Gürbulak Gümrük Kapısı'nda memurlara yönelik bıçaklı tehdit
İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük Sahası'na gelen bir kişi, eşya muayenesi sırasında gümrük muhafaza memurlarını bıçakla tehdit etti. Şüpheli gözaltına alındı; olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Fotoğraf: DHA
İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük Sahası'na gelen bir kişi, eşyalarının muayenesi sırasında gümrük muhafaza memurlarını bıçakla tehdit etti.
Ticaret Bakanlığı, 3 Ekim 2026’da Gürbulak Gümrük Sahası Giriş Yolcu Salonu muayene alanında yaşanan olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"3 Ekim 2026 tarihinde, İran’dan ülkemize giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük Sahası Giriş Yolcu Salonu muayene alanına gelen bir şahsın, eşyalarının muayenesi sırasında, elinde bulunan bıçakla görevli gümrük muhafaza memurlarını tehdit ettiği ve akabinde arbede çıkardığı tespit edilmiştir. Olay üzerine ilgili birimlerimizce derhal müdahalede bulunularak, şahıs ve söz konusu bıçak muhafaza altına alınmıştır. Konu hakkında Ağrı-Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş, savcılık makamının talimatı doğrultusunda Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında, Gümrükler Muhafaza Müdürlüğümüzce adli tahkikat başlatılmıştır. Olayla ilgili tahkikat işlemleri Ticaret Bakanlığımız birimlerince sürdürülmektedir."
(Haber Merkezi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et