26.09.2026 07:05 / Güncelleme: 10:36

FIFA’dan Fenerbahçe’ye 3 dönem transfer yasağı

FIFA’nın Fenerbahçe’ye getirdiği 3 dönem transfer yasağının En Nesyri’nin bonservis taksidinden kaynaklandığı açıklandı. Kulüp, 28 Eylül’de yapılacak ödemenin ardından yasağın kaldırılacağını duyurdu.

FIFA’dan Fenerbahçe’ye 3 dönem transfer yasağı

Fotoğraf: Fenerbahçe 

FIFA'nın yayımladığı transfer yasağı kayıtlarında Fenerbahçe'ye 3 dönem transfer kısıtlaması getirildiği görüldü. Mali bir dosyayla bağlantılı olduğu belirtilen yasağın, gerekli ödemenin yapılmasının ardından kaldırılabileceği kaydedildi.

Fenerbahçe, FIFA'nın transfer yasağı uygulanan kulüplere ilişkin kayıtlarında yer aldı. FIFA'nın sisteminde sarı-lacivertli kulüp için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor.

Kayıtlarda yer alan bilgilere göre yaptırımın mali bir dosyadan kaynaklandığı belirtildi. Dosya kapsamında ödenmesi gereken tutarın karşılanması halinde transfer yasağının kaldırılabileceği ifade edildi.

Bu nedenle kayıtlarda 3 dönem olarak görünen kısıtlama, Fenerbahçe'nin ilgili mali yükümlülüğü yerine getirmesi durumunda daha erken sona erebilir.

Fenerbahçe’den açıklama

Fenerbahçe Kulübü, FIFA tarafından verilen 3 dönemlik transfer yasağının 2024-2025 sezonunda takıma katılan Youssef En Nesyri’nin bonservis ücretine ilişkin ödenmeyen taksitten kaynaklandığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 30 Nisan 2026 tarihli bonservis taksidinin ödenmemesi üzerine ilgili kulübün FIFA nezdinde girişimde bulunduğu, geciken taksidin ise yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından ödendiği belirtildi.

Açıklamada, ilgili kulübün FIFA’ya yaptığı başvuruda bir sonraki taksidin de ödenmesini talep ettiği belirtilerek, “Kulübümüz FIFA kararı ile hükmedilen ödemeyi ilk mesai günü (28 Eylül Pazartesi) gerçekleştirecek ve FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından transfer yasağı kaldırılacaktır” denildi.

Fenerbahçe ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin olağan genel kurulda kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

(Haber Merkezi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
26.09.2026 09:36

Tera’nın TLY fonundaki 11 yatırımcı ortaya çıktı: Yüzde 99,38’i iki şirkette

Fon soruşturmasında Tera’nın TLY fonunun TEFAS’a açılmadan önceki yatırımcıları ortaya çıktı. MASAK raporuna göre fonun yüzde 99,38’i Tera Yatırım ve Tera Portföy’e aitken, listede Emre Tezmen’in çocukları Dilara ve Sinan Tezmen de yer aldı.

Tera’nın TLY fonundaki 11 yatırımcı ortaya çıktı: Yüzde 99,38’i iki şirkette
26.09.2026 06:45 / Güncelleme: 07:26

Yağış yeniden etkisini gösteriyor: Birçok bölgede sağanak bekleniyor

Meteorolojiye göre Trakya, Karadeniz’in bazı kesimleri ve Antalya’nın batısında sağanak bekleniyor. İstanbul’un kuzeyi ile Kırklareli’nde de yağış görülecek; bazı bölgelerde gece ve sabah saatlerinde sis ve pus etkili olacak.

Yağış yeniden etkisini gösteriyor: Birçok bölgede sağanak bekleniyor

Fotoğraf: AA

26.09.2026 10:19

Meclis'e sunulan 14 bin 878 önergeden yalnızca 914'ü yasal sürede cevaplandı

TBMM'nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı Faaliyet Raporu, milletvekillerinin hükümete yönelttiği yazılı soruların büyük bölümünün süresinde yanıtlanmadığını ortaya koydu. 14 bin 878 önergeden yalnızca 914'ü süresi içinde cevaplandı.

Meclis'e sunulan 14 bin 878 önergeden yalnızca 914'ü yasal sürede cevaplandı

Fotoğraf: ANKA

26.09.2026 10:26

Fon soruşturmasında 6 tutuklama daha

İstanbul’da sermaye piyasasındaki işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. 6 şüpheli tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Soruşturmalarda toplam tutuklu sayısı 51’e yükseldi.

Fon soruşturmasında 6 tutuklama daha

Logo: MASAK

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!