sorumluluk ailelerin, okulların ve öğretmenlerin üzerine atılarak sorun çözülemez”

Fotoğraf: ANKA

12.10.2026 23:31

Bağımsız Maden-İş Soma'daki maden faciasında enkazın kaldırmasına tepki gösterdi: 'Deliller karartılmak isteniyor'

Manisa Soma’da İmbat Madencilik’e ait ocakta 5 işçinin yaşamını yitirdiği facianın ardından başlatılan enkaz kaldırma çalışmalarına Bağımsız Maden-İş Sendikası sert tepki gösterdi. Olay mahallinde delillerin karartılmak istendiğini belirtildi.

Bağımsız Maden-İş Soma'daki maden faciasında enkazın kaldırmasına tepki gösterdi: “Deliller karartılmak isteniyor"

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!