Asmin
Antep
Devlet okullarında sürekli olarak “okul gereçleri, okulun eksikleri” gibi bahanelerle, öğrencilerin maddi durumu hiç düşünülmeden, utanmazca para toplanmaya çalışılıyor. Öğrencinin ne şartlar altında okula geldiği önemsenmeden okulun temizliği için para, tuvaletler için sabun ve tuvalet kâğıdı isteniyor. Paralar toplanmasına rağmen okul bahçesi, sınıflar ve tuvaletler çok pis durumda. Peçete ve sabun da asla temin edilmiyor. Kantinlerde en basitinden bir suya bile 20 lira vermek zorunda kalıyoruz. Zaten fazlasıyla vergi veren ailelerimiz adeta bir vergi daha ödemiş oluyor. Ulaşım için harcanan paralar da apayrı bir yük. Düşünsenize... Faturalar, mutfak alışverişleri, kira, okul ihtiyaçları ve daha nicelerinin üzerine bir de yol parası ekleniyor. Öğrenciler büyük bir ekonomik darlık içinde ailevi ve psikolojik sorunlarla boğuşurken okuma isteklerini tamamen kaybediyorlar.
Halbuki bir devletin öncelikli sorumluluğu, koşulları ne olursa olsun her öğrencinin nitelikli eğitime erişebilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda ücretsiz ders kitapları ve gerekiyorsa ücretsiz ek kaynaklar dağıtılmalı; ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmeli ve her öğrenciye ücretsiz bir öğün yemek sağlanmalı. En azından bunlar sağlanmadıkça ve devletin sorumsuzluğu devam ettikçe sadece bugünün eğitimi etkilenmeyecek; yarının insan kaynağının, ekonomik gücünün ve toplumsal huzurunun inşası da imkânsız hâle gelecek.
Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et