07.10.2026 13:01

Bursa Büyükşehir Belediyesi davası: 6 kişi için tahliye kararı

Görevden uzaklaştırılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 63 kişinin yargılandığı davanın 3 gün süren 2'nci duruşmasında 6 kişi adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi davası: 6 kişi için tahliye kararı

Fotoğraf: DHA

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Nilüfer ilçesi belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin 'Usulsüzlük’ ve 'Rüşvet' iddialarıyla tutuklanıp, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Mustafa Bozbey’in de aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 63 kişinin yargılandığı davanın 2’nci duruşması 3 gün sürdü. Mahkeme heyeti ara kararında; Bozbey ve eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de aralarında olduğu 10 kişinin tutukluluk halinin devamına, 6 kişinin ise adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Davanın ikinci duruşması Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 Ekim’de başladı. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Konferans Salonu’nda görülen ve tanıkların dinlendiği duruşma, basına kapalı gerçekleştirildi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti imar kirliliğine ilişkin bilirkişi raporunu okudu. Savunma yapan Mustafa Bozbey, Turgay Erdem ve Ayşegül Erkol, rapora itiraz etti. Bozbey, raporun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşmanın ilk günü tanıklar, Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem’in savunmalarının ardından sona erdi.

Duruşmanın ikinci günü diğer tanıklar ifadeleri ve sanıklar ile avukatlarının savunmalarıyla devam ederken, mahkeme heyeti 2’nci duruşmanın 3’üncü gününde ara kararını açıkladı. Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem’in de aralarında bulunduğu 10 kişinin tutukluluk hallerinin devamına, Hüseyin Gür, Abdülkadir Alkan, Ahmet Atış, Muhkim Demirtaş, Naci Kale ve Tamer İşler’in adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verilirken, duruşma ertelendi.

(DHA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
07.10.2026 11:47 / Güncelleme: 11:59

KPSS'den 50, 60, 70, 80 puan alanlar memur olabilir mi? Hangi kadrolara başvurulabilir?

2026 KPSS Lisans sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar aldıkları puanla hangi kadrolara başvurabileceklerini araştırmaya başladı. Puanın yanı sıra kadronun nitelikleri, öğrenim düzeyi, özel şartlar ve alım yöntemi de belirleyici oluyor.

KPSS'den 50, 60, 70, 80 puan alanlar memur olabilir mi? Hangi kadrolara başvurulabilir?

Fotoğraf: DHA

07.10.2026 11:56 / Güncelleme: 12:12

Esenyurt kayyımının atadığı başkan yardımcısının evinden servet çıktı: Kız kardeşine 212 milyon göndermiş

Esenyurt Belediyesine yönelik operasyonda gözaltına alınan, kayyım Can Aksoy’un göreve getirdiği Yusuf Ulutaş’ın evinde yüklü miktarda döviz, altın ve silah bulundu. MASAK raporunda kız kardeşiyle 212 milyon lirayı aşan işlem hacmi olduğu belirtildi.

Esenyurt kayyımının atadığı başkan yardımcısının evinden servet çıktı: Kız kardeşine 212 milyon göndermiş

Fotoğraflar: Esenyurt Belesiyesi 

07.10.2026 10:14

Zekiye Kırat Apartmanı davasında 'olası kast' talebi reddedildi

6 Şubat depremlerinde 36 kişinin yaşamını yitirdiği Zekiye Kırat Apartmanı davasında mahkeme, müşteki avukatlarının “olası kast” ve tutuklama taleplerini reddetti. Dört sanık yönünden dosya mütalaa için savcılığa gönderildi.

Zekiye Kırat Apartmanı davasında “olası kast” talebi reddedildi

Fotoğraf: ANKA

07.10.2026 06:05

Bir gün önce nişan yapmışlardı: Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı, 4 kişi hayatını kaybetti

Çorum-İskilip kara yolunda otomobil ile cipin kafa kafaya çarpıştığı kazada 4 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı. Kazada hayatını kaybeden Zehra Betül Yılmaz ile Ömer Cebeci'nin bir gün önce nişanlandıkları öğrenildi.

Bir gün önce nişan yapmışlardı: Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı, 4 kişi hayatını kaybetti

Görseller: DHA

07.10.2026 12:18

20 milyar liralık vurgunla anılan Osman Arıkan Nacar'ın 'asgari ücretli makam şoförü' kaydı

20 milyar liralık fon vurgunu yaptığı öne sürülen Osman Arıkan Nacar’ın kayıtlara göre Romanyalı bir şarkıcıya makam şoförlüğü yaptığı ve brüt 33 bin lira maaş gösterdiği iddia edildi.

20 milyar liralık vurgunla anılan Osman Arıkan Nacar'ın 'asgari ücretli makam şoförü' kaydı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!