23.09.2026 16:05

Kadıköy Çizgi Festivali’nde üç gün boyunca çizgi, animasyon ve sinema

Kadıköy Çizgi Festivali, 25-27 Eylül tarihlerinde Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenecek. Üç gün sürecek festivalde söyleşi, imza, atölye, sergi, canlı çizim, tiyatro ve film gösterimleri yapılacak.

Kadıköy Çizgi Festivali’nde üç gün boyunca çizgi, animasyon ve sinema

Sıla Altun
[email protected]


Kadıköy Çizgi Festivali, 25-27 Eylül tarihleri arasında Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenecek. Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi tarafından bu yıl yedinci kez gerçekleştirilen festivalde üç gün boyunca çizgi roman, karikatür, illüstrasyon ve animasyon alanlarından etkinlikler yapılacak.

Canlı çizim, imza, söyleşi, atölye, sergi ve film gösterimlerinin yer alacağı festivalde yayınevleri, dernekler, fanzin grupları ve üniversitelerin çizgi film ve animasyon bölümleri de stantlarıyla yer alacak. Festival alanındaki stantlar 13.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinliklerin tamamı ücretsiz olacak.

Çizer ve illüstratörler festivalde buluşacak

Festivalin imza programında Hikmet Yamansavaşçılar, M. K. Perker, Fabien Toulmé, André Carrilho, C. M. Kösemen, Hakan Karataş, Murat Menteş, Ethem Onur Bilgiç, Kenan Yarar, Hicabi Demirci, Bülent Üstün ve Cengiz Üstün'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda isim yer alacak.

26 Eylül Cumartesi günü Hikmet Yamansavaşçılar ve M. K. Perker, 27 Eylül Pazar günü ise Fabien Toulmé, Ali Rastroo ve Mehmet Saygın ana sahnede canlı çizim yapacak. Pazar günü Colorbox Graffiti Alanı'nda High Hero'nun çalışması da izlenebilecek.

Uluslararası sanatçılardan sergi ve söyleşiler

Festival kapsamında “Uluslararası Çizgiler” sergisinde Ali Rastroo, André Carrilho ve Fabien Toulmé'nin çalışmaları sergilenecek. Mustafa Delioğlu'nun çalışmalarından oluşan “Çizgiden Öte: Mustafa Delioğlu” ile İllüstratörler Platformu seçkisi de festival boyunca ziyaret edilebilecek.

Fabien Toulmé, 26 Eylül'de Ömer Şentürk ile “Yolun Sonunda Bir Ev Var mı? Fabien Toulmé'nin Eserlerinde Konukseverlik, Sürgün ve Hafıza” başlıklı söyleşide bir araya gelecek. Aynı gün André Carrilho “Çizgi Yolculuğu” başlıklı söyleşiye katılacak. Mustafa Delioğlu'nun eserleri üzerine “Bir Çizginin Üç Hali - Ressam, İllüstratör, Yazar” başlıklı bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Çocuklar ve gençler için atölyeler

Festival programında farklı yaş gruplarına yönelik atölyeler de bulunuyor. Atık malzemelerden oyuncak ve karakter tasarımına, manga ve çizgi romandan suluboya ve linol baskıya kadar çeşitli çalışmalar yapılacak.

Atölyelerde karakter çizimi, şehir eskizi, hikâye anlatımı, kolaj, suluboya ve dijital çizim gibi çalışmalar gerçekleştirilecek. Wacom'un dijital çizim alanı da festival boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Animasyon ve kısa film gösterimleri

Festivalin film programında üniversitelerin çizgi film ve animasyon bölümlerinden öğrenci filmlerinin yanı sıra farklı animasyon seçkileri gösterilecek.

Canlandıranlar tarafından hazırlanan “Küçükler İçin Büyük Filmler” seçkisinde Deux Amis (İki Arkadaş), Kayak (Kano), L'air de Rien (Bir Şey Yokmuş Gibi), Un Caillou dans la Chaussure (Ayakkabıda Bir Çakıl Taşı) ve Va-t'en Alfred! (Git Buradan Alfred!) filmleri yer alacak.

