02.10.2026 14:27 / Güncelleme: 16:07

23 gündür kayıp: Büşra bebek soruşturmasında kardeşlerinden yeni iddia

Sivas’ta 23 gündür aranan 11 aylık Büşra Balıkçı’nın kardeşleri yeniden dinlendi. Çocuklar, babalarının annelerine şiddet uyguladığı sırada Büşra’nın annesiyle yere düşerek hayatını kaybettiğini söyledi.

23 gündür kayıp: Büşra bebek soruşturmasında kardeşlerinden yeni iddia

Fotoğraf: DHA

 

Sivas — Sivas'ın Divriği ilçesinde kaybolduğu ihbarı yapılan 11 aylık Büşra Balıkçı soruşturmasında, aradan geçen 23 güne rağmen somut bir bulguya ulaşılamadı. Soruşturma kapsamında Büşra bebeğin koruma altındaki kardeşlerinin yeniden ifadesine başvuruldu. Kardeşlerin, olay günü babaları Yusuf Balıkçı’nın, annelerine şiddet uyguladığını, bu sırada Büşra bebeğin annesiyle birlikte yere düşüp darbe alarak hayatını kaybettiğini söyledikleri belirtildi.

Diyarbakır'dan, Divriği ilçesi Göndüren köyü İncidere Yaylası'na mevsimlik besicilik için gelen Balıkçı ailesi, 10 Eylül'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak 11 aylık kızları Büşra'nın çadırda uyurken kaybolduğunu ihbar etti. Arazide yapılan aramalarda bebeğe ait giysiler bulunurken, jandarmanın derinleştirdiği sorguda anne Elif Balıkçı önce eşinin borçları nedeniyle bebeği para karşılığı sattığını iddia etti, ardından ifadesini değiştirerek, "Kızımı kocam öldürdü, cenazesini taşlık araziye bıraktı" dedi.

Çiftin devlet korumasına alınan diğer 4 çocuğu ise ‘Mavi kazaklı Mehmet’ isimli bir kişinin bebeği arabayla Diyarbakır'a götürdüğünü öne sürdü. Bu iddia üzerine Diyarbakır'da yakalanan Mehmet K. HTS kayıtlarında bağ bulunamayınca adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerden baba Yusuf Balıkçı (41) ve Elif Balıkçı (27), ‘Çocuk altsoyu kasten öldürme’ suçundan, görümce Rahime Budak, görümcenin oğlu Özcan Budak, amca Mehmet Resul Balıkçı ve akraba Mihtad Balıkçı, ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ ile ‘Suçluyu kayırma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kardeşlerin ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan kişi serbest

Çiftin devlet koruması altına alınarak Sivas 4 Eylül Çocuk Evi'ne yerleştirilen diğer 4 çocuğu, uzmanlar ve sosyologlar eşliğinde dinlendi. Çocukların, "Babamızın borcu vardı. O gece çadıra gelen mavi kazaklı Mehmet isimli kişi Büşra'yı battaniyeye sarıp Diyarbakır'a götürmek üzere arabayla aldı" beyanı ve fotoğraf üzerinden teşhis yapması üzerine Mehmet K, gözaltına alındı. Suçlamaları reddeden Mehmet K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Büşra bebeği arama çalışmaları sürülüyor

Komando timleri, jandarma asayiş, AFAD ve UMKE ekiplerinin yayladaki arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Yapay zeka destekli İHA'lar, dronlar ve kadavra köpeklerinin de kullanıldığı çalışmalarda ekipler, yabani hayvanların da görüldüğü bölgede zorlu arazi şartlarına rağmen Büşra bebeğe ait iz arıyor.

Bir başka çocuğunu da balkondan atmış

Soruşturma derinleştikçe, ‘Çocuk altsoyu kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Yusuf Balıkçı hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Diyarbakır'da yapılan soruşturmalarda Balıkçı’nın geçmişte çocuklarına ve eşine sık sık şiddet uyguladığı, başka bir çocuğunu 2'nci katın balkonundan attığı iddia edildi.

