26.09.2026 11:07

Kırmızı kart sonrası PFDK’ye sevk edildi: Okan Buruk’u kaç maç ceza bekliyor?

Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle PFDK’ye sevk edildi. Buruk 1 ila 3 maç ceza alabilecek; üst sınır uygulanırsa Fenerbahçe derbisinde kulübede olamayacak.

Kırmızı kart sonrası PFDK’ye sevk edildi: Okan Buruk’u kaç maç ceza bekliyor?

Fotoğraf: AA

 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kartın ardından “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi. Buruk, Futbol Disiplin Talimatı kapsamında 1 ila 3 maç arasında ceza alabilir.

Galatasaray’ın Süper Lig’in 6’ncı haftasında deplasmanda Trabzonspor’a 4-0 mağlup olduğu karşılaşmada kırmızı kart gören Okan Buruk hakkında disiplin süreci başlatıldı.

Buruk, Futbol Disiplin Talimatı’nın “sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36’ncı maddesi uyarınca PFDK’ye sevk edildi.

1 ila 3 maç ceza gündemde

Talimatın 36’ncı maddesi kapsamında Buruk’a 1 ila 3 maç arasında soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı verilebilecek. Buruk’un alacağı kesin ceza PFDK’nin değerlendirmesinin ardından açıklanacak. Okan Buruk’un bir maç ceza alması halinde milli aranın ardından oynanacak Kasımpaşa karşılaşmasında kulübede yer alamayacağı belirtildi.

Cezanın iki maç olması durumunda Buruk, Kasımpaşa karşılaşmasının yanı sıra Gençlerbirliği deplasmanında da takımının başında bulunamayacak. PFDK’nin üç maç ceza vermesi halinde ise Buruk, bu iki karşılaşmaya ek olarak Fenerbahçe derbisinde de yedek kulübesinde yer alamayacak.

(Spor Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
26.09.2026 10:35

Sinop'ta Palamut bol ama balıkçılar dertli: Masraflar çok ağır, mazot maliyeti zorluyor

Sinoplu balıkçılar Mert Kanal, 1 Eylül'de başlayan av sezonunun ilk 25 gününde palamut avında yüksek verim elde edildiğini ancak masraflarının çok ağır olduğunu, artan mazot maliyetlerinin tekne sahiplerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Sinop'ta Palamut bol ama balıkçılar dertli: Masraflar çok ağır, mazot maliyeti zorluyor

Fotoğraf: ANKA

26.09.2026 06:45 / Güncelleme: 07:26

Yağış yeniden etkisini gösteriyor: Birçok bölgede sağanak bekleniyor

Meteorolojiye göre Trakya, Karadeniz’in bazı kesimleri ve Antalya’nın batısında sağanak bekleniyor. İstanbul’un kuzeyi ile Kırklareli’nde de yağış görülecek; bazı bölgelerde gece ve sabah saatlerinde sis ve pus etkili olacak.

Yağış yeniden etkisini gösteriyor: Birçok bölgede sağanak bekleniyor

Fotoğraf: AA

26.09.2026 09:29

Tutuklanan Emre Tezmen’in MKK üyeliği gündemde: 'Kim önerdi, kim yerleştirdi?'

Yeni Partili Deniz Yavuzyılmaz, fon soruşturmasında tutuklanan Emre Tezmen’in yatırımcı bilgilerinin kayıt altında tutulduğu MKK’de yönetici olmasını gündeme taşıdı. Yavuzyılmaz, Tezmen’i kuruma öneren ve göreve getirenlerin açıklanmasını istedi.

Tutuklanan Emre Tezmen’in MKK üyeliği gündemde: “Kim önerdi, kim yerleştirdi?” Emre Tezmen

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!