04.10.2026 16:56

Suudi Arabistan’da yaşayan ‘Yemenli lider’ halka savaş çağrısı yaptı

Suudi Arabistan’da yaşayan Başkanlık Konseyi Lideri Reşad Al-Alimi, halka savaş çağrısı yaptı. Alimi, "Husi kontrolü altındaki bölgelerdeki halkımızı Yemen silahlı kuvvetleriyle iş birliği yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Suudi Arabistan’da yaşayan ‘Yemenli lider’ halka savaş çağrısı yaptı

Fotoğraf: القناة المصرية الأولى/Wikimedia Commons CC BY 3.0

Suudi destekli Yemen Başkanlık Konseyi Lideri Reşad Al-Alimi, Yemen halkına “Husilere karşı savaşa katılma çağrısı yaptı.” Al-Alimi’nin kendisi ise 2015’ten bu yana Suudi Arabistan’da yaşıyor.

Al-Alimi, Ensarullah’ın (Husiler) kontrolündeki bölgeleri geri almak için askeri harekât başlattığını duyurdu. Televizyonda bir konuşma yapan Al-Alimi, “Bugün, cumhuriyet topraklarından geriye kalanları geri almak ve devletin ve kurumlarının otoritesini genişletmek amacıyla askeri operasyonların başladığını duyuruyoruz. Husi kontrolü altındaki bölgelerdeki halkımızı Yemen silahlı kuvvetleriyle iş birliği yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Al-Alimi, 2022’de Yemen Başkanlık Konseyi ya da Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi denilen komitenin lideri olarak atanmıştı. Yemen’in Aden kenti ve çevresindeki silahlı güçleri yöneten Başkanlık Konseyi, Nisan 2022’de Suudi Arabistan’da kararname ile atandı. Konsey üyesi ve aynı zamanda Ensarullah’a karşı savaşan Direniş Kuvvetleri'nin Lideri Tarık Saleh de, Ensarullah güçlerinin Moha limanını ele geçirmesinin ardından Riyad’a kaçmıştı. Konsey üyelerinin çoğu Suudi Arabistan ya da Mısır gibi ülkelerde yaşıyor. Konsey, seçimle iş başına gelmemiş olmasına rağmen Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlar tarafından “Yemen hükümeti” olarak tanınıyor.

Öte yandan Suudi Arabistan’ın 100 bin askerle Ensarullah’a karşı büyük bir taarruz başlatacağı ve Pakistan’ın da Suudi Arabistan’a 40 bin asker yolladığına dair iddialar önceki gün uluslararası basın tarafından yayımlanmıştı.

(Dış Haberler)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.10.2026 11:19

Bosna Hersek’te seçmenler sandık başında

Bosna Hersek’te genel seçim için oy verme işlemi başladı. Seçmenler Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerinin yanı sıra parlamento, entite ve kanton meclisleri için de oy kullanıyor.

Bosna Hersek’te seçmenler sandık başında

Fotoğraf: AA

04.10.2026 14:26

Ugochukwu ve Bitshiabu Galatasaray'dan ayrılıyor mu?

Galatasaray’da ara transfer dönemi öncesi kadro planlaması sürerken, Lesley Ugochukwu ve El Chadaille Bitshiabu ile ocak ayında yolların ayrılabileceği öne sürüldü.

Ugochukwu ve Bitshiabu Galatasaray'dan ayrılıyor mu?

Fotoğraf: Oscarfan123/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

04.10.2026 07:00 / Güncelleme: 07:26

Kapalı Oturum: Akın Gürlek’in muhalefetle kaçınılmaz randevusu

Siyasetin perde arkasında neler yaşanıyor? Duvarların ardında neler konuşuluyor? Kulisler, planlar, niyetler ve akıbetler her pazar günü Kapalı Oturum'da... Gürlek'in kaçınılmaz randevusu... İktidarın fon komisyonu planı... Ve daha fazlası...

Kapalı Oturum: Akın Gürlek’in muhalefetle kaçınılmaz randevusu
04.10.2026 16:24 / Güncelleme: 16:37

Tanrıkulu'ndan direnişteki Diyarbakır Şehir Hastanesi inşaatı işçilerine ziyaret

Diyarbakır Şehir Hastanesi şantiyesinde sendikalı oldukları için mobbinge uğradıklarını ve haklarının gasp edildiğini belirten işçilerin eylemini ziyaret eden Sezgin Tanrıkulu, "Emek kazanacak, sendika hakkı engellenemez" dedi.

Tanrıkulu'ndan direnişteki Diyarbakır Şehir Hastanesi inşaatı işçilerine ziyaret
04.10.2026 11:11

Balıkesir'de 4 katlı binada patlama: 6 yaralı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 4 katlı binanın birinci katındaki dairede doğal gaz kaçağı nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangında 2 daire kullanılamaz hale gelirken 6 kişi yaralandı.

Balıkesir'de 4 katlı binada patlama: 6 yaralı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!