23.09.2026 18:29

Dava sürerken SGK binasında apar topar tahliye: Rektör istedi, Bakan talimat verdi, bina boşaltılıyor

İzmir’de Dokuz Eylül Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) hizmet binasının İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne tahsisine karşı açılan dava sürerken Bakan Vedat Işıkhan’ın sözlü talimatıyla bina apar topar boşaltılıyor.

Dava sürerken SGK binasında apar topar tahliye: Rektör istedi, Bakan talimat verdi, bina boşaltılıyor

Fotoğraf: Evrensel

İzmir – İzmir’de on binlerce sigortalının emeklilik işlemlerinin yürütüldüğü Dokuz Eylül Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) hizmet binasının İzmir Demokrasi Üniversitesine tahsisine karşı açılan dava sürerken binanın apar topar boşaltılması istendi. Edinilen bilgiye göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sözlü talimatıyla binanın bugün gece saat 01.00’e kadar tahliye edilmesi istendi.

Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ait Konak’taki hizmet binasının İzmir Demokrasi Üniversitesine tahsis edilmesine SGK emekçileri ve sendikalar daha önce tepki göstermiş, kararın iptali için hukuki süreç başlatılmıştı. Büro Emekçileri Sendikası (BES), binanın İzmir’de SGK’nin depreme karşı güvenli hizmet binalarından biri olduğunu, tahsisle birlikte hem çalışanların çalışma koşullarının hem de sigortalıların hizmete erişiminin olumsuz etkileneceğini belirtmişti.

Dava sürerken binanın boşaltılması istendi

Tahsis kararına karşı açılan davada henüz süreç tamamlanmazken Dokuz Eylül SGM’nin boşaltılması için harekete geçildi. Edinilen bilgiye göre Bakan Işıkhan’ın sözlü talimatıyla binanın gece saat 01.00’e kadar boşaltılması istendi. Böylece tahsis işleminin iptaline ilişkin yargılama devam ederken merkezdeki birimlerin tahliyesi hızlandırıldı.

Dokuz Eylül SGM, İzmir genelindeki emeklilik işlemlerinin yanı sıra yaşlı, emekli, dul ve yetim aylıklarına ilişkin işlemlerin yürütüldüğü merkezlerden biri. Sendikalar daha önce merkezin boşaltılmasının yurttaşların sosyal güvenlik hizmetine erişimini zorlaştıracağını belirtmişti.

Üniversiteden mahkemeye ‘deprem’ gerekçesi

Öte yandan İzmir Demokrasi Üniversitesinin tahsis işleminin iptali istemiyle açılan davaya müdahil olma talebinin kabul edildiği öğrenildi. Üniversite, mahkemeye sunduğu dilekçede öğrencilerin depreme dayanıksız binalarda öğrenim gördüğünü belirterek tahsisi bu gerekçeyle savundu. Üniversite böylece SGK binasının kendisine tahsis edilmesini savunurken öğrencilerinin depreme dayanıksız binalarda eğitim gördüğünü de mahkemeye bildirmiş oldu.

Ancak Dokuz Eylül SGM binasının öğrencilerin kullanacağı derslik, amfi ya da laboratuvar olarak değil, rektörlük ve idari birimler için kullanılacağı daha önce açıklanmıştı. SGK emekçileri de tahsis kararına karşı yaptıkları açıklamalarda, depreme karşı güvenli bir kamu binasının SGK çalışanları ve hizmet alan yurttaşların kullanımından çıkarılarak üniversitenin idari birimlerine verilmesine tepki göstermişti.

(Evrensel)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
23.09.2026 14:55 / Güncelleme: 15:03

Kademeli emeklilik bekleyenler dikkat: Emekli aylığı neden düşüyor?

SGK uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik için yaş şartını bekleyenlerin çalışmaya ve prim ödemeye devam ederken emekli aylığı hesabında yıl değişiminden kaynaklanan kayıplarla karşılaşabileceğini belirtti.

Kademeli emeklilik bekleyenler dikkat: Emekli aylığı neden düşüyor?
23.09.2026 15:41

Erdoğan New York'tayken Times Square'de Zeki Müren mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu için New York'ta bulunduğu günlerde Times Square'de Zeki Müren'in gökkuşağı renkleriyle çevrelenmiş fotoğrafı yayımlandı. İlanda “We Will Always Be Here” mesajı yer aldı.

Erdoğan New York'tayken Times Square'de Zeki Müren mesajı
23.09.2026 15:47 / Güncelleme: 16:44

Özgür Özel istifa kararı sonrası Yavaş’ı aradı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın istifasına ilişkin Yeni Parti Genel Başkanı Özel, Yavaş'ı arayıp kararından dolayı teşekkür ettiğini açıkladı.

Özgür Özel istifa kararı sonrası Yavaş’ı aradı

Fotoğraf: ANKA

23.09.2026 09:42

Kozinoğlu soruşturmasında Enver Altaylı tutuklandı: 'Katilmişim gibi bir hava yaratılıyor'

Silivri Cezaevi’nde 2011’de yaşamını yitiren eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yeniden yürütülen soruşturmada Enver Altaylı, “kasten öldürmeye azmettirme” suçundan tutuklandı.

Kozinoğlu soruşturmasında Enver Altaylı tutuklandı: “Katilmişim gibi bir hava yaratılıyor”
23.09.2026 14:06 / Güncelleme: 14:12

Mansur Yavaş’ı istifaya götüren açıklama: 'Genel başkan bellidir'

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifası öncesi yaptığı açıklamada, “Hiç kimse CHP’den üstün değildir. Parti aidiyetiyle ilgili faaliyetler ve etkinlikler olduğunda, bütün belediye başkanlarımızın buna katılmasını ve uymasını bekleriz" dedi.

Mansur Yavaş’ı istifaya götüren açıklama: “Genel başkan bellidir"

Fotoğraf: CHP

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!