13.10.2026 01:03 / Güncelleme: 01:07

Trump: Enerji ateşkesini Rusya da Ukrayna da ihlal ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, enerji ateşkesini Rusya'nın da Ukrayna'nın da ihlal ettiğini söyledi. Trump, Putin'in bir anlaşma yapma konusunda Zelenskiy'den daha istekli olduğunu belirtti.

Trump: Enerji ateşkesini Rusya da Ukrayna da ihlal ediyor

Can Hasasu/AA

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile Ukrayna arasında varılan enerji ateşkesi anlaşmasının "her iki taraftan da" ihlal edildiğini, ancak anlaşmanın geçerli olduğunu savundu.

Seçim mitingi için Ohio'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, Moskova ile Kiev arasındaki enerji ateşkesi anlaşmasının halen geçerli olup olmadığı sorusuna, "Evet (anlaşmayı) kabul ettiler. Neden biliyor musun? Çünkü kabul ettiklerini ben söyledim. İşte bu yüzden kabul ettiler; çünkü onların kabul ettiğini söyledim. Artık bu meselenin çözülmesi gerekiyor. Bu savaş tam bir felaket" yanıtını verdi.

ABD Başkanı, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin, "Rusya'nın anlaşmayı ihlal ettiği" yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Buna bakmamız lazım, çünkü her iki taraftan da ihlaller oldu" değerlendirmesini yaptı.

Trump, sadece Putin'in anlaşmayı desteklediği, ancak Zelenskiy'nin desteklemediği yönündeki haberlere katılmadığını kaydederek, iki liderin de anlaşmaya destek verdiğini savundu.

"Putin, anlaşma yapmayı Zelenskiy'den daha fazla istiyor"

Daha sonra iki ülke arasındaki son duruma ilişkin de açıklamalarda bulunan Trump, "Bence Putin bir anlaşma yapmak istiyor, Zelenskiy'nin de anlaşma yapmasını istemesini sağlamalıyız. Bence Putin, anlaşma yapmayı Zelenskiy'den daha fazla istiyor" değerlendirmesini yaptı.

İki liderin de anlaşma yapmak istediğini, ancak nasıl anlaşacaklarını bilmediklerini savunan ABD Başkanı, Putin ve Zelenskiy'nin anlaşmasını sağlamaları gerektiğini ifade etti.

ABD Başkanı ayrıca, Rusya ile yaptıkları dizel anlaşmasının sadece ABD için değil, tüm dünya için önemli bir anlaşma olduğunu ve bunu tüm ülkeler için yaptığını dile getirdi.

"Husiler yanlış işler yapıyorlar, hem de çok yanlış!"

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'a yönelik saldırılara dair, "Husiler yanlış işler yapıyorlar hem de çok yanlış. Bu durum hiç iyi değil" değerlendirmesini yaptı.

AA muhabirinin, "Husilerin son dönemde saldırılarını artırması ile ABD'deki Kongre ara seçimleri arasında bir ilişki görüp görmediği" şeklindeki sorusunu da cevaplayan Trump, şunları söyledi: "Bunun seçimleri nasıl etkileyeceğini bilmiyorum. Bunu hesaba katmıyorum. Tek bildiğim, İran’ın asla nükleer silaha sahip olmayacağı ve bu durumun artık gerçekleşmiş olduğu. Asla nükleer silaha sahip olmayacaklar. Ancak Husiler yanlış davranıyorlar."

(AA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
12.10.2026 23:08

Kızıl cin nedir? Korsika'da görüntülendi, sosyal medyada viral oldu

Gökyüzünde aniden beliren, kırmızı renkli ve dallanmış yapılarıyla dikkat çeken ışık oluşumları, ilk bakışta bilim kurgu filmlerinden bir sahneyi andırıyor. “Kızıl cin” olarak bilinen bu nadir atmosferik olay, sosyal medyada merak konusu oldu.

Kızıl cin nedir? Korsika'da görüntülendi, sosyal medyada viral oldu
12.10.2026 14:54

Lavrov'dan Zelenskiy'e 'soluklanma' tepkisi: 'Zaman kazanmaya çalışıyor'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ateşkes çağrılarıyla silahlanmak için zaman kazanmaya çalıştığını belirterek, "Onun böyle bir soluklanma fırsatını hak ettiğini düşünmüyorum" dedi.

Lavrov'dan Zelenskiy'e 'soluklanma' tepkisi: 'Zaman kazanmaya çalışıyor'
12.10.2026 16:16

Karadeniz'de saldırıya uğrayan gemi, Giresun açıklarına sürüklendi

Rusya'da Karadeniz açıklarında dron saldırısına uğramasının ardından 10 kişilik mürettebatı tahliye edilen 'Fortis' adlı Rus bayraklı kuru yük gemisi, Karadeniz'de sürüklenerek Giresun'un Keşap ilçesi açıklarına ulaştı.

Karadeniz'de saldırıya uğrayan gemi, Giresun açıklarına sürüklendi

Fotoğraf: DHA

13.10.2026 00:18

Başkan seçilenin tutuklandığı TBB'de iktidarın adayı Tahir Büyükakın

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in tutuklanmasıyla bir kez daha seçime hazırlanan Türkiye Belediyeler Birliği için Cumhur İttifakı'nın adayı AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın oldu.

Başkan seçilenin tutuklandığı TBB'de iktidarın adayı Tahir Büyükakın

Makbule Beyza Günbey/AA

12.10.2026 18:30

Mardin'de inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi yaralandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yapımı süren bir binanın inşaatında iskelenin çökmesi sonucu iki işçi yaralandı. İşçiler hastaneye kaldırıldı.

Mardin'de inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi yaralandı

Temsili görsel | Fotoğraf: Saglıkcıormancı4/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!