AKP'li Miroğlu'ndan fon vurgunu tepkisi: Büyük bir soygun var
AKP'li Orhan Miroğlu, fon vurgunu üzerinden partisindeki liyakatsizlik ve kadrolaşmayı hedef aldı. "Büyük bir soygun var" diyen Miroğlu, talan devam ettikçe 'sürece' ve yeni anayasaya kimsenin inanmayacağını söyledi.
AKP'nin eski milletvekili ve MKYK üyesi Orhan Miroğlu, fon vurgunu üzerinden AKP'deki kadrolaşmayı ve liyakatsizliği hedef aldı. Türkiye'nin "en örgütlü ve kollektif ihanetiyle" karşı karşıya olduğunu söyleyen Miroğlu, "Ortada bir talan varken, kimseden çözüm sürecine, yeni bir anayasaya inanmasını bekleyemezsiniz" dedi.
AKP'nin eski milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Orhan Miroğlu, fon vurgununa ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinin içindeki bazı çevreleri işaret etti. Fon vurgununu yalnızca ekonomik bir mesele olarak değerlendirmeyen Miroğlu, siyasi ve bürokratik kurumlardaki liyakatsizliğin, kayırmacılığın ve yolsuzluğun bir ahlaki çöküntü yarattığını belirtti.
X hesabından yaptığı paylaşımda AKP'nin güç kaybetmesini parti içindeki kadrolaşmaya bağlayan Miroğlu, belirli çevrelerin siyasi ve bürokratik kurumlarda ittifaklar kurarak etkili konumlara geldiğini savundu. Bu süreçte partinin kuruluşundan itibaren etkili olan kadroların tasfiye edildiğini öne süren Miroğlu, AKP'nin hem Türkiye genelinde hem de Kürt seçmenler arasındaki eski siyasi ağırlığını yitirdiğini ifade etti.
Miroğlu, "Bu insanların AK Parti’ye sızdığı, siyasi ve bürokratik kurumlarda ittifaklar kurduğu tarih, AK Parti’nin irtifa kaybetmesinin başladığı tarihtir" dedi.
'Kriminal suçlarla örülü CV'ler hasır altı edilmiş'
Parti içinde etkili olduğunu ileri sürdüğü çevrelerin Cumhurbaşkanlığına ve devlet kurumlarına ulaşan bilgileri çarpıttığını öne süren Miroğlu, milletvekilleri dahil olmak üzere üst düzey görevlerde bulunan bazı kişilerin geçmişlerinin yeterince incelenmediğini savundu.
Miroğlu, "Ama milletvekilliği dahil bu kadar kıymetli, değerli mevkilere hiçbir emek vermeden tırmanabilen insanların kriminal suçlarla örülü CV’lerine belli ki kimseler bakmamış ya da o CV’ler hasır altı edilmiş" ifadelerini kullandı.
Fon vurgunu için 'beka sorunu' çıkışı
Fon vurgununda yaşananları kişisel servet biriktirme amacıyla hareket eden çevrelerin siyasi ve kurumsal yapılar üzerindeki etkisiyle ilişkilendirem Miroğlu, söz konusu vurgunu ülkenin geleceğini tehdit eden bir sorun olarak nitelendirdi.
Miroğlu, şöyle konuştu:
"Sadece AK Parti değil, Türkiye, servetine servet katmaktan başka bir amacı olmayan, ve bunun için her yolu her yöntemi mubah gören, servetini kaybettiğinde ondan geride hiçbir şey kalmayacak olan bir takım adamların taamüden ve hemen hiç bir engelle karşı karşıya kalmadan uyguladıkları bir kötülükle ve kendi tarihinin en örgütlü en kollektif ihanetiyle karşı karşıya kaldı. Beka sorunu diye bir şey varsa o da bu ihanet ve bu kötülüğün ta kendisidir."
'Ortada talan varken sürece kimse inanmaz'
Fon vurgununun ortaya çıkardığı sorunların ekonomik kayıplarla sınırlı kalmadığını belirten Miroğlu, siyasi ve bürokratik kurumlardaki yozlaşmanın uzun vadeli sonuçlarına dikkat çekti.
AKP'nin geleceğinin söz konusu yapılarla mücadele etmesine bağlı olduğunu savunan Miroğlu, yeni anayasa tartışmaları ve 'sürecin' toplumda karşılık bulabilmesi için de yolsuzluk ve liyakatsizlikle mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.
Miroğlu, "Ortadaki ekonomik enkaz kalkar bir gün; ama ahlaki çöküntü, siyasi ve bürokratik kurumları esir alan liyakattan ve hak edilmiş temsilden uzak vasatlık, 20’li, 30’lu gençlerden profesyonel dolandırıcı üreten sistemin enkazı kolay kolay kalkmaz" dedi.
AKP'nin yaşananlarla yüzleşmesi gerektiğini belirten Miroğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
"AK Partinin geleceği bu gerçeğe uyanması ve tavizsiz, kararlı bir mücadeleyi göze almasına bağlıdır. Çözüm süreci ve yeni anayasanın geleceği dahi bu kararlıkla ölçülecektir ve bu kararlılığa bağlıdır. Ortada bir talan varken, kimseden çözüm sürecine, yeni bir anayasaya inanmasını bekleyemezsiniz. Evet büyük bir soygun var, bir enkaz var, ama AK Partinin ve Türkiye’nin barsaklarını boşaltması için bu, aynı zamanda tarihi bir fırsat…"
(Politika Servisi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et