10.10.2026 23:58

Didim’de 10 Ekim anması: 'Unutmadık, unutturmayacağız!'

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 11. yıl dönümünde Didim’de düzenlenen anma etkinliklerinde yaşamını yitirenler anıldı.

Didim’de 10 Ekim anması: “Unutmadık, unutturmayacağız!”

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 11. yıl dönümünde yaşamını yitirenleri anmak için Didim’de iki etkinlik düzenlendi. Sabah saat 10.04’te gerçekleştirilen anma programının ardından akşam saatlerinde düzenlenen yürüyüşte katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Yapılan açıklamalarda adalet, barış ve demokrasi mücadelesini sürdürme kararlılığı vurgulandı.

Anma programı, katliamda henüz 20 yaşındayken yaşamını yitiren üniversite öğrencisi ve Emek Gençliği yöneticisi Elif Kanlıoğlu’nun adını taşıyan Elif Kanlıoğlu 10 Ekim Barış Parkı’nda başladı. Saldırının gerçekleştiği saat 10.04’te yapılan saygı duruşunun ardından platform adına Turgay Elçi bir konuşma gerçekleştirdi.

Anma programında konuşan Turgay Elçi, “10 Ekim’in hesabı verilmeden, bütün siyasi ve kamusal sorumlular açığa çıkarılmadan ve devlet bu katliamla gerçek anlamda yüzleşmeden adalet sağlanmış olmayacaktır” dedi. Katliamın önlenememesindeki sorumlulukların ve saldırının arka planının aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Elçi, bütün sorumluların yargılanması çağrısında bulundu.

Akşam saat 17.00’de Didim Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Cumhuriyet Kent Meydanı’nda bir araya gelen Didimliler, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve kırmızı karanfillerle Elif Kanlıoğlu 10 Ekim Barış Parkı’na yürüdü. Yürüyüşte Elif Kanlıoğlu’nun fotoğrafının ve “Yaşamak direnmektir” sözlerinin yer aldığı pankart taşındı.

Basın açıklamasında konuşan Türkan Şener, katliamın üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen gerçek sorumluların ortaya çıkarılmadığını vurguladı. Şener, yalnızca saldırıyı gerçekleştiren IŞİD mensuplarının değil, ihmali ve sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin de yargılanması gerektiğini belirtti.

Parkta gerçekleştirilen anmada Didim Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını 10 Ekim Didim Umut Tiyatrosu Derneği Başkanı Türkan Şener okudu. Etkinlik şiir ve müzik dinletisiyle devam etti.

(Evrensel)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.10.2026 12:58 / Güncelleme: 13:00

14 ilde suç örgütlerine operasyon: 20 kişi tutuklandı

Çankaya'daki silahlı saldırıyla ilişkilendirilen Daltonlar çetesi ile Keçiören'deki silahlı yaralama olayında adı geçen Şapkalılar suç örgütüne mensup olduğu belirtilen şüphelilerin de aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

14 ilde suç örgütlerine operasyon: 20 kişi tutuklandı

Fotoğraf: DHA

10.10.2026 17:45

Eski eşi tarafından öldürülmüştü: Öldürülmeden iki hafta önce eski eşinin hayatını kurtarmış

Trabzon'da eski eşi Aydın Yediparmak tarafından öldürülen Gülşah Oktay’ın öldürülmeden iki hafta önce Aydın Yediparmak’ın hayatını kurtardığı ortaya çıktı.

Eski eşi tarafından öldürülmüştü: Öldürülmeden iki hafta önce eski eşinin hayatını kurtarmış
10.10.2026 12:22

Süper Lig'in 7. haftası: Beşiktaş-Kocaelispor maçı ne zaman, saat kaçta?

Süper Lig’in 7. haftasında Beşiktaş yarın sahasında Kocaelispor’u konuk edecek. Milli araya Amedspor yenilgisiyle giren siyah-beyazlılar saat 19.00'da başlayacak maçta sahasındaki galibiyet serisini devam ettirmeyi hedefliyor.

Süper Lig'in 7. haftası: Beşiktaş-Kocaelispor maçı ne zaman, saat kaçta?

Fotoğraf: Beşiktaş

10.10.2026 14:15

Kremlin: Putin, İran'ın çatışmaya çözüm önerisini Trump'a iletti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İran tarafının çatışmanın olası çözümüne ilişkin görüşünü ABD Başkanı Donald Trump'a ilettiğini bildirdi.

Kremlin: Putin, İran'ın çatışmaya çözüm önerisini Trump'a iletti
10.10.2026 13:59

Mimar Şair Cengiz Bektaş adına şiir yarışması

Denizli’de dünyaya gelen ünlü mimar, kültür insanı ve şair Cengiz Bektaş adına ailesi, Cengiz Bektaş Şiir Ödülü düzenledi. Yarışmanın son başvuru tarihi 31 Aralık 2026.

Mimar Şair Cengiz Bektaş adına şiir yarışması

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!