Gözaltına alınan Ali Tarakcı'nın sosyal medya hesabına erişim engeli kararı
Sosyal medyada "Çok önemli bir bakan, cuma günü istifa edecek." şeklinde paylaşım yaptığı için gözaltına alınan Ali Tarakcı'nın sosyal medya hesabına erişim engeli kararı verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğince "Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek" paylaşımı yapan Ali Tarakcı'nın sosyal medya hesabına yönelik erişim engeli kararı alındı.
Kararın gereğinin yerine getirilmek üzere Siber Güvenlik Başkanlığına iletildiği öğrenildi.
Gözaltına alınmıştı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, X platformunda, "Çok önemli bir bakan Cuma günü istifa edecek" şeklinde paylaşım yapan gazeteci Ali Tarakcı hakkında "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan soruşturma açıldı.
Hakkında gözaltı kararı verilen Tarakcı'nın adresinde arama yapılması ve dijital materyaline el konularak inceleme yapılması talimatı da verildiği aktarıldı. Tarakcı, 00:18'de X hesabından gözaltına alındığını duyurdu.
Tarakcı'nın sözleri, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ima ettiği şeklinde yorumlanmıştı. Bakan Şimşek istifa iddiasını yalanlamıştı.
(AA)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et