63 milyon koyup 1.3 milyar kazandığı iddia edildi: AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, görevden affını istedi
Fon kazancı iddiasıyla gündeme gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, görevinden “affını” istediğini duyurdu.
Fotoğraf: AA
AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, nisan ayında 63 milyon 359 bin lira değerinde Özata hissesi aldığı, eylül ayında ise hisseleri satarak 1 milyar 344 milyon lira gelir elde ettiği iddiasının ardından yaptığı açıklamada görevden affını istedi.
Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre’nin, sermaye piyasalarındaki tartışmalar ve adli soruşturmalar devam ederken gündeme taşıdığı iddiaların ardından gözlerin çevrildiği AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’dan açıklama geldi.
Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Son günlerde meydana gelen ve kamuoyunu meşgul eden bir meseleyle ilgili olarak bugün şahsım hakkında birtakım iddia ve değerlendirmeler gündeme getirilmiştir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde söz konusu meseleye ilişkin ortaya koyduğu açık ve kararlı iradeyle, kim olursa olsun iddiaların tüm yönleriyle araştırılması ve sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğini ifade etmiştir. Ben de bu yaklaşımın gereği olarak, ortaya atılan iddiaların hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasını ve yürütülecek sürecin sağlıklı ve selamet içerisinde tamamlanmasını son derece önemsiyorum. Siyasette taşıdığımız sorumluluğun yalnızca hukuki sorumlulukla sınırlı olmadığına inanıyorum. Milletimize karşı üstlendiğimiz görev, gerektiğinde siyasi ve vicdani sorumluluk almayı da gerektirir. Bu nedenle, şahsımla ilgili iddiaların açıklığa kavuşturulacağı bir süreçte bulunduğum makamın herhangi bir tartışmaya konu edilmemesi; yürütülecek inceleme ve soruşturmanın hiçbir gölge altında kalmadan, bağımsız ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi adına siyasi sorumluluk almayı gerekli görüyorum. Bu anlayışla, sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulabilmesi amacıyla yürütmekte olduğum tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.”
Ne olmuştu?
Yeni Partisi Sözcüsü Zeynel Emre’nin iddiasına göre Kaya, nisan ayında 255 lira seviyesinden 250 bin adet Özata hissesi aldı. Emre, bu işlem için 63 milyon 359 bin lira yatırım yapıldığını ve hisselerin eylül ayında yaklaşık 4 bin 482 lira seviyesinden satıldığını ileri sürdü. Emre, bu işlemler sonucunda Kaya'nın hesabından toplam 1 milyar 344 milyon lira çekildiğini ve para transferlerinin eylül ayında, sermaye piyasalarındaki soruşturma ve tartışmaların gündeme gelmesinden önce gerçekleştirildiğini iddia etti.
(Politika Servisi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et