08.10.2026 09:23 / Güncelleme: 12:58

CHP’de butlan yönetiminin işçi kıyımı sürüyor: 3 çalışanın daha işine son verildi

Mahkemenin mutlak butlan kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP Genel Başkanlığına gelmesinin ardından 85’i aşkın emekçinin işine son verilmişti. Son olarak eşleri Yeni Partide işe başlayan 3 çalışan daha işten çıkarıldı.

CHP’de butlan yönetiminin işçi kıyımı sürüyor: 3 çalışanın daha işine son verildi

Fotoğraf: ANKA

CHP’de mahkemenin mutlak butlan kararıyla göreve gelen yönetimin 85’i aşkın genel merkez çalışanını işten çıkarmasının ardından 3 kişinin daha işine son verildi. İşten çıkarılanların eşlerinin daha önce CHP’de çalıştığı, ardından Yeni Partide işe başladığı öğrenildi.

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkemenin mutlak butlan kararıyla yeniden genel başkanlık görevine gelmesinin ardından başlayan işten çıkarmalar devam ediyor. Genel merkezde çalışan 85’i aşkın kişinin işine son veren yönetimin, son olarak eşleri Yeni Partide çalışmaya başlayan 3 çalışanı daha işten çıkardığı belirtildi.

Cumhuriyet’in haberinde, işine son verilen isimlerin eşlerinin daha önce CHP’de görev yaptığı, işten çıkarılmalarının ardından Yeni Partide işe başladıkları aktarıldı.

İşten çıkarmalar bayram öncesinde başlamıştı

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs’ta mahkemenin mutlak butlan kararıyla yeniden genel başkanlık görevine getirilmişti. Kararın ardından genel merkez çalışanlarına yönelik işten çıkarmalar 26 Mayıs’ta, Kurban Bayramı arifesinde başlamıştı. İşine son verilen 85’i aşkın çalışan arasında sekreterler, fotoğrafçılar, kameramanlar, temizlik görevlileri ve çay ocağı emekçileri de bulunuyordu.

Kod-48 ile işten çıkarılanlar dava açmıştı

İşten çıkarmaların bir bölümünde, SGK’ye yapılan bildirimlerde Kod-48'in kullanıldığı belirtilmişti. İşçinin devamsızlığı, işverene veya ailesine yönelik hakaret gibi gerekçelerle iş sözleşmesinin feshedilmesinde kullanılan bu kod nedeniyle çalışanlar kıdem ve ihbar tazminatları ile işsizlik ödeneğinden yararlanamadı. İşten çıkarılan bazı çalışanlar, haklarını aramak için CHP yönetimine karşı dava açmıştı.

(cumhuriyet.com.tr)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.10.2026 06:30

Sıcak hava yerini gök gürültülü sağanağa bırakıyor: Meteoroloji yağış beklenen illeri açıkladı

Sıcaklıkların yükseldiği günlerin ardından birçok bölgede sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji, yağış beklenen illeri ve bölgelere göre hava durumunu açıkladı.

Sıcak hava yerini gök gürültülü sağanağa bırakıyor: Meteoroloji yağış beklenen illeri açıkladı

Fotoğraf: Pixabay

08.10.2026 12:30 / Güncelleme: 12:35

Aydın’da 24 saatte iki kadın cinayeti: Emel Bozkuş ve Fadime Akbal hayatını kaybetti

Aydın'da 24 saatte iki kadın, erkekler tarafından katledildi. Efeler ilçesinde Fadime Akbal, boşandığı erkek; İncirliova ilçesinde Emel Bozkuş, birlikte yaşadığı erkek tarafından vurularak öldürüldü.

Aydın’da 24 saatte iki kadın cinayeti: Emel Bozkuş ve Fadime Akbal hayatını kaybetti

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

08.10.2026 12:54

Yahşihan Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında yeni operasyon: 9 kişi gözaltına alındı

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında 2 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi; 9 kişi gözaltına alındı.

Yahşihan Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında yeni operasyon: 9 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Burak Can/AA

08.10.2026 09:34

Küçükçekmece'de eğlence mekanında silahlı saldırı: 1'i polis, 2 kişi hayatını kaybetti

Küçükçekmece'de bir eğlence mekanında çevreye ateş açan kişi ile içerideki polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada polis ve saldırgan hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.

Küçükçekmece'de eğlence mekanında silahlı saldırı: 1'i polis, 2 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!