'Fosforlu Cevriye'den 'Savaş ve Barış'a: İBB Şehir Tiyatroları yeni sezonu 24 oyunla karşılıyor
İBB Şehir Tiyatroları, 2026-2027 sezonunu ekim ayında sahnelenecek 24 oyunla açıyor. Klasik ve çağdaş yapımları buluşturan programda "Hayali'nin Hayali" ilk kez perde açarken, sezonun biletleri 22 Eylül Salı günü 11.00'de satışa çıkıyor.
Merve Tur
[email protected]
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2026-2027 tiyatro sezonunun ilk ayında 24 oyunla seyirci karşısına çıkacak. Ekim ayı programının biletleri 22 Eylül Salı günü saat 11.00'de satışa sunulacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 2026-2027 tiyatro sezonuna 24 oyunluk repertuvarla başlayacak. Ekim ayında klasik ve modern tiyatronun farklı örnekleri İstanbullu tiyatroseverlerle buluşacak.
Yeni sezonun ilk ayında Burçak Çöllü'den Friedrich Dürrenmatt'a, Macit Koper'den Mihail Bulgakov'a farklı yazarların eserlerinden uyarlanan oyunlar sahnelenecek.
Ekim programında “Hayali'nin Hayali”, “Yenilmez”, “Yoldan Çıkan Oyun”, “Bir Ziyaret”, “Köpek Kalbi”, “Tartuffe”, “Gidion'un Düğümü”, “Öksüzler”, “Geçmişin Gölgesi”, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, “Fosforlu Cevriye”, “Hayat Der Gülümserim”, “Oscar”, “Sivrisinekler”, “Öylece Durur Zaman”, “Haramiler”, “Maviydi Bisikletim”, “Sevgili Yelena Sergeyevna”, “Çingene Boksör”, “Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin”, “Savaş ve Barış”, “Kahvaltıya Kalsana”, “Ağrı Dağı Efsanesi” ve “Yaftalı Tabut” yer alıyor.
Yeni oyun “Hayali'nin Hayali”
Sezonun yeni oyunlarından “Hayali'nin Hayali”, Burçak Çöllü tarafından yazıldı, Yiğit Sertdemir tarafından yönetildi.
Kırk yılı aşkın süredir Karagöz ve kukla oynatan Hayali Tacettin Çınar'ın jübile gecesinde kendi icadı hayal tertibatını kurarak kendisine emanet edilen eski bir hikayeyi anlatmasıyla başlayan oyun, çocuk Tacettin'in gözünden mübadele döneminde yurtlarından ayrılmak zorunda kalan Türk ve Rumların hikayesini ele alıyor.
Oyunda Ali Mert Yavuzcan, Barış Çağatay Çakıroğlu, Caner Bilginer, Cem Baza, Dolunay Pircioğlu, Emre Çağrı Akbaba, Emrah Derviş Soylu, Engin Akpınar, Kutay Kırşehirlioğlu, Ozan Gözel, Rozet Hubeş, Şenay Bağ, Şirin Asutay ve Zeki Yıldırım rol alıyor.
“Hayali'nin Hayali”, 7-10 Ekim ve 14-17 Ekim tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilecek.
Klasikler ve çağdaş eserler aynı programda
Ekim programında klasik eserlerin yanı sıra çağdaş tiyatro örnekleri de yer alıyor.
Friedrich Dürrenmatt'ın “Bir Ziyaret” adlı oyunu, paranın gücü karşısında değişen ahlaki değerleri ve toplumsal ikiyüzlülüğü ele alıyor. Oyun, 7-10 Ekim'de Ümraniye Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.
Mihail Bulgakov'un “Köpek Kalbi” adlı eserinden uyarlanan oyun ise toplum mühendisliği, bürokrasi ve sınıf çatışmaları üzerinden “İnsanı insan yapan nedir?” sorusunu gündeme getiriyor. Oyun, 7-10 Ekim'de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sahnelenecek.
Molière'in klasik eseri “Tartuffe”, Orhan Veli Kanık'ın çevirisi ve Yiğit Sertdemir'in yönetimiyle 7-10 Ekim'de Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi'nde, 21-24 Ekim'de ise Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.
Haldun Taner'in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyunu 14-17 Ekim'de Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.
Yaşar Kemal'in eserinden sahneye uyarlanan “Ağrı Dağı Efsanesi” ise 28-31 Ekim'de Ümraniye Sahnesi'nde oynanacak.
İstanbul hikayeleri sahnede
Suat Derviş'in romanından uyarlanan “Fosforlu Cevriye”, 14-17 Ekim'de Ümraniye Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkacak. Oyun, 1930-40'lı yılların İstanbul'unda Cevriye'nin yaşamını ve aşk hikayesini anlatıyor.
“Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin”, bir ailenin üç kuşağından üç kadının hikayesini İstanbul fonunda sahneye taşıyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı oyun, 24 Ekim'de Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi'nde gösterilecek.
“Maviydi Bisikletim” ise ilk gençlik yıllarını geçirdiği İzmir'e ve ilk aşkına dönen bir adamın anıları üzerinden geçmiş ile bugün arasında bir yolculuk kuruyor. Oyun, 21-24 Ekim'de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sahnelenecek.
Orhan Veli'nin şiirleri “Birdenbire”de
Şehir Tiyatroları'nın yeni etkinliklerinden “Birdenbire” de ekim ayında seyirciyle buluşacak.
“İstanbul Şiirle Buluşuyor” başlığı altında düzenlenen etkinlik, şair-şiir eşleşmesi üzerinden farklı bir sahne deneyimi sunuyor. İlk etkinlikte Orhan Veli'nin şiir dünyası, oyunculuk, yönetmenlik, dekor, kostüm, müzik ve görsel tasarım unsurlarıyla sahneye taşınacak.
Hümay Güldağ'ın uyarladığı, yönettiği ve rol aldığı etkinliğin müziğini Cihan Kurtaran, dekor tasarımını Cihan Aşar, kostüm tasarımını Ahsen Nur Yaman, ışık tasarımını ise Gökhan Davulcu üstleniyor.
“Birdenbire”, 11 ve 25 Ekim 2026 tarihlerinde Müze Gazhane Meydan Sahne'de gerçekleştirilecek.
Biletler 22 Eylül'de satışta
İBB Şehir Tiyatroları'nın Ekim 2026 programının biletleri 22 Eylül 2026 Salı günü saat 11.00'den itibaren satışa çıkacak.
Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et