01.10.2026 00:22

Fransa'da liselilerin eylemlerinde 202 kişi yaralandı

Fransa'da liselilerin eğitim koşullarının iyileştirilmesi talebiyle düzenlediği eylemlerde öğrenci, eğitim personeli ve güvenlik güçleri dahil 202 kişinin yaralandığı, 625 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fransa'da liselilerin eylemlerinde 202 kişi yaralandı

Fotoğraf: AA

Fransa'da lise öğrencilerinin eğitim koşullarının iyileştirilmesi talebiyle geçen hafta başlattıkları eylemler bugün de devam etti. Fransa Eğitim Bakanı Edouard Geffray ve Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, eylemlere ilişkin başkent Paris'te basın toplantısı düzenledi.

Geffray, liselilerin taleplerine çözüm bulmaya yönelik bir "danışma" platformu açacaklarını dile getirerek, öğrencilerin bu platformda ayrıca endişelerini de ifade edebileceğini belirtti.

Eylemlerin başından bu yana 119 öğrenci ve eğitim personelinin yaralandığını aktaran Geffray, bu durumun Eğitim Bakanlığı için eşi benzeri görülmemiş bir durum olduğunu kaydetti.

Geffray, eylemler sırasında şiddet yanlısı grupların da yer aldığını savunarak, hayatlarını öğrencilerine adayan kamu personeline yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu öne sürdü.

Eylemlerde 625 kişi gözaltına alındı

Nunez ise söz konusu eylemin ülke genelinde 356 okulu kapsadığına işaret ederek, liselilerin eylemlerinin yayıldığını ve bazı eğitim kurumlarının önünde şiddet olaylarının ciddi şekilde arttığını iddia etti.

Eylemler kapsamında 625 kişinin gözaltına alındığını belirten Nunez, 83 güvenlik gücünün ise yaralandığını ifade etti.

Nunez, bazı memurlara yönelik farklı cisimler fırlatıldığını ve şiddet uygulandığını söyleyerek, Ulusal Polis Genel Müfettişliği'nin (IGPN) eylemlerde yaralanan öğrencilerle ilgili açılan 3 soruşturmayı yürüteceğini aktardı.

İki bakanın aktardığı verilere göre, eylemler kapsamında yaralananların sayısı toplamda 202 oldu.

(AA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.09.2026 20:00 / Güncelleme: 22:24

Fon vurgunu soruşturması: BDDK 5 firmanın yönetimlerini TMSF'ye devretme kararı aldı

Fon vurgunu soruşturması kapsamında BDDK, Tera Yatırım Bankası, Destek Yatırım Bankası, Hedef Yatırım Bankası, Destek Finans Faktoring ve Tera Finans Faktoring'in yönetimlerini TMSF'ye devretme kararı aldı.

Fon vurgunu soruşturması: BDDK 5 firmanın yönetimlerini TMSF'ye devretme kararı aldı

TMSF

30.09.2026 17:07 / Güncelleme: 17:37

Tüm Emekliler Sendikası: Bu yalnızca bir intihar değil, siyasi bir cinayet

Tüm Emekliler Sendikası, Ali Şekeroğlu’nun ölümüne dikkat çekerek emeklilerin yoksulluğunun siyasi sorumluluğunun iktidarda olduğunu belirtti. Sendika, “Sadaka değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz” diyerek mücadele çağrısı yaptı.

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
30.09.2026 20:05

Altay bebeğin böcek ilacından ölümüne ilişkin dava: 2 sanığın 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi

İzmir'de böcek ilaçlaması sırasında 1 yaşındaki Altay Toprak Kınalı'nın hayatını kaybetmesi ve 5 kişinin zehirlenmesine ilişkin davada 2 sanığın "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi.

Altay bebeğin böcek ilacından ölümüne ilişkin dava: 2 sanığın 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi

Fotoğraf: DHA

01.10.2026 00:26

‘Çocuklarımız büyümeden, kreş hakkımızı istiyoruz’

Her açıklamada umutlanıyoruz ama çocuklarımız büyüyor ve biz hâlâ ne zaman diye soruyoruz.

‘Çocuklarımız büyümeden, kreş hakkımızı istiyoruz’

Sağlık Bakanlığı 

Ciran Yurtsever Öner
Kayseri Şehir Hastanesi SES İşyeri Temsilcisi


İçerik yükleniyor...

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!