TESK Genel Kurulunda gerginlik: Palandöken'den sert açıklama
TESK'te 19 yıldır genel başkan olan Bendevi Palandöken’in yönetim ve denetim kurulu raporları delegeler tarafından oylanmadı. Adaylıktan çekildiği iddiaları üzerine Palandöken, çekilmediğini sadece lise çıkarmayacağını söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken (Fotoğraf: TESK)
Türkiye genelindeki milyonlarca esnaf ve sanatkarı temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) 22. Olağan Genel Kurulu, başkent Ankara’da bir otelde toplandı.
Genel kurulda, 2007 yılından bu yana 19 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Bendevi Palandöken’in adaylıktan çekilmediğini söylemesi ve “Adaylıktan çekilmedim, liste çıkarmıyorum. Çünkü adil ve eşit bir seçim yapılmıyor” sözleri dikkat çekti
Yönetim kurulu raporu ibra edilmedi
Genel kurul divanının oluşturulmasının ardından yönetimin faaliyet ve denetim raporları delegelerin oylamasına sunuldu. Yapılan oylamada, delegelerin çoğunluğunun ret oyu verdi. Palandöken başkanlığındaki TESK yönetim ve denetim kurulu raporları ibra edilmezken, kürsüye çıkan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, delegelere hitap ederek seçim yarışında liste çıkarmayacağını ilan etti.
“Seçim atmosferi adil bir zeminden uzaklaştı”
Kürsüde yaptığı konuşmada seçim atmosferinin adil bir zeminden uzaklaştığını savunan Bendevi Palandöken, “Siz de görüyorsunuz, adil ve eşit olmayan bu şartlarda artık seçime girip liste çıkarmama gerek kalmadığına karar verdim. Ben sizlerden helallik istiyorum. Siz kararınızı vermişsiniz. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Konuşmasının ardından delegelerle vedalaşan Palandöken, ekibiyle birlikte toplantı salonunu terk etti.
Aday olmayacak iddiasını yalanladı
Salondan ayrılışı sırasında TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik Bendevi'nin adaylık yarışından çekildiğini, “19 yıldır TESK Başkanlığı yapan Bendevi Palandöken başkanlık yarışından çekildi. TESK başkanlık seçimine önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Mehmet Yiğiner tek aday olarak giriyor. Yeni TESK Başkanı Mehmet Yiğiner diyebiliriz. Hayırlı olsun” sözleriyle duyurmuştu. Ancak Palandöken, yaptığı açıklamada resmi olarak adaylıktan feragat etmediğini belirterek, “Adaylıktan çekilmedim, liste çıkarmıyorum. Çünkü adil ve eşit bir seçim yapılmıyor. Bağırtı, gürültü, her türlü iftira... Bakanlığa biz şikayet ettik, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştuk. Böyle bir genel kurulun adil olmadığını siz de görüyorsunuz. Genel Başkanının konuşmasını dinlemeye bile tahammül edemeyenleri yönetmek çok zor. Arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum” suçlamalarında bulundu.
(İşçi Sendika Servisi)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et