08.10.2026 23:45

Alp Selek’in kızlarından veda mektubu: Mirasın çok büyük baba

Pınar Selek ve Şeyda Selek, 8 Ekim'de hayatını kaybeden babaları, avukat Alp Selek'e bir mektupla veda etti.

Alp Selek’in kızlarından veda mektubu: Mirasın çok büyük baba

Pınar Selek, Alp Selek ve Şeyda Selek

1960’lardan itibaren işçi haklarının, siyasi davaların ve demokrasi mücadelesinin savunucuları arasında yer alan avukat Alp Selek'in ardından kızları Pınar Selek ve Şeyda Selek bir mektup yayımladı. Mektupta Selek'in son yolculuğuna Cumartesi günü uğurlanacağı, saat 12.00'de İstanbul Barosu'nun önünde ve saat 16.00'da Kocatepe Mezarlığı'nda buluşulacağı aktarıldı.

"Babamız bize hoşçakalın dedi. Evlatlarına, dostlarına, yoldaşlarına ve yolunun kesiştiği tüm güzel insanlara. Hoşçakalın.

Hoş kalmak zor bize. Sadece insan anne babasını ölümsüz zannettiği için değil. Zor çünkü mücadele ve aşk dinç kaldı mı zamanı gelmiyor bitişin. Zor çünkü insan hayatı yaştan ibaret değil.

Baba gitmek istemedin. Kötülüğe ve adaletsizliğe karşı daha çok durmak istedin. Hayatın boyunca bu mücadeleyi verdin. Kendini öne çıkarmadan, mevki, konum, para aramadan…

Sana başvuran hiçbir insanı, hiçbir davayı dosya gibi görmedin. Adaletsizlik karşısında aldığın sorumluluklarla her şeyini kattın. Yaratıcılığını, zamanını. Güven verdin. Sözünle, işinle, sahipçiliğinle, ciddiyetinle ve mütevazılığınla. Sevme ve paylaşma gücünle… Güç verdin, esprilerinle, matrak hikayelerinle.

Hep derdin ki “Paralı olmakla zengin olmak arasında fark var. Biz çok zenginiz.” Mirasın çok büyük baba. Çok ama çok insanı zengin edecek kadar. Zengin kalacağız baba. İkimizden birinin doğum gününde gitmen de bize bıraktığın son mesaj.

Hoşça kal babamız. Hoşça kal arkadaşımız. Canımızda, bedenimizde hoş kal. Adalet mücadelemizde hoş kal. Sahipçiliğimizde hoş kal. Ciddiyetimizde, yaratıcılığımızda, mütevazılığımızda… Hayata kattığın güzellikler silinmeyecek.

Cumartesi günü sana hep birlikte bu sözü vereceğiz. Saat 12.00’de İstanbul Barosu’nun önünde, saat 16.00’da Kocatepe Mezarlığı’nda. Hep beraber el ele tutuşacağız. Seninle beraber.

Şeyda ve Pınar."

(Haber Merkezi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.10.2026 22:41 / Güncelleme: 23:51

En az 39 X hesabına daha erişim engeli getirildi: Gazeteci, yazar, tarihçi, avukat…

Türkiye'deki erişim engellerini duyuran ve kendisi de erişime engellenen İfade Özgürlüğü Derneği, aralarında gazeteci, yazar, tarihçi ve avukatların da bulunduğu en az 39 X hesabına daha erişim engeli getirildiğini açıkladı.

En az 39 X hesabına daha erişim engeli getirildi: Gazeteci, yazar, tarihçi, avukat…
08.10.2026 17:20

İletişim Başkanlığı: 17 yatırım fonuna ait ödemeler başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, A1 Capital, Bulls ve Pardus portföy yönetim şirketlerinin kurucusu olduğu toplam 17 fonun yatırımcı ödemelerine ilişkin tutarların ödendiğini bildirdi.

İletişim Başkanlığı: 17 yatırım fonuna ait ödemeler başladı

Fotoğraf: DHA

08.10.2026 13:15

Sivas'ta 3 bin 400 yıllık Hitit arşivi ortaya çıkarıldı: Kral 2. Tudhaliya dönemine ait 131 çivi yazılı tablet bulundu

Sivas'ın Kayalıpınar bölgesindeki kazılarda, Hitit Kralı 2. Tudhaliya dönemine ait 131 çivi yazılı tablet ve parçası bulundu. Yeni buluntularla birlikte Hitit arşivindeki tablet ve parça sayısı 184'e ulaştı.

Sivas'ta 3 bin 400 yıllık Hitit arşivi ortaya çıkarıldı: Kral 2. Tudhaliya dönemine ait 131 çivi yazılı tablet bulundu

Fotoğraf: AA

08.10.2026 14:51 / Güncelleme: 15:17

Süper Lig’de 7’nci hafta heyecanı başlıyor: Karşılaşmaları yönetecek hakemler açıklandı

Süper Lig’de 7’nci hafta karşılaşmalarında görev yapacak hakemler belli oldu.

Süper Lig’de 7’nci hafta heyecanı başlıyor: Karşılaşmaları yönetecek hakemler açıklandı

Fotoğraf: Voltmetro/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!