Okullarda şiddete karşı önlem SMS'ten ibaret kaldı: Bakanlıktan 'Silahlarınızı kilitli tutun' mesajı
Okullarda artan şiddet ve silaha erişim kolaylığına karşı yasal kısıtlamalar getirmeyen İçişleri Bakanlığı, çözümü silah sahiplerine SMS göndermekte buldu. Emniyet, ruhsat sahiplerine "Kilitli tutun" mesajları atmaya başladı.
Mustafa Çiftçi | Fotoğraf: ANKA
Okullarda sık yaşanan silahlı saldırı olayları ve bireysel silahlanmadaki artış karşısında caydırıcı adımlar atılması beklenirken, İçişleri Bakanlığı çözümü silah sahiplerine "SMS" ve "tebligat" göndermekte buldu. Silah sahiplerine "Silahınızı kilitli tutun" uyarısı yapılmakla yetinildi.
ANKA'da yer alan habere göre, Bakanlığın talimatıyla başlatılan uygulamada il emniyet müdürlükleri, ruhsatlı silah ve yivsiz av tüfeği sahiplerinin cep telefonlarına bilgilendirme mesajları göndermeye başladı. İlk etapta Elâzığ, Manisa, Giresun, Muğla, Ardahan, Burdur ve Mersin gibi illerde atılan SMS'lerde 2521 sayılı Kanun hatırlatılarak silahların kilitli yerlerde saklanması istendi. Eskişehir, Bursa, Afyon ve Erzurum’da ise yeni ruhsat ve yenileme başvurularında yurttaşlara yazılı tebligat yapılması kararlaştırıldı.
Elâzığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen mesajda, "2521 sayılı Kanun gereği yivsiz av tüfeğinin başkasına verilmesi/kullandırılması yasaktır. Tüfeğinizi çocukların/yetkisiz kişilerin ulaşamayacağı kilitli yerlerde, boş ve şarjörü ayrı şekilde muhafaza ediniz" ifadeleri yer aldı. Giresun'daki mesajda ise çocukların korunmasına vurgu yapılarak, silahların ulaşamayacakları şekilde saklanması çağrısında bulunuldu.
Tebligat dönemi başladı
Eskişehir, Bursa, Afyon ve Erzurum'da yeni silah ruhsatı alan veya yenileme müracaatında bulunan yurttaşlara, silahın muhafazasına ilişkin resmi tebligat yapılmaya başlandı. Güvenlik Denetleme Başkanlığı, benzer tebligat uygulamalarının yurt genelinde devam edeceğini bildirdi.
Sadece son aylarda onlarca can kaybı ve yaralı
Maraş'ta nisan ayında bir öğrencinin, babasının ruhsatlı silahıyla düzenlediği ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği saldırısının ardından, Urfa Siverek'te bir liseye av tüfeğiyle saldırı düzenlenmiş; 16 kişi yaralanmıştı. Eylül 2026'da ise Manisa'da meslek lisesi önünde 11 öğrenci yaralanmıştı.
Son olarak Osmaniye'de Farabi Anadolu Lisesinin bahçesinde A.E.B, edebiyat öğretmeni olan amcası Mehmet Bilgili'yi ruhsatsız tabancayla vurarak öldürdü.
(Haber Merkezi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et