Yeniden çocukların ifadelerine başvuruldu

Bu arada soruşturma kapsamında çocukların yeniden ifadelerine başvuruldu. Çocukların anlatımlarına göre, olay günü Yusuf Balıkçı, Büşra bebeği kucağında olan Elif Balıkçı'ya şiddet uyguladı. Babanın sert darbeleriyle anne, kucağındaki Büşra bebekle birlikte yere düşerek baygınlık geçirdi. Bu sırada ağır darbe alan Büşra bebeğin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Çocukların ifadelerinden yola çıkan ekiplerin, Büşra bebeğin ölümünün ardından cesedin, yabani hayvanların da sıkça görüldüğü bölgede açık araziye bırakılmış olabileceği üzerinde durduğu belirtildi.

Tutuklu 6 kişinin tekrar ifadesi alınacak

İddialar ve şiddet bulguları üzerine, cezaevinde tutuklu bulunan Elif Balıkçı, Yusuf Balıkçı ve akrabaları dahil olmak üzere 6 kişiyle yeniden görüşme gerçekleştirilecek. Şüphelilerin çapraz sorgu yöntemiyle yeni ifadelerinin alınması planlanıyor.

Adli Tıp Kurumu'na gönderilen bebek giysilerindeki mikroskobik biyolojik bulguların sonucu beklenirken, soruşturma çok yönlü sürüyor.

(DHA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.10.2026 15:17 / Güncelleme: 15:30

Yargıtaydan emsal karar: Emeklilikte hizmet birleştirme zorunlu değil

Yargıtay, emeklilik şartlarını SSK primleriyle sağlayan yurttaşın diğer statüdeki hizmetlerini birleştirmeye zorlanamayacağına ilişkin kararı onadı. SGK’nin itirazı reddedilirken emekliye birikmiş aylıkların faiziyle ödenmesine hükmedildi.

Yargıtaydan emsal karar: Emeklilikte hizmet birleştirme zorunlu değil

Fotoğraf: Büşra Boduroğlu/Pexels

02.10.2026 11:18 / Güncelleme: 11:36

Tuzla Dayanışma Platformunun ilk buluşması yarın: 'Söz de karar da Tuzla halkının'

Tuzla’da biriken çevre, imar, rant ve çalışma koşulları sorunlarına karşı kurulan Tuzla Dayanışma Platformu ilk buluşmasını yarın gerçekleştiriyor. Platform, "Başka çare kalmadı, halk kendi iradesine sahip çıkmalı" çağrısında bulundu.

Tuzla Dayanışma Platformunun ilk buluşması yarın: 'Söz de karar da Tuzla halkının'

Fotoğraf: Google Street View

02.10.2026 11:32 / Güncelleme: 11:35

Özgür Özel, Reşit Kibar davasının 6’ncı duruşması için Artvin Adliyesi’nde

Özgür Özel, Artvin’de ağaç kesimini engellemeye çalışırken silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Reşit Kibar’ın ölümünün ikinci yılında görülen davanın 6’ncı duruşmasını takip etmek üzere Artvin Adliyesi’ne gitti.

Özgür Özel, Reşit Kibar davasının 6’ncı duruşması için Artvin Adliyesi’nde

Fotoğraf: Yeni Parti

02.10.2026 14:52 / Güncelleme: 15:25

Mezopotamya Ajansı’nın Kürtçe X hesabı erişime engellendi

Mezopotamya Ajansının Kürtçe yayın yaptığı X hesabı, BTK kararıyla Türkiye’den erişime engellendi. Ajans, Kürtçe paylaşımlarına yeni hesabı üzerinden devam edeceğini duyurdu.

Mezopotamya Ajansı’nın Kürtçe X hesabı erişime engellendi

Fotoğraf: MA

02.10.2026 10:54

Fransa’da örnek dayanışma: İşçiler öğrencileri polis şiddetinden korudu

Fransa’da eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için eylem yapan liselilere işçiler de destek verdi. Sendikalı işçiler, öğrencileri korumak için zincir oluşturdu.

Fransa’da örnek dayanışma: İşçiler öğrencileri polis şiddetinden korudu

Ekran görüntüsü: @RevPermanente

02.10.2026 10:42

Nepal'de dağda çığ düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi

Nepal'deki Himlung Himal Dağı'nda tırmanış hazırlığı yapan ekibin üzerine düşen çığda yaşamını yitiren yerel dağ rehberlerinin sayısı 15'e yükseldi.

Nepal'de dağda çığ düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!