03.10.2026 00:01

İzmir'de 1 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayeti: Gözaltına alınan işyeri sahibi tutuklandı

İzmir'in Torbalı ilçesinde 1 işçinin hayatını kaybettiği, 6 işçinin yaralandığı fabrikadaki patlamaya ilişkin gözaltına alınan iş yeri sahibi, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklandı.

İzmir'de 1 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayeti: Gözaltına alınan işyeri sahibi tutuklandı

Fotoğraf: DHA

İzmir- Torbalı ilçesi Subaşı Mahallesi'nde dün bir metal fabrikasındaki patlamada ağır yaralanan ve İzmir Şehir Hastanesine sevk edilen yabancı uyruklu H.E.İ, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

H.E.İ'nin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Subaşı Mahallesi'nde dün bir fabrikada meydana gelen patlamaya ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Patlamada J.E.H, H.E.İ. ve M.N.E.H'nin ağır yaralandıkları ve Torbalı Devlet Hastanesi'ndeki müdahalelerinin ardından İzmir Şehir Hastanesine sevk edildikleri belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, olay yeri inceleme ekiplerince çalışma yapılmış ve olayın meydana geliş şekli ile kusur durumunun tespiti amacıyla bilirkişi görevlendirilmiştir. Yaralılardan H.E.İ. bugün tedavi gördüğü İzmir Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir.

Soruşturma kapsamındaki ilk belirlemelere göre olayda hukuki sorumluluğu tespit edilen iş yeri sahibi ve yetkilisi şüpheli A.Ç. bugün alınan ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle Torbalı Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, çıkarıldığı Torbalı Sulh Ceza Hakimliğince 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklanmasına karar verilmiştir."

Subaşı Mahallesi'ndeki metal fabrikasında dün henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, kazada 3'ü ağır 7 işçi yaralanmıştı.

Ağır yaralanan H.E.İ, Torbalı Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından İzmir Şehir Hastanesine sevk edilmişti.

(DHA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.10.2026 23:15 / Güncelleme: 03.10.2026 00:07

EuroLeague'de üçüncü hafta: Beşiktaş, Barcelona'ya evinde kaybetti

Erkekler EuroLeague'de üçüncü hafta maçında Beşiktaş, Barcelona'ya 95-82 kaybetti. Beşiktaş Başantrenörü Dusan Alimpijevic, "10 yeni oyuncu olunca bir şeyleri oturtmak için zamana ihtiyacınız oluyor" dedi.

EuroLeague'de üçüncü hafta: Beşiktaş, Barcelona'ya evinde kaybetti

Arife Karakum/AA

02.10.2026 22:11

Fransa'da Eğitim Bakanı ile görüşen öğrenciler, eylemlerini sürdürecek: Taleplerimizle ilgili somut bir cevap alamadık

Fransa'da Eğitim Bakanı ile görüşen öğrenci temsilcileri, “Liseliler bu hükümetten somut adımlar bekliyor ve bugün bunları alamadık” diyerek eylemlere devam etme çağrısında bulundu.

Fransa'da Eğitim Bakanı ile görüşen öğrenciler, eylemlerini sürdürecek: Taleplerimizle ilgili somut bir cevap alamadık

Fotoğraf: AA

02.10.2026 13:19

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube: Okullarda yaşanan şiddet olayları münferit değildir

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube, Bayraklı’da bir öğrencinin çantasında bıçak ve silah bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, okullardaki şiddet olaylarının münferit olmadığını belirterek güvenli eğitim ortamı için kamusal önlem çağrısı yaptı.

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube: Okullarda yaşanan şiddet olayları münferit değildir

Fotoğraf: Eğitim Sen

02.10.2026 21:48

Özgür Çelik’ten Eyüpsultan Belediyesi tepkisi: Seçim kazanamayacağını anlayanların gerçekleştirdikleri uygulamalardır

Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Eyüpsultan Belediyesine yönelik operasyonla ilgili yaptığı açıklamada “Bu artık Türkiye’de bir daha aslında hiçbir şekilde seçim kazanamayacağını anlayanların gerçekleştirdikleri uygulamalardır” dedi.

Özgür Çelik’ten Eyüpsultan Belediyesi tepkisi: Seçim kazanamayacağını anlayanların gerçekleştirdikleri uygulamalardır

Fotoğraf: ANKA

02.10.2026 22:31

BDDK'den kredi kartı ve cep telefonu kredilerine yeni düzenleme

BDDK, kredi kartlarında yüzde 20 asgari ödeme için limit sınırını 100 bin liraya yükseltti. Cep telefonu kredilerinde vade eşikleri de güncellenirken, sıfır telefonların kredi kartıyla alımında taksit yasağı sürecek.

BDDK'den kredi kartı ve cep telefonu kredilerine yeni düzenleme

Fotoğraf: Ivan S/Pexels

02.10.2026 16:35 / Güncelleme: 17:00

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak'ta 15 gün önce mühürlenmesine rağmen tekrar faal hale getirildiği iddia edilen kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte işçi Muhammet Çelik yaşamını yitirdi.

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!