24.09.2026 22:47

Fon skandalına ilişkin haberlere erişim engeli: Gazetemiz haberine engelleme

Fon skandalı ile ilgili bazı yatırım ve portföy şirketleri ile bu şirketlerin yönetici ve ortaklarının kamuoyunca tanınan isimlerle bağlantılarına ilişkin haberlere “millî güvenliğin ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle erişim engeli getirildi.

Fon skandalına ilişkin haberlere erişim engeli: Gazetemiz haberine engelleme

Fotoğraf: İFÖD

Kamuoyunda “fon skandalı” olarak anılan süreçte, bazı yatırım ve portföy yönetim şirketleri ile bu şirketlerin yönetici ve ortaklarının kamuoyunca tanınan isimlerle bağlantılarına ilişkin haberlere erişim engeli getirildiğini duyurdu. Gerekçe olarak millî güvenliğin ve kamu düzeninin korunması gösterildi.

İFÖD, kamuoyunda “fon krizi” olarak anılan süreçte, bazı yatırım ve portföy yönetim şirketleri ile bu şirketlerin yönetici ve ortaklarının kamuoyunca tanınan isimlerle bağlantılarına ilişkin haberlere erişim engeli getirildiğini duyurdu. Gerekçe olarak millî güvenliğin ve kamu düzeninin korunması gösterildi.

İfade Özgürlüğü Derneği’nin (İFÖD) EngelliWeb sayfasında yayımladığı bilgiye göre, “fon krizi”ne ilişkin haberlere 5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi kapsamında erişim engeli getirildi. İFÖD, millî güvenliğin ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellenen haberlere örnek olarak Gazete Pencere, Evrensel ve Sözcü’de yayımlanan haberlerin görsellerini paylaştı.

Gazetemizen SPK’nın yedi portföy yönetim şirketine ait 131 fonun tasfiyesine karar vermesinin ardından şirketlerin ortaklık ve yönetim yapılarında yer alan kişilerle ilgili “Sabah yazarı da var, bakan yardımcısı eşi de: Krizdeki holdinglerin tanınmış yöneticileri kimler?” başlıklı haberi de erişim engeli getirilen haberlerden.

(Haber Merkezi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.09.2026 16:12

2026 pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ayda olur, kaç gün sürer?

Sonbaharın ortalarında görülen pastırma sıcakları, yazdan kalma birkaç günlük hava koşullarıyla kendini gösteriyor. Pastırma yazının sabit bir tarihi bulunmuyor; genellikle ekim sonu ile kasım ayları arasında yaşanıyor.

2026 pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ayda olur, kaç gün sürer?

Fotoğraf: Nahas NR/Pexels

24.09.2026 15:18 / Güncelleme: 15:35

Şamil Tayyar’dan fon operasyonu açıklaması: ‘Şimşek, Erdoğan’ın izniyle düğmeye bastı’

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, borsadaki fon işlemlerine yönelik soruşturmayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla operasyon başlatıldığını öne sürdü. Tayyar, Erdoğan’ın sürece ilişkin “çok öfkeli” olduğunu iddia etti.

Şamil Tayyar’dan fon operasyonu açıklaması: ‘Şimşek, Erdoğan’ın izniyle düğmeye bastı’
24.09.2026 13:35

Cinsel istismar iddiasıyla yargılanan sanığa beraat: Karar istinafa taşınacak

Ankara’da 5 ve 8 yaşındaki yeğenlerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 42 yıl hapsi istenen R.Ö. hakkında beraat kararı verildi. Çocukların avukatları kararı istinafa taşıyacaklarını açıkladı.

Cinsel istismar iddiasıyla yargılanan sanığa beraat: Karar istinafa taşınacak

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

24.09.2026 13:49

Karaman'da şüpheli kadın ölümü: Boşanma aşamasındaki erkekle ölü bulundu, evden 'Siyanür var' notu çıktı

Karaman'da kendisinden haber alınamayan Fatma Özcan, boşanma aşamasında olduğu erkekle birlikte evde ölü bulundu. Evden siyanür maddesi ve uyarı notu çıkarken, kadın cinayeti şüphesiyle inceleme sürüyor.

Karaman'da şüpheli kadın ölümü: Boşanma aşamasındaki erkekle ölü bulundu, evden 'Siyanür var' notu çıktı

Fotoğraf: DHA

24.09.2026 13:54

Danimarka Komünist İşçi Partisi: Grönland halkının kaderini tayin hakkı ABD’ye satıldı

Danimarka Komünist İşçi Partisi (APK), ABD ile imzalanan anlaşmayla Grönland’ın emperyalist savaşlar için ‘patlamaya hazır bir bölge’ye dönüştürüleceği uyarısı yaptı. Adanın haklarının ABD’ye ‘satılmasına’ tepki gösterdi.

Danimarka Komünist İşçi Partisi: Grönland halkının kaderini tayin hakkı ABD’ye satıldı
24.09.2026 13:01

Tera soruşturmasında Tezmen ailesinin eski dosyası yeniden gündemde

Tera soruşturmasının merkezinde yer alan Emre Tezmen’in babası, eski Ulaştırma Bakanı Oğuz Tezmen’in 1990’lı yıllardaki Türk Telekom ve Posta İdaresi yolsuzluğu soruşturmasındaki adı yeniden gündeme geldi.

Tera soruşturmasında Tezmen ailesinin eski dosyası yeniden gündemde

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!