“Türkiye'den Kısalar” seçkisinde ise Selçuk Ören'in Exiles, Doğa Kılçoğlu Esen'in Eyelash (Kirpik), Kaan Elönü ve Batuhan Yıldız'ın Pat (Stalemate), Kerem Yörük ve Yasir Atiş'in Sapan, Hasan Pastacı'nın Sphere Supreme, Zanna Abasova'nın The Lumber's Here ve Oğuzhan Başyayla'nın The Search filmleri gösterilecek.

Festivalin gece gösterimlerinde ise Wachowski kardeşlerin yönettiği Matrix üçlemesi izleyiciyle buluşacak. The Matrix 25 Eylül Cuma, The Matrix Reloaded 26 Eylül Cumartesi, The Matrix Revolutions ise 27 Eylül Pazar günü saat 21.00'de gösterilecek. Filmler Türkçe altyazılı olarak izlenebilecek.

Tiyatro ve çizgi roman mezatı

Festival programında tiyatro gösterimleri de yer alıyor. “Bay Meraklı ile Kukla Pantomim” 26 Eylül'de, çocuklara yönelik “Ejderha Koca Ağız” oyunu ise 27 Eylül'de sahnelenecek.

Çizgi Roman Okurları Derneği tarafından 27 Eylül Pazar günü 15.00-18.00 saatleri arasında çizgi roman mezatı düzenlenecek.

Festival boyunca Karikatürcüler Derneği etkinlik alanında portre çizimleri yapılacak. Serbest Atölye Alanı'nda karikatür, çizgi roman ve temel animasyon çalışmaları gerçekleştirilecek. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve Gençlik Sanat Merkezi müzik eğitmenleri de gün boyunca dinletiler sunacak.

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
23.09.2026 13:45 / Güncelleme: 14:23

EuroLeague’de yeni sezon başlıyor: 8 sezon sonra 3 Türkiye takımı mücadele edecek

EuroLeague’de 2026-2027 sezonu yarın başlıyor. Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Beşiktaş’ın mücadele edeceği organizasyonda ilk hafta programı belli oldu.

EuroLeague’de yeni sezon başlıyor: 8 sezon sonra 3 Türkiye takımı mücadele edecek

Fotoğraf: Wikimedia Commons

23.09.2026 10:14

31 kişinin yaşamını yitirdiği Arı Apartmanı soruşturması: Başsavcılık fezlekeyi eksiklikler nedeniyle iade etti

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Arı Apartmanı’na ilişkin soruşturma dosyasını eksikliklerin giderilmesi için Besni Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Dosyada ifade ve hekim raporlarının eksik olduğu belirtildi.

31 kişinin yaşamını yitirdiği Arı Apartmanı soruşturması: Başsavcılık fezlekeyi eksiklikler nedeniyle iade etti

Fotoğraf: ANKA

23.09.2026 14:14 / Güncelleme: 14:27

DEM Partili Sevilay Çelenk, Manisa’daki okul saldırısını Meclis gündemine taşıdı

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Manisa’daki okul saldırısının ardından İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

DEM Partili Sevilay Çelenk, Manisa’daki okul saldırısını Meclis gündemine taşıdı
23.09.2026 13:12 / Güncelleme: 13:31

EMEP’li Bayhan Gençlik Bakanlığı Sayıştay raporunu Meclis’e taşıdı: Raporlar yolsuzluk çarkını deşifre etti

Sayıştayın Gençlik ve Spor Bakanlığı raporunu Meclis gündemine taşıyan EMEP’li İskender Bayhan, “Bakanlığın öğrencileri ve afetzedeleri yangın güvenliği dahi olmayan ‘tabutluklara’ yerleştirdiği ortaya çıktı” dedi.

EMEP’li Bayhan Gençlik Bakanlığı Sayıştay raporunu Meclis’e taşıdı: Raporlar yolsuzluk çarkını deşifre etti

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!